Valencian parhaat museot

Valovoimainen Valencian kaupunki on täynnä hämmästyttävän upeita nähtävyyksiä, silmän kantamattomiin jatkuvia hiekkarantoja ja tasokkaita ravintoloita. Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki on todellinen museofanaatikon mekka, sillä Valenciasta löytyy peräti 35 eri museota

Olemme poimineet kaupungin parhaimmat museot tähän artikkeliin, jotta vaihtoehtojen valtava meri ei saisi matkailijan päätä liian pyörälle. Joukosta löytyy niin taiteelle, kulttuuriperinnölle, historialle ja paikallisille perinteille omistettuja museoita. 

IVAM - Valencian modernin taiteen instituutti (Instituto Valenciano de Arte Moderno)

IVAM - Valencian modernin taiteen museo

Valencian modernin taiteen museo IVAM hemmottelee nykyajan taiteen ystävän piloille. Museosta löytyy yli 11 000:n taideteoksen pysyvä näyttely, joka pitää sisällään niin maalauksia, piirroksia, veistoksia kuin valokuviakin. Kokoelmasta löytyy valencialaisen Joaquin Sorollan, katalonialaisen Julio Gonzalezin sekä Pablo Picasson töitä. 

Museossa järjestetään lukuisia ilmaistapahtumia joka kuukausi, kuten kirjojen ja runojen lukuhetkiä, elokuvailtoja, musiikkiesityksiä sekä paikalliselle taiteelle omistettuja teemapäiviä. 

Museon kellarista löytyy sen rakennusvaiheessa löytyneen ikivanhan keskiaikaisen muurin rauniot. Taiteen ja kulttuurin ystäviä varmasti kiinnostaa museon kirjaston tarjonta, jonka kokoelmaan kuuluu yli 47 000 teosta. 

Osoite: IVAM, Calle Guillem de Castro, 118, Valencia. 
Kotisivu: https://www.ivam.es/en/

Valencian katedraalin museo (Museo de la Catedral de Valencia) 

Valencian katedraalin museo

Valencian häikäisevä Catedral de Santa María de Valencia on kaupungin yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Katedraalin sisällä olevassa Santo Cálizin kappelissa toimii kirkon oma museo, josta löytyy lukuisia arvostettuja taideteoksia 1400- ja 1500-luvuilta. Mukana kokoelmassa on muun muassa kuuluisan Goyan teoksia 1700-luvun loppupuolelta. 

Katedraali rakennettiin aikoinaan paikalla sijainneen visigoottien katedraalin paikalle, joka maurien vallan aikana oli muutettu moskeijaksi. Katedraali sijaitsee Plaza de la Reinan aukiolla ja valtava rakennus hallitsee koko Valencian näkymää. Katedraalin El Migueleten kellotorniin voi kavuta ihailemaan kaupunkiin avautuvaa näkymää, jos jaksaa nousta kaikki 207 porrasta päästäkseen perille. 

Osoite: Plaza de la Reinan aukio, 46003 Valencia.
Kotisivu: https://museocatedralvalencia.com/en

Príncipe Felipe), taiteiden ja tieteiden kaupunki

Valencian museot

Valencian moderni taiteiden ja tieteiden kaupunki kuuluu myöskin kaupungin pakollisiin nähtävyyksiin. Futuristisen arkkitehtuurin mestariteos koostuu eri elementeistä, jotka ovat valmistuneet porrastettuna vuosien 1996 ja 2009 aikana.
 
Taiteiden ja tieteiden kaupungissa toimiva Prinssi Felipen tieteiden museo on interaktiivinen museo joka muistuttaa valaan luurankoa. Kolmikerroksinen tiedemuseo on yli 40 000 neliömetrin kokoinen ja siitä on omistettu yli 26 000 neliömetriä on erilaisille näyttelyille. El Museu de les Ciéncies Príncipe Felipe on Espanjan valtavin tieteille omistettu museo. 
 
Taiteiden ja tieteiden kaupungista löytyy museon lisäksi myös Euroopan suurin meritieteellinen akvaario L´Oceanográfic sekä jättimäistä silmän puolikasta muistuttava L´Hemisféric-planetaario. Loistonähtävyyksien lisäksi Valencian kaupungissa on kilometritolkulla upeita hiekkarantoja. Katsasta Valencian loma-asunnot ja lähde oitis nauttimaan tämän upean kaupungin tarjonnasta!
 
Osoite: Avenida Autopista del Saler 1-7, 46013, Valencia.

Valencian Fallas-juhlan museo (Museo Fallero) 

Valencian museo Fallero

Falleron museo on omistettu Espanjan ja koko Euroopan yhdelle uskomattomimmista juhlista. Las Fallas-festivaalia vietetään kaupungissa joka maaliskuussa ja tuolloin koko kaupunki syttyy kirjaimellisesti tuleen. 
 
Fallasin aikana Valencian kujia koristaa upea, värikkäiden patsaiden kokoelma. Patsaat on valmistettu huolellisesti kevyestä paperimassasta ja suurin osa niistä yltää jopa kymmenen metrin korkeuteen. Näitä patsaita valmistetaan ympäri vuoden erilaisissa komiteoissa ja patsaat kilpailevat kauneimman tittelistä juhlassa. Voittajapatsasta lukuunottamatta kaikki tuikataan tuleen juhlan päätteeksi.
 
Falleron museo tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua tämän erikoisen juhlan historiaan. Museo toimii vanhan luostarin tiloissa lähellä taiteiden ja tieteiden kaupunkia, jossa toimi aikoinaan myös sotilaallinen sairaala.  
 
Osoite: Museo Fallero, Calle Monteolivete, 4, Valencia.

Centre Del Carme: modernin kulttuurin museo

Centre Del Carme, Valencian museot

Valencian historiallisen kaupunginosan sydämessä sijaitsevaan vanhaan luostariin on perustettu kulttuurikeskus ja modernin taiteen näyttelytila Centro del Carme. Kulttuurikeskuksessa järjestetään erilaisia tapahtumia sekä modernin taiteen näyttelyitä ja rakennus on itsessäänkin upea näky viheralueineen ja näyttävine arkkitehtoonisine yksityiskohtineen. Museossa on myös lapsille tarkoitettu leikkihuone, joka antaa vanhemmille paremman mahdollisuuden keskittyä paremmin taiteen ihailemiseen. 
 
Osoite: Calle Museo 2, 46003 Valencia.
Kotisivu: http://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/

Casa de las Rocas: Corpus Christin museo

Corpus Christin museo, Valencia

Casa de las Rocasin rakennus on omistettu Kristuksen ruumiin juhlan (Corpus Christin) kunnioittamiselle ja tällä tilalla on hyvin tärkeä rooli Valencian alueen uskonnollisille perinteille. Rakennuksen historia ulottuu aina 1400-luvun alkupuolelle ja museossa säilytetään tänä päivänä lukuisia juhlalle tärkeitä esineitä ja monumentteja. 

Corpus Christin juhlaa vietetään joka vuosi Valencian kaupungin keskustassa, jonka aikana katukuvassa nähdään lukuisia uskonnollisia kulkueita. Kaupungin uskonnollisten veljeskuntien jäsenet kantavat juhlassa painavia pyhimyksien kuvia ja patsaita, joita säilytetään Corpus Christin museossa.

Osoite: Calle Roteros 8, 46003 Valencia.

Valencian kuvataidemuseo - Museo de Bellas Artes 

Valencian kuvataidemuseo.

Valencian kuvataidemuseo Museo de Bellas Artes sijaitsee Saint-Pie V:n palatsissa, joka on rakennettu 1600- ja 1700-lukujen välissä. Museossa säilytetään kaupungin arvokkainta taidemaalausten kokoelmaa ja se kuuluu koko maan tärkeimpiin taidemuseoihin. Museossa pääsee ihailemaan tärkeiden taiteilijoiden, kuten Diego Velazquezin, El Grecon, Goyan, Joaquin Sorollan ja Riberan maalauksia. Kokoelman keräily on aloitettu vuonna 1768, jonka jälkeen siihen on hiljalleen lisätty maalauksia ja veistoksia.  

Museon vieressä on tasokas ravintola, jossa pääsee nautiskelemaan kaupungin parhaimmilla tapaksilla. 

Osoite: Museo de Bellas Artes, Calle San Pio V 9, Valencia.
Kotisivu: http://www.museobellasartesvalencia.gva.es/

Valencian luonnontieteiden museo

Valencian luonnontieiden museo

Valencian luonnontieteiden museo sijaitsee häikäisevän kauniin Jardines de Viverosin puutarhan sydämessä ja vierailu museossa on mukava kokemus koko perheelle. Luonnontieteellinen museo on täynnä lapsia kiehtovia luurankoja, fossiileja sekä valtavia dinosaurusten patsaita. Museo painostaa toiminnassaan alueelliseen tutkimukseen ja löytöihin sekä ympäristön ja ekosysteemin analysointiin. 

Osoite: Museo de Ciencias Naturales, Jardines de Viveros, Valencia.
Kotisivu: http://www.mncn.csic.es/

MuVim: Valencian modernin taiteen ja kuvituksen museo

Valencian museoiden näyttelyitä

Valencian modernin taiteen ja kuvituksen museo rakennettiin ikivanhaan rakennukseen, jonka alkuperäisyyttä pyrittiin kunnioittamaan mahdollisimman paljon rakennusvaiheessa. Rakennuksen sisustuksessa ja arkkitehtuurissa voi näin ollen havaita mielenkiintoisia, alkuperäisiä yksityiskohtia kuten myös moderneja detaljeja. 

MuVim järjestää lukuisia väliaikaisia näyttelyitä ympäri vuoden. Mukana on niin valokuvaukselle, muotoilulle ja mainostaiteelle omistettuja näytteillepanoja. Museon kokoelmat ovat keskittyneet modernin taiteen ja erilaisten uusien ideoiden sekä innovaatioiden esittelyyn. Museo sijaitsee lähellä Valencian hurmaavaa kauppahallia, johon voi piipahtaa todelliselle tutkimusmatkalle alueen värikkäiden tuotteiden ja herkkujen maailmaan. 

Osoite: Gillem de Castro 8 / Quevedo 4, Valencia.
Kotisivu: http://www.muvim.es/

Valencian keramiikkamuseo

Valencian keramiikkamuseo
 
Espanja on kuuluisa käsitaiteestaan, keramiikastaan sekä mosaiikkitöistään. Jos haluaa tutustua enemmän maan käsitaiteeseen ja saada ideoita matkatulijaisiin, kannattaa vierailla Valencian mielenkiintoisessa keramiikkamuseossa
 
Museo sijaitsee loisteliaassa Marques de Dos Aguasin palatsissa, jonka historia juontaa aina 1700-luvulle asti. Palatsi on itsessäänkin upea ilmestys yksityiskohtaisine seinämaalauksineen ja sisustuksineen. Palatsi antaa kattavan käsityksen alueen aristokraattien elegantista elämäntyylistä ja se on yksi Valencian arvokkaimmista rokokoon tyylisuuntauksen esimerkeistä. 
 
Osoite: Calle Poeta Querol, 2, Valencia 
Kotisivu: https://www.mecd.gob.es/mnceramica/

Esihistoriallinen museo

Valencian esihistoriallinen museo

Vuonna 1927 perustetun Valencian esihistoriallisen museon tärkein tehtävä on lähialueen arkeologisen perinnön tutkimustyö ja säilyttäminen. Museosta löytyy arkeologisten löytöjen laaja kokoelma, johon kuuluu muun muassa luurankoja, kolikoita, työvälineitä ja erilaista keramiikkaa. Kaikki nähtävillä oleva on selitetty selkeästi eri kielillä. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy paleoliittisen, neoliittisen ja pronssin aikakauden esineistöä ja toinen kerros on omistettu Iberian niemimaan historialle. 

Osoite: Corona 36 (Centro Cultural La Beneficència)
Kotisivu: http://www.museuprehistoriavalencia.es/web_mupreva/?q=fr 

Valencian matkatoimisto luovuttaa matkailijoille kattavia kaupunkikarttoja, josta löytyy myös erilaisia alennuskuponkeja Valencian kulkuvälineisiin ja nähtävyyksiin, kuten museoihin. Joihinkin museoihin pääsee sisälle ilmaiseksi sunnuntaisin sekä pyhäpäivinä.

Valencian upeat museot tutustuttavat vierailijansa niin huipputaiteeseen, lähihistoriaan kuin paikallisiin perinteisiinkin. Vierailu museossa tuo piristävää vastapainoa Valencian rentoon rantaelämään ja erityisesti päiväsaikaan pieni tauko kuumuudelta ei ole haitaksi. Katsasta upea loma-asuntojemme valikoima Valenciassa ja lähde oitis tutustumaan tähän loistavaan kulttuurin, gastronomisten elämysten ja paratiisirantojen mekkaan!