Valencian kasvisravintolat - top 11

Kasvisruokailijan elämästä on tullut helpompaa Espanjassa viime vuosien aikana. Espanjalaisten kaupunkien kasvisravintolavalikoima on laajentunut ja myös vegaanit ja laktoosi-intolerantikot löytävät hyviä ruokapaikkoja helpommin. 

Barcelonaa pidetään Espanjan vegepääkaupunkina ja se on virallisesti julistautunut "kasvisruokaystävälliseksi" kaupungiksi. Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia on myöskin ryhdistäytynyt ruokatarjonnan suhteen ja kaupungista löytyy loistava valikoima vege-ravintoloita jokaiseen lähtöön. 

Esittelemme seuraavaksi Valencian kasvisravintoloiden suosikkilistamme. Mikäli olet suunnittelemassa lomamatkaa Valenciaan, katsasta loistava Valencian loma-asuntojen valikoimamme. Näin sinulle jää enemmän rahaa nauttia näistä loistavista ruokapaikoista!

1. Nature Bistro

Quinoa a la pizzaiola, Nature Bistron annoksia, Valencia

Nature Bistro sijaitsee keskeisellä ja eloisalla Cánovasin alueella Valenciassa. Tässä ravintolassa tarjoillaan loistavia vegaani- ja kasvisruokia sekä herkullisia gluteenittomia ja orgaanisia vaihtoehtoja. 

Makean ystäville Nature Bistro on loihtinut upean kakkuvalikoiman. Muuten ravintolan listan ruuista 80 prosenttia ovat täysin sokerittomia

Nature Bistron jälkiruokia

Nature Bistro tarjoaa päivittäin vaihtuvan lounaan eli Menú del Dían huokeaan 11.80 euron hintaan. Lounaaseen kuuluu alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja päivän luomujuoma. Ruuat valmistetaan tuoreista, paikallisista luomueineksistä ja pääruuan voi valita ravintolan pääruokalistalta. 

Valenciasta on kuoriutunut pikkuhiljaa todellinen gastronominen mekka matkailijoiden keskuudessa. Vegeravintoloiden lisäksi kaupungista löytyy paljon muitakin loistavia ravintoloita. 

Osoite: C / Ciscar, 49.

Aukioloajat: maanantaisin ja tiistaisin klo 13.30 - 15.30, keskiviikosta lauantaihin klo 13.30 - 15.30 ja 21.30 - 23.30 sekä sunnuntaisin klo 13.30 - 15.30.

Yhteystiedot: puhelin 619231874 tai 961001367, sähköpostiosoite: info@naturebistro.es / reservas@naturebistro.es

Kotisivu: http://naturebistro.es.

2. Oslo (Grupo Copenhagen)

Oslo-kasvisravintola Valenciassa

Oslo sijaitsee Valencian vanhassakaupungissa Barrio Carmenin alueella, lähellä kaupungin katedraalia ja Plaza del Negriton aukiota. Ravintolan rakennus on 1850-luvulta ja sen loistavia kasvis- ja vegaaniherkkuja tarjoillaan skandinaaviseen avant garde-tyyliin sisustetulla terassilla. Oslo hankkii ruuissa käytettävät tuoreet einekset läheiseltä Mercado Centralin kauppahallilta. 

Oslon kolmen ruokalajin menu kustantaa ainoastaan 11,90 euroa (tarjoillaan vain tiistaista perjantaihin). Juomat eivät sisälly hintaan, mutta voit vaihtaa jälkiruuan kahviin. Baarista löytyy loistava valikoima viinejä, giniä jä artesaanioluita Valencian alueelta. 

Oslo avasi ovensa vuonna 2014 ja se kuuluu Grupo Copenhagen-ketjuun. Kaikissa ketjun ravintoloissa alkupala koostuu kolmesta kasvisruoka-tapaksesta, jotka muiden ruokien tapaan ovat taivaallisen herkullisia. 

Osoite: Carrer Catalans, 8.

Aukioloajat: tiistaista lauantaihin klo 13.30 - 16.00 ja 20.30 - 23.30.

Puhelin: 960 91 07 22.

Kotisivu: http://grupocopenhagen.com/restaurante/oslo/.

3. MIOBIO

MIOBIO-kasvisravintola Valenciassa

MioBio sijaitsee Ruzafan alueella ja se on julistanut olevansa Valencian ensimmäinen vegaaniravintola, jossa ruoka valmistetaan täysin luomueineksistä. Ravintola henkii terveellistä elämäntyyliä sisustustaan myöten.  

MioBiossa voi nauttia maanantaista perjantaihin klo 13 - 16.00 loistavan vegaanibuffet-aterian. Aterian paino määrittää sen hinnan ja se punnitaan aina kassalla. Jälkiruuat maksetaan erikseen (hinta 3 - 3.50 euroa).

Ravintola MioBio Valenciassa

Mikäli satut Valenciaan maaliskuun aikana, pääset nauttimaan Valencian kuuluisasta Las Fallas-juhlasta, Vajaan viikon kestävässä juhlassa valtavia paperimassapatsaita pystytetään ympäri kaupunkia ja lopulta ne tuikataan tuleen. 

MioBion yhteystiedot: 

Osoite: Carrer de Cadis, 67 bajo.

Aukioloajat: maanantaista lauantahin klo 13 - 16.00, perjantaina ja lauantaina klo 20 - 01.00. Suljettu sunnuntaina. 

Puhelin: 606 01 41 21.

Kotisivu: MioBiolla on omat Facebook-sivut https://www.facebook.com/miobiovalencia.

4. Tarta de Zanahoria

Tarta de Zanahorian ravintola, Valencia

Tarta de Zanahorian värikäs ravintola Ruzafan alueella tarjoilee makrobioottisia kasvisruokia. Kaikki ruuissa käytettävät einekset ovat luomu-vegaania tai niissä ei ole käytetty ollenkaan eläinkunnan tuotteita. Ravintola käy hyvin myös gluteenitonta, laktoositonta tai munatonta ruokavaliota noudattaville. 

Tarta de Zanahoria (suom. porkkanakakku) tarjoilee lounasta arkipäivisin. Vain 10 euroa maksava lounas sisältää myös jälkiruuan ja teen. 

Tarta de Zanahorian ravintola Valenciassa

Osoite: Carrer del Pintor Salvador Abril, 3.

Aukioloajat: maanantaista perjantaihin klo 13.45 - 16.00.

Yhteystiedot: puhelin 620 11 24 65 ja sähköpostiosoite: tartadezanahoria.valencia@gmail.com.

Kotisivu: http://tartadezanahoria.com/.

5. Malmö (Grupo Copenhagen)

Malmön ravintola, Valencia

Ravintola Malmö sijaitsee myöskin Ruzafan alueella. Malmö tarjoilee herkullisia vegaaniruokia japanilais-välimerellisellä höysteellä. Myös Malmön sisustus henkii skandinaavista tyyliä. 

Malmössä voit maistella 25 eri valencialaista artesaaniolutta. Kuten muutkin Grupo Copenhagenin ravintolat, myös Malmö luottaa paikallisiin, ekologisesti tuotettuihin eineksiin. 

Osoite: Carrer de Sueca, 46.

Aukioloajat: maanantaisin klo 13.30 - 16.00 ja maanantaista lauantaihin klo 20.30 - 23.00. 

Puhelin: 963 28 54 28.

Kotisivu: http://grupocopenhagen.com/restaurante/malmo/.

6. La Tastaolletes 

Curry lasagnea, Tastaolletes-ravintola, Valencia

Loistavia kasvisruokia, kuten moussakaa ja curry lasagnea tarjoileva La Tastaolletes sijaitsee historiallisella Carmenin alueella. Ravintolalla on myös herkullisia kasvis-tapaksia kuten erilaisia kroketteja, orgaanisia juustoja ja ravintola on myös kuuluisa patatas bravas-annoksestaan, joka tarjoillaan tofu-majoneesin ja kotitekoisen ketsupin kanssa. 

Tiistaista sunnuntaihin La Tastaolletes tarjoilee 12 euron arvoista kolmen ruokalajin menuta, johon kuuluu leipä, kahvi ja tee.

Osoite: Calle Salvador Giner, 6.

Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 13.30 - 16.00 ja 20 - 23.30. Maanantaisin suljettu.

Puhelin: 963 921 862.

Kotisivu: http://www.latastaolletes.com/.

7. La Lluna

La Lluna-ravintola, Valencia

La Lluna pitää itseään Valencian ensimmäisenä kasvisravintolana. Ravintola aukaisi ovensa vuonna 1980 ja se toimii yhäkin samassa rakennuksessa, pienellä kujalla Barrio Carmenissa
 
Ravintolan ruokalistalta löytyy laaja valikoima kasvisruokia jokaiseen makuun. Munattomat, gluteenittomat ja laktoosittomat ruuat on merkitty listaan oikeaoppisesti. Tämä paikka ei rasita liikaa matkabudjettiakaan, sillä lähes kaikki annokset maksavat alle 8 euroa. Päivittäin vaihtuva menu maksaa 8,20 euroa ja se sisältää kaikki kolme ruokalajia. Listalta löytyy myös paljon terveellisiä vihannes- ja hedelmämehuja sekä yrttiteetä. 
 
La Lluna järjestää joskus paikallisiin eineksiin, kausituotteisiin ja eri maiden ruokiin omistettuja teemaviikkoja. 
 
Osoite: Carrer de Sant Ramon, 23.
 
Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 9 - 16.30 ja 20 - 23.30. Sunnuntaisin suljettu. 
 
Yhteystiedot: puhelin 963 92 21 46 ja sähköpostiosoite: restaurantelalluna@gmail.com.
 
Kotisivu: http://www.restaurantelalluna.es/.

8. Les Maduixes 

Les Maduixes-ravintola, Valencia

Les Maduixes on toiminut jo vuodesta 1986, eli sillä on espanjalaiseksi kasvisruokaravintolaksi vaikuttavan pitkä historia takanaan. Myös ravintolan maine on loistava ja juuri sen vuoksi se on päässyt suosikkilistallemme. Ravintola ei sijaitse kovinkaan keskeisellä alueella, vaan Malvarrosa-rannan suunnassa, jossa on myös kaupungin yliopisto. Malvarrosa kuuluu Valencian kauneimpiin rantoihin

Ravitsevaa ja terveellistä’ on Les Maduixesin motto. Terveelliset vaihtoehdot kuten luonnolliset makeutusaineet ovat aina etusijalla ruuanlaitossa ja erilaisilla ‘superfoodeilla’  on keskeinen rooli Les Maiduxesin keittiössä. 

Les Maduixesin ravintola, Valencia

Kannattaa maistaa talon Ensalada Maduixesia, sillä tämä herkullinen salaatti on ollut ravintolan listoilla alusta alkaen. Toinen ravintolan klassikko on sen kotitekoinen moussaka. Myös Les Maiduxesin tofu-kroketit ja valkosuklaa-mansikkakakku vievät kielen mennessään. 

Osoite: Calle Daoíz y Velarde, 4.

Aukioloajat: maanantaista keskiviikkoon klo 13.30 - 16.00, torstaista lauantaihin klo 13.30 - 16.00 ja 21 - 23.00. Suljettu sunnuntaisin.

Puhelin: 96 369 45 96 / 686 915 880.

Kotisivu: http://www.restaurantelesmaduixes.es/.

9. Ana Eva 

Restaurante Anaeva, Valencia
 
Ana Evan kasvisravintola sijaitsee lähellä Torres de Quartia, eli torneja jotka toimivat Valencian vanhankaupungin sisäänkäynteinä. Ravintola sijaitsee kivenheiton päässä Turia-joen vieressä sijaitsevaa Valencian kasvitieteellistä puutarhaa. Joki kuivui aikoinaan ja tarjosi loistavan sijainnin kaupungin puutarhalle. Puutarha kuuluu kaupungin upeimpiin nähtävyyksiin, kuten myös lähietäisyydellä sijaitseva moderni taiteiden ja tieteiden kaupunki.
 
Ana Evan omistajat kertovat tarjoavansa tuoreita, paikallisia kausituotteita. Torstaisin ja perjantaisin ravintolassa voi nauttia herkullisen kolmen ruokalajin aterian 13 euron hintaan (normaalihinta 18 euroa). Ravintola tarjoilee myös maistelumenuta kahdelle hintaan 36 euroa. Maistelumenuta voi saada gluteenittomana, kasvisversiona tai vegaanina
 
Juotavaksi voi valita tuoremehua, artesaaniolutta tai gluteenitonta olutta. 
 
Osoite: Calle Turia 49.
 
Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 13.30 - 16.30 ja 21 - 23.00. Maanantaista keskiviikkoon paikka on kiinni. 
 
Puhelin: 963 91 53 69.
 
Kotisivu: http://www.restauranteanaeva.es.

10. Kimpira 

Kimpiran ravintola, Valencia

Kimpira tarjoilee makrobioottista ja vegaanista kasvisruokaa aivan Valencian sydämessä. Ravintola sijaitsee aivan kaupungin tärkeimmän aukion, Plaza del Ayuntamienton lähellä. 

‘Kimpira’ on japanilainen sana, joka tarkoittaa ‘kultaista rauhaa’. Itämaisen mytologian mukaan tämä tila saavutetaan vain syömällä hyvin. Tämän takia Kimpira suosii luonnollista merisuolaa ja orgaanisia kausieineksiä. Ravintola myös välttää kaikkia kemiallisia säilöntä- ja lisäaineita sisältäviä tuotteita

Kimpiran suosituimpia annoksia ovat sen suklaa- ja porkkanakakku. Ravintola on erikoistunut tervellisiin aamiaisiin ja tuorepuristettuihin mehuihin. 

Voit nauttia loistavan lounasmenun Kimpirassa maanantaista perjantaihin 13,90 euron hintaan. Menu sisältää keiton, pääruuan, kahvin ja jälkiruuan. Lauantaisin ja sunnuntaisin sama menu maksaa 15 euroa, mutta jälkiruoka ei sisälly hintaan. Kimpira tarjoilee torstaisin täysin gluteenitonta menuta. Lapsille on tarjolla heille sopivampia ruokia. 

Osoite: Calle Convento San Francisco 5.

Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin klo 9 - 16.00, mutta lauantaisin ravintola on auki 20.30 - 24.00.

Puhelin: 963 923 422.

Kotisivu: Kimpira.es.

11. Copenhagen (Grupo Copenhagen)

Copenhagen ravintola Valencia

Viimeisin ravintola listallamme on sekin Grupo Copenhagenin omistama. Copenhagen sijaitsee aivan Ruzafa-alueen sydämessä ja se on keskittynyt eri alueiden kasvisruokateemoihin. Copenhagenin menu yhdistelee Välimeren ja modernin gastronomian suuntauksia luovalla otteella. 

Ravintolan terveellinen menu on rakennettu paikallisten, tuoreiden eineksien ympärille. Ruuat nautitaan upeassa skandinaavistyylisessä miljöössä. 

Osoite: Carrer del Literat Azorín, 8.

Aukioloajat: maanantaina ja torstaina klo 13.30 - 16.30 ja 20.30 - 23.30, tiistaina ja keskiviikkona klo 13.30 - 16.30 ja perjantaina ja lauantaina klo 13.30 - 16.30 ja 20.30 - 24.00.

Puhelin: 963 28 99 28.

Kotisivu: http://grupocopenhagen.com/restaurante/Copenhagen/.

Kuten näkyy, valikoima on valtava! Valencia on muutenkin loistava kohde niin kulttuuririkkaan kaupunkiloman kuin rennon kaupunkilomankin viettoon. Costa de Valencian lomalla voi tutustua samalla myös tämän upean rannikkoalueen muihin lomakohteisiin. 

Vuokraamalla asunnon Valenciasta pääset nauttimaan näistä esittelemistämme ravintoloista ja upean kaupungin sykkeestä parhaimmalla mahdollisella tavalla ja myös kohtuuhinnoin. Mukavaa loman suunnittelua!

Kartta Valencian kasvisravintoloista