Lapsiperheen nähtävyydet ja aktiviteetit Valenciassa

Viehättävä Valencian kaupunki on ihanteellinen lomakohde lapsiperheille. Kaupungin loistava sijainti pitkien hiekkarantojen vieressä ja laaja aktiviteettien valikoima tarjoaa viihdykettä koko perheelle ikään katsomatta. Kaupungissa on tasokkaita teemapuistoja, kuten suurenmoinen BioParcin eläinpuisto sekä maailmalla huomiota herättänyt, valtava taiteiden ja tieteiden kaupunki. 

Valenciassa on lukuisia nähtävyyksiä, joista tässä artikkelissa esittelemme lapsiperheille parhaimmat vaihtoehdot viihdyttävään lomaan Espanjan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. 

Eläinpuisto BioParc

Bioparcin eläinpuisto Valenciassa, Espanjassa

Eläinten ystävät viihtyvät Valencian läpi aikoinaan virranneen Turia-joen päälle rakennetussa BioParcin eläinpuistossa. Puiston tavoitteena on opettaa vierailijoille ympäristönsuojelun periaatteita ja eläinten hyvinvointiin liittyviä asioita. Puisto on yli 100 000 neliömetrin kokoinen ja se jäljittelee mahdollisimman tarkasti puiston asukkien luonnollista elinympäristöä. BioParcissa asustaa leijonia, lemuja, hyeenoita, leopardeja, gorilloja, kirahveja, virtahepoja, sarvikuonoja ja muita harvinaisia eläinlajeja. Puisto on niin rauhallinen ja kuin oma maailmansa, että on vaikea ajatella sen sijaitsevan yhdessä Espanjan suurimmista kaupungeista. 

 Torres de Quartin ja Torres de Serranon tornit

Torres de Serranon tornit Valenciassa, Espanjassa

Jos perheessä on ritari- tai prinsessaleikeistä innostuvia pikkumatkailijoita, voi heidät viedä ihailemaan kaupungin ikivanahan linnoituksen torneja, Torres de Serranoa ja Torres de Quartia. Linnoituksen muurit suojelivat aikoinaan paikalla sijainnutta linnaa ulkopuolisilta hyökkäyksiltä.

Torres de Serrano rakennettiin vuonna 1392 ja sen korkeuksista avautuu upea näköala Turian puutarhaan ja kaupungin keskustaan. Tornit toimivat kaupungin pääsisäänkäyntinä vuosisatojen ajan ja ne kunnostettiin täysin vuosien 1893-1914 välillä sen jälkeen, kun torneja oli käytetty vuosien ajan vankilana. 

Torres de Quartin tornit Valenciassa, Espanjassa

Torres de Quartin tornit rakennettiin vuosien 1441-1460 välillä ja ne on lisätty Espanjan suojeltujen historiaperintökohteiden listalle. Nämä tornit seisoivat vakaana lukuisien valtataistelujen, kuten Espanjan sisällissodan ja itsenäisyyssodan riepotellessa aluetta. Tornien ulkokuoressa on selvästi näkyvissä sotien ammusten jättämiä jälkiä. Myös Torres de Quartin torneista avauuu kaunis näköala kaupunkiin. 

Kannattaa katsastaa tarjoukset vuokra-asunnoista kaupungin keskustasssa, jolloin nämä kaikki suosituimmat monumentit ovat lyhyen kävelyetäisyyden päässä. 

Turian puutarhat

Turia-puisto Valenciassa, Espanjassa

Valencian kaupungin keskustassa sijaisee yksi koko Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista, lähes 9 kilometrin pituinen Turia. Aikoinaan paikalla virranneen Turia-joen vesi virtasi läheisiltä vuorilta suoraan kaupungin keskustan läpi merelle, mutta 1950-luvulla joki tulvi myrskyn seurauksena niin katastrofaalisesti että sen vedenpinta kohosi kaksi metriä tuhoten lukuisia rakennuksia kaupungin keskustassa. 

Onnettomuuden jälkeen kaupunki aloitti välittömästi toimenpiteet joen kulkureitin muuttamiseksi, jotta mitään vastaavaa ei enää sattuisi. Kun joen uoma saatiin kuivattua, paikalle rakennettiin vuonna 1986 upea Turia-puisto aivan kaupungin keskustan tuntumaan. Puistossa pääsee ihailemaan kaunista kukkaloistoa ja 1400- ja 1500-luvuilla jokea ylittäneitä siltoja. 

Turia-puisto Valenciassa, Espanjassa

Puiston maisema-arkkitehtuuri on tarkkaan mietitty ja se on jaettu eri osiin. Puistosta löytyy myös lapsia ihastuttava Gulliverin puisto, joka on saanut inspiraatiota Gulliverin retket-satiirista. Puiston keskellä lepää valtava jättiläispatsas, joka erottuu jopa Google Earthin karttapalvelussa. Gulliverin puiston yhteydessä toimii minigolf-rata, skeittipuisto, kaksi valtavaa shakkilautaa sekä kiipeilypuisto. 

Puistosta löytyy lukuisia kahviloita ja baareja, joihin voi istahtaa virkistäytymään vaikka jäätelölle tai lounaalle. Puistossa on myös lukuisia piknik-paikkoja, johon voi istahtaa nauttimaan omia eväitä varjossa. Turia tarjoaa rentouttavan ympäristön keskellä kaupunkia ja sinne voi lähteä kävelylle vaikka vierailtuaan kaupungin läheisissä museoissa

Turia-puistossa järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Erityisesti kukille omistettu Pont des Fleurs ja viinijuhla Alameda ovat matkailijoiden mieleen. Juhlien aikana puistossa on ilmaiskonsertteja, ulkoilmatapahtumia, elokuvahetkiä sekä ilotulitusnäytöksiä. Lomaa suunniteltaessa kannattaa katsastaa ajankohtaiset tapahtumat kaupungin matkailutoimiston kotisivuilta

L' Oceanogràficin meriakvaario ja Prinssi Felipen tiedemuseo

L´Oceanograficin akvaario Valenciassa, Espanjassa

Valencian massiivinen taiteiden ja tieteiden kaupunki on yksi kaupungin tärkeimmistä matkailijanähtävyyksistä. Kyseessä ei ole pelkästään museo, vaan tästä futurististen rakennelmien kokoelmasta löytyy paljon erilaista nähtävää. Yksi lapsiperheiden suosikeista on Oceanogràfic, koko Euroopan valtavin akvaario, jonka altaissa on yhteensä kopa 26 miljoonaa litraa vettä! Akvaariossa asustaa hylkeitä, valaita ja yli 500 eri kala- ja liskolajia. 

Puistossa sijaitseva Prinssi Felipen tiedemuseo tarjoaa interaktiivisen matkan maapallon evoluutioon sen valtavassa, yli 26 000 neliömetrin näyttelytilassa. Prinssi Felipe on Espanjan suurin tiedemuseo ja sen ulkomuoto muistuttaa valtavaa valaan luurankoa. 

Teema-aktiviteetteja lapsille

Teemaretkiä lapsille Valenciassa, Espanjassa

Valencian alueen pitkä historia on inspiroinut paikallisia matkailuyrityksiä toteuttamaan erilaisien teemojen ympärille rakennettuja retkiä. Lapsiperheet suosivat erityisesti linnoihin ja luostareihin järjestettyjä retkiä, joiden aikana perheen pienimmät pääsevät kokemaan pienen palan prinsessojen ja ritarien aikakausien taikaa. Esimerkiksi El Puigin teemaretkellä seuravaan kuningas Jaime I:n jalanjälkiä ja tutustutaan Santa Marian luostarin historiaan. 

Paikallinen retkienjärjestäjä Turiart toteuttaa näitä teemamatkoja ja paikat kannattaa aina varata hyvissä ajoin joko puhelimitse tai sähköpostilla. Turiart tarjoaa myös hauskoja merirosvoretkiä Malvarrosan rannalla ja monenlaisia teema-aktiviteetteja Valencian lapsiperhelomalaisille

Pienten suurta iloa Valencian rannoilla

Malvarosan ja Las Arenasin rannat Valenciassa, Espanjassa

Valencia sijaitsee etuoikeutetulla paikalla aivan rannan tuntumassa ja kaupunkiin saapuukin valtava määrä rantalomalaisia nauttimaan alueen upeista hiekkarannoista. Kaupungin keskeisimmät rannat ovat La Malvarosa ja Las Arenas, joille pääsee helposti kävellen kaupungin keskustasta. Rannat sijaitsevat lähellä toisiaan ja kivenheiton päässä kaikista palveluista. 

Malvarosan ranta Valenciassa, Espanjassa

Rantojen vieressä kulkevan promenadin varrelta löytyy valtava valikoima tasokkaita ravintoloita ja tapas-paikkoja. Bulevardilla on myös leikkikenttiä, lentopallokenttiä sekä yleisiä wc- ja suihkutiloja. Rannalla on myös mahdollisuus vuokrata erilaisia vesiurheiluvälineitä. 

Katsasta Valencian rantojen läheisyydessä sijaitsevat loma-asunnot ja nauti alueen pitkistä paratiisirannoista parhaimmalla mahdollisella tavalla. 

Jalkapallokuumetta Mestallan stadionilla

Mestallan stadion Valenciassa, Espanjassa

Jalkapallofanit tahtovat varmasti päästä tutustumaan Valencian FC:n upeaan Mestallan stadioniin, joka kuuluu Espanjan suosituimpiin jalkapallojoukkueisiin. Mestalla on myös yksi koko Espanjan vanhimmista stadioneista ja täällä joukkueitaan on prepannut suuri joukko kuuluisia valmentajia, kuten Unai Emery, Quique Sanchez Lopez, Rafa Benitez ja Gary Neville. Kenttä on myös tuttu suosikkipelaajille David Villalle, David Silvalle ja Juan Matalle. 

Mestallan stadionin opaskierroksella pääsee tutustumaan liigan pressitilaan, lokerohuoneisiin sekä kentälle vievään läpikulkutunneliin. 

Aquopolisin vesipuisto Cullerassa

Aquopolis Cullera on vesipedon unelmapaikka lähellä Valenciaa. Puisto sijaitsee lähellä Culleran keskustaa, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Valenciasta. Puistosta löytyy valtava määrä vauhdikkaita liukuja ja leikkejä pienemmille kuin aikuisillekin. Puistossa on muun muassa keinotekoisten aaltojen ranta, rentouttava Volcano-jacuzzi sekä huimapäisimmille lukuisia vauhtiliukuja jokaiseen makuun. 

Visiiti upeaan Albuferan luonnonpuistoon

Allbuferan luonnonpuisto Valenciassa, Espanjassa

Vain kymmenen kilometrin päässä Valencian kaupungista sijaitseva Albuferan luonnonpuisto on yksi Iberian niemimaan suurimmista kosteikkoalueista. Albuferassa liitelee yli 350 tunnistettua lintulajia, joista osa asuu täällä vakituisesti ja toiset pysähtyvät puistossa läpikulkumatkalla etelään. Albuferassa on lukuisia viitoitettuja patikointireittejä ja se sijaitsee lähellä kuvankaunista El Salerin rantaa. Perheet voivat hypätä puistossa sijaitsevalla järvellä veneen kyytiin ihailemaan vaikkapa Albuferan upeaa auringonlaskua. 

Nämä aktiviteetit ovat vain osa Valencian valtavaa tarjontaa. Moni suosii Valenciaa myös sen aidon espanjalaistunnelman vuoksi. Madridissa ja Barcelonassa matkailijoiden määrä on huomattavasti suurempi kuin Valenciassa. Lähde tutustumaan tähän valovoimaiseen kaupunkiin ja vuokraa oma loma-asuntosi Valencian maakunnasta koko perheelle. Kaupunki sopii lomakohteeksi vaikka vuoden ympäri!