Syksyn urheilutapahtumat Valenciassa

Valencian pitkät aurinkorannat ja sen upea arkkitehtuuri ovat olleet todellisia matkailumagneetteja kaupungille jo pitkän aikaa. Valencian vanhakaupunki ja moderni taiteiden ja tieteiden kaupunki tarjoavat myös dramaattiset kulissit maan tärkeimpien urheilutapahtumien näyttämöksi. 

Valencian taiteiden ja tieteiden kaupunki

Valencian urheilutapahtumien kirjo on valtava. Kuuluisat tennispelaajat Rafa Nadal ja Andy Murray ovat huitoneet mailojaan Valencia Open 500 Tennis-tapahtumassa, hurjapäiset F1-kuskit ovat kaahanneet Valencian kulmilla upeilla menopeleillään, arvostettu America´s Cup-purjehdustapahtuma on järjestetty täällä kahdesti ja kaupungin oma Valencia CF-jalkapallojoukkue kuuluu maan parhaimmistoon. 

Valencia tarjoaa urheilun juhlahetkiä ympäri vuoden, joten katsasta sinua kiinnostavimmat tapahtumat ja varaa lomasi Valenciassa heti. Kaupunki täyttyy tapahtumien aikaan nopeasti. 

Mestalla, Valencia CF:n kotistadion

Vaikuttava Mestallan jalkapallostadion on kaupungin jalkapallojoukkueen Valencia CF:n kotiareena ja maan viidenneksi suurin urheilustadion. Vanha mutta valtava stadion on toiminut LaLigan pysäyttävimpien otteluiden näyttämönä. Täällä tuhannet fanit ovat kannustaneet Valencia CF:n lisäksi Real Madridia, Barcelonaa ja Atletico Madridia voittoon. 

Vierailijat voivat ottaa osaa stadionilla järjestettäviin opastettuihin kierroksiin ympäri vuoden. Kierroksilla kerrotaan myös kaupungin jalkapallohistorian kirkkaimmista tähdistä, jotka ovat David Villa, David Silva, Juan Mata ja Santi Canizares ja heidän valmentajistaan Rafa Benitezistä, Unai Emerystä ja Quique Sanchez Floresista.


Valencia FC jalkapallojoukkue

Joidenkin näiden pelaajien menestys on ollut vaihtelevaa viimeisien urheilukausien ajan mutta fanit eivät ole menettäneet uskoaan näihin Espanjan urheilutaivaan tähtiin, vaan tulevat yhätikin laulamaan, viheltämään ja liehuttamaan lippuja joukkueen otteluihin.

Mestallalla on 55 000 katsojapaikkaa, joista korkeimmalla olevat paikat kuuluvat edullisimpiin. Kannattaa välttää näitä paikkoja jos kärsii korkean paikan kammosta tai haluaa nähdä pelin lähempää. Suosituimpien pelien kuten Realin tai Barcan otteluissa nämä paikat kuuluvat myös vaarallisimpiin, koska temperamenttiset fanit tönivät ja pomppivat paikoillaan villisti välittämättä vieressä istuvista kanssakatsojista tuon taivaallista. 

Pelin jälkeen voi istahtaa stadionin edessä oleviin kuppiloihin seuraamaan pelaajien poistumista stadionilta. Monet pelaajat nauttivat pelin jälkeen lasillisen tai illallisen näissä urheilubaareissa, joten onnekkaimmat fanit pääsevät lähikuvaan idolinsa kanssa. 

Valencia FC, Mestallan stadion, Avenida de Suecia, Valencia

Noin neljän kilometrin päässä Mestallasta löytyy Valencia FC:n vihollisen leiri, Levante UD:n Ciutat de Valencia-stadion. Levante UD pelaa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja heidän stadioninsa on Mestallaa puolet pienempi. Stadionille mahtuu 26 000 katsojaa, jonka vuoksi näkyvyys istuinpaikalta on lähes aina tyydyttävä. 

Levante UD, Ciutat de Valencia, Valencia

Valencian maratonit

Joka syksy Valencia isännöi arvostettua Trinidad Alfonso run-maratonia, johon ottaa osaa tuhansia juoksijoita. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään marraskuun 20. päivä. 

Noin 42 kilometriä pitkä maraton-reitti poikkeaa Valencian kaupungin upeimpien nähtävyyksien kautta. Juoksijat viuhahtavat matkallaan taiteiden ja tieteiden kaupungin, härkätaisteluareenan, Mestallan, Valencian katedraalin, kaupungintalon ja Quartin tornien ohi. 

Valencian maraton-kisa

Reitti valtaa kirjaimellisesti koko kaupungin rannan ja päättyy loisteliaaseen suoraan taiteiden ja tieteiden kaupungin läpi. 

Samaan aikaan kaupunki isännöi toista juoksutapahtumaa, 10K Valenciaa. Tämä kisa alkaa ja päättyy taiteiden ja tieteiden kaupunkiin ja mukaan mahtuu 8 500 juoksijaa. 

Molempiin tapahtumiin ottaa osaa yli 16 000 juoksijaa ja lokakuun 23. päivä järjestettävään puolimaratoniin toiset 13 000 osallistujaa. Myös puolimaraton kulkee kaupungin upeiden nähtävyyksien ohi ja päättyy Valencian maankuululle, upealle hiekkarannalle. 

Juoksutapahtumien aikaan kaupungissa järjestetään myös muita erilaisia tapahtumia, kuten musiikkiesityksiä, lasten tapahtumia ja paellajuhlia. 

Vunna 2018 Valencia saa tilaisuuden isännöidä massiivista IAAF World Half Marathon Championship-tapahtumaa. Tapahtuman järjestäminen auttaa kaupungin tavoitetta saavuttaa juoksijoiden suosikkikaupungin asema. 

Jos olet hurahtanut juoksemiseen tai nautit tapahtumien seuraamisesta, voit viettää hienon kaupunkiloman Valenciassa tutustuen sen tapahtumiin ja upeisiin nähtävyyksiin. 

Valencian MotoGP-rata Chestessä

Valencia Moto Gp rata

Nopeiden pyörien ja autojen ystävät haluavat varmasti vierailla vauhdikkaalla Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormon moottoriradalla, jossa järjestetään tärkeitä ratamoottoripyöräilyn kisoja. 

Moottorirata omistettiin moottoripyöräilyn maailmanmestarille Richard Tormolle, joka syntyi Valencian maakunnassa ja kuoli vuonna 1998, vain vuosi ennen radan valmistumista. 

Radan katsomoissa löytyy paikat 120 000 osallistujalle ja paikalle on myös rakennettu näyttävät VIP-tilat. 

Radalla järjestetään ympäri vuoden MotoGP:n maailmanmestaruuskisoja ja muita tapahtumia. Radalla näkee myös F1, F3 ja GT-ajajia ja se on valittu World Touring Car Championship-kilpailun ja saksalaisen German Touring Car Championship-kisan näyttämöiksi.

Rata sijaitsee Chestessä, 30 kilometriä Valenciasta. Vaikka olisitkin tullut Valenciaan rantalomalle, voit yhdistää lomaasi näitä vauhdikkaita nähtävyyksiä. 

Radan sijainti: Circuit Ricardo Tormo, Salida 334, A-3, 46380 Cheste.

Valencian koripallojoukkue

Valencian oma koripallojoukkue pelaa ACB-liigassa ja Eurocupissa.

Valencian koripallo joukkue

Valencian koripallojoukkue on menestynyt liigassa, Copa del Reyssä ja Eurocupissa, joita tähditti lajin suurimmat nimet, kuten Australian Matt Nielsen ja Yhdysvaltojen Justin Doellman.

Koripallo on nopeatahtinen peli, josta ei jännitystä puutu. On helppo ymmärtää, miksi amerikkalaiset ja kanadalaiset pelaavat tätä peliä jalkapallon sijaan. 

Valencia Basket Club, Pavello Font de Sant Lluís, Avenida de los Hermanos Maristas, 16, Valencia

Atp Valencia, tennistä upeassa miljöössä

Valencia Open Tennis

Tennismaailman suurimmat tähdet ovat lentäneet Valenciaan joka syksy ottaakseen osaa Valencia Open 500-kisaan, joka järjestetään taiteiden ja tieteiden kaupungissa. 

Andy Murray voitti kisan vuonna 2014 ja Javeasta kotoisin oleva David Ferrer on vienyt voiton kotiin jopa kolme kertaa. Täällä ovat kisanneet myös Fernando Verdasco ja Rafa Nadal.

Valitettavasti ottelua ei järjestetä vuonna 2016 ja kaupungissa kiertävät huhut kisan loppumisesta. 

Valencia Open Tennis, Taiteiden ja tieteiden kaupunki, Valencia