Zahara de los Atunes, Cádizin rantaparatiisi

Etelä-Andalusiassa sijaitseva henkeäsalpaavan kaunis Zahara de los Atunes on yksi Costa de la Luzin upeimpia nähtävyyksiä ja todellinen rantapalvojan paratiisi. Zahara de los Atunesin turkoosi vesi, kilometrikaupalla jatkuva, kultainen hiekkaranta ja leuto Andalusian ilmasto tekevät paikasta todellisen paratiisin.  

Playa de los alemanes, Cabo de Plata, Zahara


Zahara de los Atunesin pieni kylä sijaitsee noin 40 kilometrin päässä suositummasta Tarifan lomakohteesta aivan Andalusian eteläisimmässä kärjessä. Tarifa on tunnettu purje- ja leijalautailijoiden paratiisi ja myös Zahara  de los Atunes kuhisee erilaisia vesiurheilun harrastajia. 

Zahara de los Atunes on myös perheiden suosiossa. Aivan kuten naapuriranta Bolonia, myös Zahara de los Atunes kuuluu alueen upeimpiin rantaviivoihin.

Zahara de los Atunes on onnistunut säilyttämään turmeltumattoman imagonsa jo pitkään, suurelta osin alueen tarkkojen rakennuskieltojen ansiosta. Alueella ei näy korkeita hotellirakennuksia tai ruuhkaisia asuinalueita; alue on haluttu pitää mahdollisimman neitseellisenä ja luonnonkauniina kohteena. 

Zahara de los Atunesista löytyy kuitenkin joitain, harvoja loma-asuntoja aivan meren rannalla, mutta nämä halutut vuokrakohteet ovat varattu pitkiksi ajoiksi eteenpäin. 

Zahara de los Atunesin ranta

Zahara de los Atunesin ranta


Zahara de los Atunesin rantaa ei yksinkertaisesti voi jättää väliin. 

Löydät rannan Zahara de los Atunesin kylässä sijaitsevan Castillo de las Almadrabasin linnan edestä ja kylän kirkon Nuestra Señora del Carmenin takaa. 

Zahara de los Atunes on 5 kilometriä pitkä ja rannalta löytyy ravintoloita, yleisiä suihku- ja wc-tiloja, aurinkovarjojen ja -tuolien vuokrauspisteitä sekä valvovia hengenpelastajia. Ranta on myös pyörätuoliystävällinen ja loistava rantakohde perheille. 

Zahara de los Atunes, Cadiz


Zaharan hiekka on hyvin hienoa ja vesi houkuttelevan kirkas. Yleensä Atlantin vedet ovat hieman viileämmät kuin Välimeren puolella, mutta Zahara de los Atunesin vesi on niin matalaa, ettei se kirpaise liikaa eivätkä muuten Atlantin puolella niin yleiset virtaukset pääse viemään mukanaan. 

Zahara de los Atunes on perherantaPlaya de Zahara de los Atunes on perheranta


 
 

Zahara de los Atunesilta voi myös ihailla upeaa auringonlaskunäytöstä. Paikalliset ja lomalaiset kerääntyvät usein auringonlaskun aikaan rannan ravintoloihin nauttimaan upeasta illasta hyvän ruuan ja juoman saattelemana.

Sunset in Zahara de los Atunes

Playa de Atlanterra

Atlanterran asuinalue sijaitsee noin kilometrin päässä Zahara de los Atunesin kylästä. Atlanterran edessä on samanniminen ranta, Playa de Atlanterra. Atlanterran rannalla on ainutlaatuisen rento tunnelma. Erityisesti ravintola Varaderon lähettyvillä tunnelma on vertaansa vailla.

Atlanterran asuinalueelta löytyy upeita, vuokrattavia loma-asuntoja aivan meren äärellä. 

Atlanterran ranta

Playa de Cabo de Platan tai Playa de los Alemanesin ranta

Tämä rantapätkä on Zahara de los Atunesin helmi. Paikalliset kutsuvat tätä pientä, näkinkengän muotoista rantaviivaa Playa de Cabo de Plataksi tai Playa de los Alemanesiksi. Noin 1,5 kilometriä pitkä, 20 metriä leveä ranta on monen suosikkialue Zahara de los Atunesin rannikolla. 

Playa de los Alemanes, Zahara de los Atunes
Vaikka rannalla on pieni pysäköintialue, se täyttyy kiireisimpinä lomapäivinä hetkessä. Kannattaa siis saapua ajoissa. Rannalle pääsee laskeutumalla jyrkkiä portaita pitkin, mutta tämä pieni ponnistelu kuitenkin palkitaan perillä. 

Rannan rauhalliset, kirkkaat vedet tarjoavat myös loistavan mahdollisuuden lähteä tutkimaan Atlantin vedenalaista maailmaa snorklaten. 

Milloin vierailla Zahara de los Atunesissa?

Zahara on ennen kaikkea ympärivuotinen lomakohde. Kesäkuukausina ranta saattaa muuttua ruuhkaiseksi ja majoitusvaihtoehdot käydä vähiin. Parhaat kuukaudet vierailla Zahara de los Atunesissa ovat touko-, kesä- ja syyskuu, jolloin majoituksestakaan ei pitäisi olla ongelmaa. 

Zahara de los Atunesilla tavattavasta sinievätonnikalasta on tullut todellinen kulinäärierikoisuus alueella. Paras tonnikalan pyyntiaika alueella on huhti- ja kesäkuun välillä, kun tonnikalamassat ryhtyvät siirtymään Atlantilta kohti Välimerta. 

Alueella käytetään yhätikin ikivanhaa kalastustyyliä nimeltään Almadraba. Tässä maurien pyyntitavassa tonnikalat loukutetaan altaaseen käyttämällä valtavia pyyntiverkkoja. 

Tonnikalan mukaan paikka on saanutkin nimensä. Zahara de los Atunes tarkoittaa tonnikalojen välähdystä. Sanomattakin on siis selvää, että Zaharassa kannattaa kokeilla alueen upeita tonnikalaherkkuja!

Kalastusta Cabo de Platalla eli Playa de los Alemanesilla