Missä yöpyä Valenciassa - parhaat alueet majoittumiseen

Costa Blancan gastronomisessa pääkaupungissa Valenciassa on valtavasti erilaisia kulttuurinähtävyyksiä, upeita paratiisirantoja sekä suuren kaupungin mukaansatempaavaa sykettä. Aivan kaupungin edestä ja sen laitamilta löytyy tasokas valikoima rantoja ja Valencian museoiden, puistojen ja kulttuurinähtävyyksien tarjonta on huimaava. Espanjan kolmanneksi suurimman kaupungin ykkösnähtävyys on sen moderni viihdekeskus taiteiden ja tieteiden kaupunki (esp. Ciudad de las Artes y Ciencias). 

Kaipasipa sitten rentoa rantalomaa, huoletonta matkaa perheen kanssa tai vaikka villiä juhlaviikonloppua ystävien kanssa, Valencia tarjoaa mukavasti ohjelmaa moneen makuun. Keräsimme parhaat tärpit miltä alueilta kannattaa vuokrata loma-asunto Valencian hurmaavasta rannikkokaupungista. 

Perheloma Valenciassa

Valencian perheloma
Valencia on loistava lomakohde koko perheelle. Valenciassa lomailevien lapsiperheiden aktiviteettien lista on loputon ja hyvin monipuolinen. Perheiden on parempi majoittua kaupungin hiljaisemmille alueille, jotka kuitenkin sijaitsevat kävelymatkan päässä Valencian päänähtävyyksistä. Asunnon voi vuokrata taiteiden ja tieteiden kaupungin läheltä, jossa perheet saattavat haluta vierailla useammankin kerran. Puistossa on paljon erilaista nähtävää, kuten esimerkiksi huikea merimaailma sekä koko Euroopan suurin delfinaario. 

Jos haluaa majoittua lähemmäksi kaupungin keskustaa, kannattaa etsiä loma-asuntoa Oliveretasta. Olivereta sijaitsee lähellä kahta kaupungin päänähtävyyttä. Toinen niistä on Bioparc, upea eläinpuisto joka sijaitsee paikalla jossa aikoinaan Turia-joki virtasi. Lähellä sijaitsevat myös Valencian upeat vartiotornit Torres de Quart ja Serranos, jotka ovat ainoat jäljellä jääneet muistot kaupungin muurista. 

Kaupungin sydämessä sijaitseva Ciutat Vella on sekin loistava majoituskohde Valenciassa lomaileville perheille. Kaupungin parhaimmat ravintolat, liikkeet, museot ja puistot sijaitsevat kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, kuten myös valokuvauksellinen Turian puistoalue. Turian viheraluetta pidetään kaupungin "keuhkoina". Espanjan suurimpiin urbaaneihin puistoihin kuuluva Turia on jopa 7 kilometriä pitkä ja se tarjoaa lapsiperheille nähtävää ja varjoa kesän kuumimpina päivinä. 

Jos majoittuu Ciutat Vellan alueelle, löytyy tämä kaunis puisto aivan vierestä. Puistossa lapset pääsevät kiipeilemään köysipyramideihin, laskemaan Gulliver Parkin liukuihin ja pelaamaan mini-golfia. Puistoon voi myös lähteä pyöräillen ja vaikka piknikille. Puistosta löytyy lukuisia kahviloita ja baareja, joihin voi istahtaa virkistäytymään vaikka jäätelölle tai lounaalle.  

Rantaloma Valenciassa - parhaat alueet majoittumiseen

Valenciassa on lähes 20 kilometriä kauniita luonnonrantoja joille pääsee helposti kävellen ja julkisilla kulkuvälineillä. Melkein kaikilla Valencian rannoilla on sinilippu-ympäristömerkki, joka kertoo niiden veden puhtaudesta sekä kattavista palveluista. Rantoja löytyy moneen makuun vilkkaammista urbaanirannoista aina yksityisempiin merenrantapoukamiin. Valencia on loistava lomakohde niille, jotka haluavat yhdistää ranta- ja kaupunkiloman ja samalla nauttia maan parhaimmista gastronomisista elämyksistä. 

Jos haluaa majoittua lähelle rantaa ja keskustaa, kannattaa etsiä majoitusta Malvarrosan rannan läheisyydestä. Malvarrosa ja Playa del Cabanyal-Las Arenas ovat kaupungin suosituimpia rantoja ja moni vuokraakin rantahuvilan Valenciasta juuri tältä alueelta. Nämä pitkät hiekkarannat ovat myös lapsiperheiden suosiossa ja niiden edessä olevalla bulevardilla voi nauttia kaupungin kuuluisaa paellaa ihaillen samalla upeaa merinäköalaa.  

Kaupungin eteläosassa sijaitsevat hiekkadyynit ja Albuferan luonnonpuisto tarjoavat kauniita maisemia luonnonystäville. La Garroferan ja El Salerin rannat ovat alueen kauneimmat. Rauhallisempaa miljöötä kaipaavat lomailijat päätyvät usein vuokraamaan loma-asunnon El Salerista, jonka kirkas vesi ja silmänkantamattomiin jatkuva puuterihiekkakaistale hurmaa jokaisen. Ranta on myös leija- ja purjelautailijoiden suosiossa ja myös nudistit ovat ihastuneet sen suojaisiin hiekkasärkkiin. 

Rannalle pääsee nopeasti myös rauhalliselta Algirósin loma-asuntojen alueelta. Kaupungin metrolinja 5 kulkee alueen läpi ja se sijaitsee vain parin kilometrin päässä rannalta. 

Kulttuuria Valenciassa

Taiteiden ja tieteiden kaupunki nousee monelle ensimmäisenä mieleen kun puhutaan Valenciasta. Massiivinen puisto onkin yksi kaupungin tärkeimmistä matkailijanähtävyyksistä. Kyseessä ei ole pelkästään museo, vaan tästä futurististen rakennelmien kokoelmasta löytyy paljon erilaista nähtävää. Puisto on hyvin vehreä ja sinne kannattaakin lähteä kuumimpina kesäpäivinä piknikille sen puiden varjoon. 

Valencia on yksi Espanjan suosituimmista pyöräilykaupungeista. Kaupungin nähtävyyksiin voi tutustua helposti myös pyöräillen, sillä pyörätiet kulkevat lähes kaikkialla. Kaupungin tiet ovat myös verrattain turvallisia, joten pyöräilemään voi lähteä helposti myös pienempien lapsien kanssa. 

Valencialla on rikas kulttuuriperintö, jossa yhdistyy eri aikakausien suuntauksia. Rakennuksissa voi havaita niin roomalaisia, barokin ajan kuin avantgardenkin tyylisuuntauksia. Paras alue majoittumiseen kaupungin kulttuurinähtävyyksien kannalta on Valencian vanhakaupunki (Ciutat Vella). Täällä yhdistyvät kaupungin paras gastronomia, arkkitehtuuri ja aito tunnelma. Suosittelemme vierailemaan La Seun upeassa katedraalissa, joka on yksi kaupungin parhaita goottilaisia mestariteoksia. Kannattaa myös kiivetä El Migueleten kellotorniin, jonka 61 metrisestä tornista avautuu upea näköala kaupunkiin.
 

Ainakin yksi päivä tulee varata Valencian museoiden vierailulle, jotta pääsee todella sukeltamaan kaupungin taiteen, perinnön, kulttuurin, historian ja perinteiden maailmaan. Kaupungin suosituimpiin museoihin kuuluu IVAM (modernin taiteen museo), katedraalin museo, Museo Fallero, keramiikkamuseo sekä Valencian esihistoriallinen museo.  

Valencian suurin kulttuuritapahtuma on maaliskuussa vietettävä Fallas-juhla. Massiivinen perinnejuhla houkuttelee jopa kaksi miljoonaa vierailijaa kaupunkiin. Humoristisen, tulella leikkivän juhlan näyttävin juhlallisuus ovat puusta ja vahamassasta rakennetut jättiläispatsaat, joita on pystytetty kaupungin avainpaikkoihin.

Luksusloma Valenciassa

Ciutat Vella on myös Valencian luksuslomailijoiden suosikkialueita. Marmorilla päällystetyt aukiot ja mukulakivikadut sekä katujen väliin piiloutuneet monumentit, tasokkaat ravintolat ja museot tekevät kaupunginosasta kaikkien suosikin. 

Suosittelemme vierailemaan Unescon maailmanperintökohde La Lonja de la Sedassa, joka oli aikoinaan silkin tukkukauppaliike ja tyrmäävä esimerkki 1400-luvun goottilaisarkkitehtuurista. Silkintuotanto on arabivallan ajan perintöä ja se on yhäkin vahvasti läsnä kaupungin historiassa. Silkistä valmistettuja tulijaisia löytyy Albaesin, Amparo Fabran ja Aguas de Marzon kaltaisista liikkeistä. Kaikista arvokkaimmat silkkituotteet ovat käsin tehtyjä ja ne kantavat nimeä espolin. 

Kaupungin parhaimmat liikkeet löytyvät Calle Colónilta, joka on Valencian kuuluisin ostoskatu. Calle Colón on myös koko Espanjan viidenneksi kallein katu, joten tarkan markan matkaajien kannattaa tyytyä ihailemaan liikkeiden säkenöiviä näyteikkunoita. Calle Colónilla voi shoppailla valencialaisten suunnittelijoiden muotia ja Carrer del Poeta Querolin ja Plaza del Ayuntamienton alueelta löytyy Louis Vuittonin ja Salvatore Ferragamon kaltaisia luksusbrändejä. 

Ruzafan alue on sekin tunnettu luksusmajoituksestaan. Aikaisemmin hiljaisempi kaupunginosa on hiljattain muuttunut trendikkäiden kahviloiden, ravintoloiden ja baarien keskittymäksi. Myös Espanjan innovatiivisimpiin kokkeihin kuuluva Richard Camaerna avasi muutama vuosi sitten jo kuuluisan Canalla Bistron Ruzafaan. Michelin-tähdenkin omistava ravintola tarjoilee kekseliäitä annoksia Välimeren tyyliin. Ravintoloiden lisäksi aikaa voi viettää alueen hurmaavissa taidegallerioissa ja pikkukahviloissa.  

Edullinen lomailu Valenciassa

Algirósin majoituspaikkoja, Valenciassa

Valencia on mahdollisuuksien kaupunki joka ottaa vastaan myös pienemmällä budjetilla matkustavia lomalaisia. Kaupungin upeat rannat, häikäisevä arkkitehtuuri ja tunnelma ovat sen parhaimpia ilmaisia vetonauloja. Moneen kaupungin museoon pääsee myös sisään ilmaiseksi, kuten Fallas-museoon ja kuvataidemuseoon. 

Algirós on yksi kaupungin edullisimmista majoitusalueista. Viehättävä kaupunginosa on erityisesti opiskelijoiden suosiossa ja se sijaitsee La Malvarrosan rannan ja vanhankaupungin välimaastossa. Algirósista löytyy loistavia ravintoloita, liikkeitä ja baareja myös pienempään budjettiin ja se sijaitsee lyhyen matkan päässä Valencian rannoilta. 

Toinen Valencian edullisempi alue on Benimaclet. Lapsiperheiden ja opiskelijoiden suosikkialue sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Hauska Benimaclet hurmaa matkailijat kapeilla kaduillaan, ikivanhoilla rakennuksillaan ja värikkäällä katutaiteellaan. Benimaclet oli aikoinaan kylä erillään Valenciasta mutta se on sittemmin kasvanut kaupunkiin kiinni. Siitä huolimatta alueella voi vieläkin nauttia pikkukylän kotoisasta tunnelmasta ja moni perhe päätyykin varaamaan loma-asunnon Benimacletin rauhallisesta miljööstä. 

Valencian gastronomia - parhaat alueet makuelämyksiin

Valencia ei ole ainoastaan Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki Barcelonan ja Madridin jälkeen, vaan se kilpailee molempien kaupunkien kanssa maan gastronomiapääkaupungin tittelistä. Valencian ruokakulttuuri onkin yksi alueelle matkailevien lomalaisten päähoukuttimista. Valencian Ciutat Vellan alue on kaupungin gastronomiakehto, jonka tarjonta yllättää vaativimmankin ruokamatkailijan. 

Myös hurmaavan El Carmenin ravintolat ja terassit kuuluvat kaupungin suosituimpiin ruokailualueisiin. Ravintoloiden hintahaarukka vaihtelee ylihinnoitelluista hämmästyttävän edulliseen ja tarjonta ulottuu aina pizzerioista sushiravintoloihin ja tietysti juuri valencialaiseen ruokaan erikoistuneisiin ravintoloihin. Valencia on juuri se kaupunki, jossa pääsee herkuttelemaan täydellisellä fideuálla ja valencialaisella paellalla. Yksi kaupungin lippulaivaravintoloista on vanhassakaupungissa sijaitseva LAVOE Arroz y Mar lähellä Calle La Pazia ja Plaza de la Reinan aukiota. 

Aivan katedraalin edessä seisoo viehättävä Valencian kauppahalli, joka on yksi vierailluimmista rakennuksista Valencian keskustassa. Kauppahallin moderni arkkitehtuuri, makunystyröitä hemmottelevat tapakset ja kojujen värikkäät tarjonnat hivelevät silmää. 

Albufera tarjoaa sekin unohtumattomia makuelämyksiä matkailijoille. Täältä löytyy valtava määrä riisipeltoja, joilta saadaan riisi Valencian herkullisiin paellaruokiin. Luonnonkauniille Albuferan alueelle järjestetään veneretkiä, joihin sisältyy paellaruokailu. 

Paella on Valencian lippulaivaherkku ja horchata on taas seudun tunnetuin juoma. Sen pääraaka-aine on kastanjasädekaisla, joka on sekoitettu sokerin, kanelin ja sitruunan kanssa veteen. Erityisesti kuumina kesäpäivinä raikas horchata on päivän pelastus. Paikalliset usein nauttivat fartón-makeisia juoman kanssa, joka on sekin tyypillinen paikallinen jälkiruokaherkku. Horchatería Santa Catalina on yksi Valencian vanhimmista ja perinteisimmistä horchaterioista. Satoja vuosia paikallaan seisonut Santa Catalina sijaitsee El Carmenissa. 

Katuruokien testaajien kannattaa suunnata Ruzafan alueelle, josta löytyy San Valeron kauppahalli herkkuineen. Hallissa on kymmenen eri baaria ja vierailijat pääsevät todelliselle makumatkalle eksoottisien ja paikallisten herkkujen pariin. Avokeittiöissä kokkaavat kokit loihtivat mitä kekseliäämpiä annoksia niin lihasta kuin kasviksistakin. Täällä on tapana istua ventovieraiden kanssa samaan pöytään sosialisoimaan. Näin Espanjassa!

Romantiikkaa Valenciassa

Valencia sopii täydellisesti myös romanttiseen lomaan pariskunnille. Parit voivat käydä pitkillä kävelyillä kaupungin rannoilla, vanhassakaupungissa tai vaikkapa romanttisessa Barrio del Carmenin kaupunginosassa. Suosittelemme myös kiipeämään El Migueleten kellotorniin, josta avautuu upea näköala erityisesti auringonlaskun aikaan. Auringonlaskua voi myös ihailla Malvarrosan, El Cabanyalin ja Las Arenasin rannoilta, joiden varrella olevissa rantabaareissa voi nauttia raikkaita drinkkejä. Jos haluaa jättää rakkaudesta merkin Valenciaan, kannattaa suunnata Parque de la Cabeceraan jättämään nimilukko sillan kupeeseen. 

Keskustan ulkopuolella oleva Albuferan vesistöalue tarjoaa sekin upeita luontomaisemia ja romanttisia kävelyreittejä. Vesistö muuttuu auringonlaskun aikaan punertavaksi ja tämä upea väriloisto pääsee parhaiten oikeuksiinsa Albuferan näköalatasanteelta. 

Valencian yöelämä - mihin majoittua?

Illan alkaessa Valencian terassit ja kahvilat täyttyvät iloisesta puheensorinasta. Yöelämä on Valencian yksi vahvimmista valttikorteista. Eixamplen alue on yksi kaupungin trendikkäimmistä ja Ruzafassa on taas eniten baareja Valenciassa per neliömetri. 

Vilkasta ilta- ja yöelämää kaipaavien kannattaa varata loma-asunto Ruzafan alueelta. Täältä löytyy mukavasti erilaisia gastrobaareja, kasvisruokaravinoloita ja tasokkaita ravintoloita. Jos haluaa sukeltaa paikallisjuomien mielenkiintoiseen maailmaan, kannattaa suunnistaa Ruzafassa sijaitsevaan Olhöps Craft Beer Houseen tuopille, joka on paras paikka artesaanioluiden nauttimiseen. Ruzafasta löytyy myös lukuisia yökerhoja, jotka ovat auki aamun pikkutunneille. 

Valencian klubit

Ciutat Vellasta löytyy mukava valikoima yöelämää moneen makuun. Barrio del Carmenissa voi aloittaa illan loistavalla illallisella vaikka La Lolassa, joka on erikoistunut valencialaisiin riisiruokiin tai vaikkapa La Comisaríassa, jossa saa nautiskella aasialais-välimerellisillä fuusiotapaksilla. 

Matkaa voi jatkaa El Carmenin loistaviin pubeihin ja yökerhoihin. Fox Congo on loistava pysähdyspaikka ennen yökerhoa ja parasta alkuillan live-musiikkia löytyy Peter Rock Clubissa tai Jummy Jazz Glass Barissa. Kaikista legendaarisin ja perinteisin pubi El Carmenissa on Radio City ja paras tanssimusiikki löytyy Whitehouse Valenciasta keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. 

Benimacletin opiskelija-aluelta löytyy myös loistava valikoima erilaisia pubeja ja yökerhoja. Jos kaipaa nuorekasta bilemiljöötä, tämä on se paikka Valenciassa. Glop on erilainen klassikko valencialaisten pubien joukossa ja London Lounge Barista löytyy parhaat cocktailit ja Gintonicit. 

Valencian rannoilla kesä on myös yhtä juhlaa. Marina Beach Club Valencia, joka sijaitsee lähellä Cabañalia ja La Malvarrosaa on paras paikka juhlimiseen trendikkäästi merimaisemissa parhaiden DJ:den säestämänä.