Vuokraajan opas

Onko tämä ensimmäinen kerta kun vuokraat asunnon suoraan omistajalta?

Mikäli sinulle jäi jotain kysyttävää, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä tai käy tutustumassa usein kysyttyihin kysymyksiimme, joka löytyy alhaalta.

Tässä muutamia hyviä neuvoja miten suorittaa vuokranmaksu turvallisesti.
Kuten jokaisella verkkoyrityksellä, on aina mahdollisuus että joku voi yrittää käyttää hyväksi luottamusta, jonka eteen olemme niin kovasti tehneet töitä.
Espanja-loma.fi on tehnyt kaikkensa estääkseen asiakkaiden joutumisen ongelmatilanteisiin. Jos noudatat näitä turvallisuusohjeita, tulet tuskin kokemaan mitään ongelmia loma-asunnon varaamisessa.

Turvallisuus

www.espanja-loma.fi:llä on yli 13 116 ilmoitettua kohdetta ja yritys on ollut markkinoilla vuodesta 2002 lähtien. Pidämme rekisteriä jokaisesta asunnosta ja omistajasta. Jos omistaja saa jatkuvasti negatiivista palautetta, hänen tilinsä suljetaan.

Omistajat joutuvat noudattamaan tarkkoja sääntöjä (esim. kaikki joutuvat todistamaan että ovat asuntojen laillisia omistajia), ja heidän täytyy hyväksyä tarkat käyttöehdot ennen ilmoituksen julkaisemista. He ovat myös tietoisia siitä että www.espanja-loma.fi ei hyväksy minkäänlaisia valituksia. Sen lisäksi omistajat joutuvat suorittamaan www.espanja-loma.fi:lle maksun yhden vuoden pituisesta ilmoituksesta etukäteen. Tämä yleensä pitää vilpilliset ilmoittajat loitolla.
Ota huomioon että asuntojen omistajat tai isännöitsijät voivat joutua henkilöllisyysvarkauksen kohteiksi.
Espanja-loma.fi:n asunnonomistajat ja isännöitsijät kommunikoivat yleensä vuokraajien kanssa yksityisten sähköpostitiliensä välityksellä, jotka ovat Espanja-loma.fi:n turvaverkon ulkopuolella. Tällaiset henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat helppoja kohteita henkilöllisyysvarkaille. Nämä varkaat yleensä murtautuvat omistajien tilille, ja saadessaan tilin haltuunsa tekeytyvät omistajiksi ja pyytävät vuokraajilta talletusta omalle tililleen. Sinun tulisi noudattaa muutamia neuvojamme suojautuaksesi tällaisilta petoksilta.
 • Älä maksa mitään etukäteen käteisellä tai Western Union or Money Gram-rahansiirtopalveluiden kautta.
 • Soita puhelimitse Espanja-loma.fi-ilmoituksessa mainittuun numeroon ennen maksamista.
 • Tarkista että nimi joka mainitaan sähköpostissa on sama kuin ilmoituksessa mainittu nimi.
 • Kun maksat pankkisiirrolla, tarkista että tilin omistaja on sama kuin ilmoituksessa mainittu henkilö.
 • Tarkista että pankkitili sijaitsee samassa maassa mistä omistaja on kotoisin.
 • Tarkista asunnon varauskalenterista että asunto ei ole varattu vuokraamallesi ajalle.
 • Noudata ilmoituksessa mainittuja maksuehtoja.
 • Suosittelemme luottokortilla, PayPalilla tai pankkisiirrolla maksamista.
 • Luottokortilla maksaminen on turvallista ja se tarjoaa palautusmahdollisuuden maksuille ongelmatilanteissa.

Jos vieläkin epäilet vuokrata asuntoa yksityiseltä omistajalta tai isännöitsijältä, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä puhelimella tai sähköpostitse niin vastaamme kysymyksiisi.

Matka

Meillä ei ole mitään yleistä tapaa jolla maksu hoidetaan omistajan kanssa, mutta useimmat menettelevät näin
 • Yleensä varauksen yhteydessä maksetaan 20-50 prosenttia kokonaissummasta
 • Loput maksusummasta maksetaan 3-10 viikkoa ennen saapumispäivää
Sinulta voidaan myös pyytää takuuvuokraa saapumispäivänä, joka palautetaan. Takuusumma pyydetään sen varalta, jos vuokraaja aiheuttaa korvattavaa vahinkoa. Useimmat omistajat pyytävät sinua suorittamaan maksun pankkisiirrolla. Jotkut hyväksyvät shekkejä ja toiset pyytävät hoitamaan luottokorttimaksun Paypal-tilin kautta.
Jos löysit sinulle sopivan loma-asunnon ja lähetit omistajalle tiedustelun suoraan ilmoituksen kautta, tulet vastaanottamaan seurantaviestin muutaman päivän sisällä. Seurantaviestissä on suora linkki ilmoitukseen josta pyysit lisätietoa, joten voit katsella sitä uudelleen. Jos siihen mennessä et ole saanut vastausta omistajalta, autamme sinua saamaan häneen yhteyden.
Muista tarkistaa että lähetit omistajalle oikean sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumeron maakoodilla, jotta omistaja voi ottaa sinuun yhteyttä.
Jos vuokrasit itsellesi loma-asunnon, saatat myös tarvita vuokra-autoa tutkiaksesi kaunista Espanjaa. Me tarjoamme edullisia vuokra-autoja yli 80 eri kohteessa ympäri Espanjaa. Sinun täytyy vain napsauttaa seuraavaa linkkiä nähdäksesi hintatietoja ja vuokrataksesi auton
Kun käytät www.espanja-loma.fi:tä löydät varmasti useita asuntoja jotka miellyttävät sinua. Olemme luoneet helpon tavan jolla voit listata suosikkeihin kaikki asunnot joista pidät, jolloin sinun ei tarvitse etsiä niitä uudelleen joka kerta kun käytät www.espanja-loma.fi:tä.
Voit tehdä listan klikkaamalla "lisää suosikkeihin" valintaa asunnon ilmoituksessa. Voit siten palata suosikkeihin joka kerta kun vierailet www.espanja-loma.fi-sivuilla. Kun avaat suosikkilistasi, voit muokata sitä lisäämällä tai poistamalla loma-asuntoja listalta ja myös lähettää niitä ystävillesi tai perheenjäsenillesi.
Jos asunnossa on vapaita päiviä seuraavan kolmen kuukauden aikana, omistaja voi listata sen erikoistarjoukset-osioon. Tällöin asunnon voi vuokrata tarjoushinnoin tiettyinä ajankohtina.