Espanjalaisen keittiön saloja: täydellinen fideuá

Fideuá on Valenciasta kotoisin oleva äyriäisruoka​ joka muistuttaa paellaa, mutta riisin sijaan siinä käytetään pastaa. ​Voit valmistaa tätä perinteistä espanjalaisherkkua omasta lempipastastasi, kuten spagetista, vermicellistä tai capellineista. Anna meidän opastaa sinua loihtimaan täydellisen fideuán!

 

 

Vaikeusaste: Keskiverto

Valmistusaika: 50 minuuttia 

Ainekset

- pastaa

- porkkanasta, tomaatista, katkaravun kuorista, sipulista ja laakerinlehdistä tehtyä lientä

- merikrottia

- 1 punainen ja yksi vihreä paprika

- valkosipulia

- 1 kypsä tomaatti

- simpukoita

- katkarapuja

- mustekalaa

- persiljaa, mustapippuria, suolaa, sahramia ja valkoviiniä​

- auringonkukkaöljyä

Valmistus

Valmista ensin liemi porkkanasta, tomaatista, katkaravun kuorista ja laakerin lehdistä.

Kun vesi kiehuu, lisää kala (merikrotti).

Paista hieman pastaa pannulla​.

Puhdista ja höyrytä simpukat.

Hienonna paprika ja valkosipuli​.

Raasta tomaatti. 

Kuumenna öljy pannulla. 

Paista paprikat, valkosipuli ja tomaatti kokoon​.

Siivilöi liemi.

Puhdista mustekala ja leikkaa se renkaiksi.

Jauha sahrami, persilja ja lisää valkoviiniä​ sekaan. Lisää kaikki pannulle. 

Lisää pasta ja siivilöity liemi. 

Lisää lopuksi katkaravut ja simpukat. 

Anna porista korkealla lämpötilalla noin 10 minuuttia, pienennä lämpöä ja anna vielä keittyä noin 7-8 minuuttia hiljaisella lämmöllä​.

Anna vielä seisoa hetki. 

Fideuán historia

Tämän paellaa muistuttavan herkun tarina on hyvin mielenkiintoinen, joskin kukaan ei tiedä onko tarina totta vai ei. Legendan mukaan kalastaja Joan Batiste Pascual loi ensimmäisen fideuán vuonna 1915. Pascual oli kotoisin Valencian Gandiasta ja häntä kutsuttiin myös Zabaloksi. 

Pascual kutsui teostaan "meren tyttäreksi", koska fideuá syntyi merellä erään hyvin ahneen merimiehen vuoksi. Pascual toimi erään laivan kokkina ja hän usein tarjoili nälkäisille merimiehille paellaa matkoilla. Eräs ahne riisiä rakastava merimies hotki usein niin paljon Pascualin paellaa, ettei kaikille monena päivänä riittänyt ollenkaan ruokaa. Pascual huomasi merimiehen kiintymyksen riisiin ja päätti vaihtaa sen pastaan toivoen että ongelma ratkeaisi. Näin sai alkunsa fideuá. 

Pascualin harmiksi taktiikka ei toiminut ja merimies jatkoi itsekästä ahmimista jättäen jälleen muut ilman ruokaa. Eikä ihme, koska fideuá on paellan veroinen herkku.

Pascualin keksintö sai paljon mainetta Gandiassa ja nykyisin fideuá on todellinen perinneherkku Valencian maakunnassa. 

Piditkö tästä video-reseptistä? Katsasta myös Cádizin kuuluisien katkarapukakkujen video reseptimme täältä. 

Gandia, Valencia - fideuán synnyinpaikka

Asunto Pilesissa

  • 2 makuuhuonetta
  • yöpyy 4
  • 1 kylpyhuone
  • 1 WC
  • Parveke
  • Yksityinen pysäköintimahdollisuus
  • Pesukone
  • Tv
  • Liinavaatteet

Huvila Olivassa

  • 2 makuuhuonetta
  • yöpyy 4
  • 1 kylpyhuone
  • 75 m²:n pinta-ala
  • Yleinen uima-allas
  • Lasten allas
  • Ilmastointi
  • Yksityinen pysäköintimahdollisuus
  • Pesukone

Huvila Olivassa

  • 3 makuuhuonetta
  • yöpyy 5
  • 2 kylpyhuonetta
  • 90 m²:n pinta-ala
  • Yleinen uima-allas
  • Lämmitys
  • Yksityinen pysäköintimahdollisuus
  • Pesukone
  • Tv
X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Tilaa uutiskirjeemme ja olet mukana 750 euron lahjakortin arvonnassa.


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.