Torrevieja - suomalaisten suosikkikohde Costa Blancalla

Kaunis Torreviejan kaupunki sijaitsee Costa Blancalla, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Alicanten lentokentältä. Torrevieja ei ole tyypillinen turistien lomakaupunki, alueella on vain kourallinen hotelleja. Kaupunki on kuitenkin erityisesti suomalaisten suosiossa ja sieltä löytyy jopa ruisleivän tuoksuinen Suomi-kauppa.

Torreviejan rannat

Torreviejan rantaKaikki Torreviejan rannat ovat saaneet eurooppalaisen Sinilippu-ympäristömerkin niiden siisteyden ja erinomaisten palveluiden vuoksi. La Mata-, Los Locos-, El Cura-, El Acequión- ja Los Náufragos-rannat kuuluvat Torreviejan suosituimpiin rantoihin.

Kaupungissa vierailevat matkailijat viihtyvät rantojen lisäksi kaupungin kauniilla rantabulevardilla ja vanhassa kalasatamassa.

Torreviejan aktiviteetit

Päiväsaikaan Torrevieja tarjoaa erilaisia viihdykkeitä ja vapaa-ajan aktiviteettejä jokaiseen makuun. Torreviejan rantojen läheisyydestä löytyy paljon erilaisia urheilu-ja leikkikenttiä perheen pienimmille ja urheilun ystäville. Vesipuisto Aquópolis houkuttelee matkailijoita erityisesti kuumina kesäpäivinä. 

Tabarcan saari Torreviejan edustalla

Torreviejan rannoilla voit harrastaa paljon erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja. Voit myös nauttia kristallin kirkkaasta merestä osallistumalla opastetuille katamaraaniretkelle jotka suuntaavat mm. Tabarca-saarelle ja Alicanten edustalle.

Joka perjantai Torreviejassa pidetään yhdet Espanjan suurimmat markkinat, jossa myydään kaikenlaista ruokaa, tekstiilejä, vaatteita ja muuta pientavaraa. Pienemmät markkinat järjestetään lauantaisin La Floridassa. Torikauppiaita löytääkuitenkin eri osissa kaupunkia jokaisena viikon päivänä.

Torreviejassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupungista löytyy paljon erilaisia yksityisten omistamia pikkuliikkeitä ja suosittuja merkkikauppoja. Kaupungin kauppahalli on auki päivittäin ja siellä voi ostaa tuoreita elintarvikkeita kuten kalaa, lihaa, hedelmiä ja vihanneksia.

Costa Blancalta löytyy laaja valikoima golfkenttiä. Lähinnä Torreviejaa sijaitsevat Villamartinin, Las Ramblasin ja Campoamorin golfkentät, joista jokainen tarjoaa oman haasteensa pelaajille. Vuonna 1972 rakennettu Villamartin toimi Euroopan kiertueen pelikenttänä vuonna 1994.

Torreviejan ravintolat ja yöelämä

Herkullinen äyriäisateria Torreviejassa

Torreviejassa on paljon viihdykkeitä nuorille ja iäkkäämmillekin nuorekkaille. Kaupungista löytyy yli sata baaria, suurin osa niistä on keskittynyt El Baluarten ja La Puntan alueilla. Tästä keskittymästä onkin tullut suosittu kohde tuhansille matkailijoille ympäri maailmaa. Vierailun arvoisia ovat ainakin nämä baarit: Casablanca, Bésame Mucho, PataPalo, Tía Roqueta, Tirachinas, Iris Pub, La Cantina ja Correcaminos. Kansainvälisestikin tunnettu disco Pachá, kuten myös historialliset Look- ja KKO-yökerhot ovat erityisesti espanjalaisten ikijuhlijoiden suosiossa.

Torreviejassa on ravintoloita jokaiseen makuun. Voit löytää kaupungista espanjalaisia, saksalaisia, englantilaisia ja italialaisia herkkuja loihtivia ravintoloita, kuin myös pikaruokaloita sekä tasokkaampia ravintoloita. Kuuluisa ravintola Barlovento tarjoilee merenherkkuja joita asiakkaat saavat itse valita ravintolan akvaariosta.

Torreviejan järvet

Torreviejan suolajärvet

Ekomatkailijoiden kannattaa vierailla La Matan ja Torreviejan järvillä. Järvillä on mahdollisuus käydä mutakylvyssä ja järvien parantava vaikutus reuman, sydän- ja hengitystien oireisiin on tunnettu ympäri maan. Torreviejaa ympäröi kaksi luonnollista suolajärveä, jotka muodostavat kuuluisan Salinas de Torreviejan. Voit lukea lisää Torreviejan suolajärvistä täältä. 

Torrevieja on mainio lomakohde aurinkoa kaipaaville: kaupungissa onkeskimäärin 320 aurinkoista päivää vuodessa. Maailman Terveysjärjestö WHO on luokitellut Torreviejan ilmaston terveellisimmäksi koko Euroopassa. Kaiken kaikkiaan Torrevieja on mainio lomakohde niin lapsiperheille kuin seikkailunhaluisille auringonmetsästäjillekin.

Torreviejan kartta