Tapas-elämyksiä Torreviejassa

Espanjassa tapaksista on muotoutunut oma, vahva kulttuurinsa ja sen juuret ulottuvat hyvin pitkälle maan historiaan. Espanjassa monelle käy usein niin, että haluaisi kokeilla joka ikistä ravintolan annosta. Tapakset tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kokeilla kaikkea vain vähän.

Legendan mukaan tapaksia alettiin tarjoilemaan juoman kylkiäisenä Espanjassa. Asiakkaille tarjottiin näin mahdollisuus peittää lasinsa vaikka pienellä leivän siivulla tai juuston palasella, jottei kärpäset pääsisi uiskentelemaan juoman sekaan. 

Nykyisin tapakset ostetaan useimmiten erikseen juoman kanssa, vaikka Alicanten seudulta saattaakin löytää vielä muutaman paikan missä tapas-annos tarjoillaan juoman kanssa kaupan päälle. 

Espanjalaiset syövät tapaksia ruoka-aikojen välissä pieneen nälkään tai viettävät jopa koko illan maistellen kymmeniä tapas-annoksia ystävien kesken. 

Tapaksia

Ruokaelämyksiä myös lapsille

Tapakset ovat myös erinomainen tapa saada lapset kokeilemaan jotain uutta. Esimerkiksi patatas bravas (uppopaistettuja perunoita valkosipulimajoneesi-chilidipillä), albondigas (lihapullat) tai tortilla española (perunamunakas) ovat varmasti perheen pienimpien mieleen. 

Monissa paikoissa myös jälkiruokia saa pienempiä annoksia. Kannattaa aina kysyä talon erikoisuuksia!

Torreviejan ikoni

Kuten muutkin kaupungit, myös Torrevieja järjestää erilaisia tapas-tapahtumia vuosittain, joissa paikalliset ravintolat ja tapas-kahvilat panevat pöytiin parhaintaan.  

Torrevieja järjestää vuosittain kaksi tapaskierrosta (esp. Ruta de la Tapa), yleensä huhti- ja marraskuun aikana. Tapaskierrokselle valmistetaan painettu kartta, jonka avulla voi suunnistaa kaikkiin kierrokselle osallistuviin ravintoloihin. Voit nauttia Torreviejan tapaskierroksella yhden kotitekoisen tapaksen ja juoman (yleensä pieni olut tai pieni lasi viiniä) huokeaan 2 euron hintaan. 

Reitille osallistuvien ravintoloiden seassa on myös ranskalaisia, englantilaisia ja intialaisia ravintoloita, jotka ovat loihtineet oman tapas-annoksensa reittiä varten. Voit vierailla vaikka kaikissa reitin tapas-paikoissa ja äänestää lopulta suosikkiasi. Äänestäjien kesken arvotaan palkintoja. 

Jos et sattunut Torreviejaan juuri tapaskierroksen aikaan, voit yhtä hyvin kierrellä paikallisia tapas-paikkoja kokeillen niiden herkkuja. Hinnat ovat silti hyvin edulliset! Esimerkiksi Lizarran-ketju tarjoaa tiettyinä viikonpäivinä tapaksia yhden euron hintaan ja juomienkin hinnat ovat puolitettu alennus-päivän kunniaksi. 

Esittelemme teille seuraavaksi kuusi Espanja-Loman suosikki-tapaspaikkaa Torreviejassa. 

Tapas

Kala-tapaksia Catalina II:ssa

Yksi suosikkiravintolamme Torreviejassa on Sociedad Cultural Casinon lähellä sijaitseva Catalina II. Ravintolassa on ystävällinen palvelu, erinomainen tapas-valikoima ja se on ollut saman perheen omistuksessa vuodesta 1947 lähtien. 

Merenelävien ystävien kannattaa maistaa talon boqueroneja (anjoviksia), calamareja (mustekalarenkaita) sekä muita meren herkkuja, kuten katkarapuja ja simpukoita. 

Voit hyvin pyytää ravintolassa myös liharuokia. Erinomaisen illallisen saat kokoamalla pöytääsi hieman sobrasadaa (kuivattua sianlihaa paprikamausteessa), chorizo-makkaraa, simpukoita, sardiineja ja patatas aliolia, eli perunoita valkosipulimajoneesilla. 

Talon lihapullat sopivat myös pieneen nälkään. 

Osoite: Plaza de Castelar 1, 03181 Torrevieja. puh. +34 965 71 78 18

Tasca Nueva Bahian voittajatapaksia

Valinnan vaikeus saattaa viedä tovin, joten istahdahan mukavasti baarituoliisi ihailemaan Tasca Nueva Bahian valtavaa tapaskokoelmaa. Lisää tapasvaihtoehtoja löytyy liitutaululta. Mikäli et millään osaa päättää, entten tentten teelikamentten saattaa auttaa.  

Tämä viehättävä tapas-paikka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Mikäli sisällä ei ole paikkoja, voit istahtaa myös ulkoterassille nauttimaan talon herkullisista antimista.  

Tasca Nueva Bahian ravintola Torreviejassa

Tasca Nueva Bahia on voittanut monta kertaa Torreviejan tapaskierroksen äänestyksen, joten tiedät nauttivasi jotain todella ainutlaatuista. Tasca Nueva Bahiassa on aina hurmaava, perinteisen espanjalaiskahvilan tunnelma ja hälinä. 

Osoite: Calle de Diego Hernández, 32, 03181 Torrevieja, puh: +34 965 70 57 47

Meren antimia El Meson de la Costassa

El Meson de la Costa on monen torreviejalaisen lempipaikka sen upean merenelävävalikoiman ansiosta. Ravintola kertoo käyttävänsä Santa Polan lahden tuoreita kaloja monissa annoksissaan. 

Katkarapuja

El Meson de la Costassa on perinteinen espanjalainen sisutus ja tunnelma. Seiniä koristaa mahtavat ilmakuivatut kinkut ja valtava viinipullojen kokoelma, josta voit valita mieleisesi aterialle. 

Suosittelemme valikoimaan aterialle erilaisia kala- ja äyriäistapaksia, kuten pieniä uppopaistettuja kaloja, pulpo a la gallegaa (mustekalaa galicialaisittain), valkosipulikatkarapuja tai vaikka täytettyjä paprikoita.

El Meson de la Costa ei ole Torreviejan ravintolojen edullisimmasta päästä. Kannattaa siis pitää tämä mielessä, varsinkin kun tilaa kalaa joka hinnoitellaan painon mukaan.  

El Meson sijaitsee vain kivenheiton päässä Torreviejan satamasta, joten aterian jälkeen voit käydä mukavalla iltakävelyllä ihailemassa puerton upeita veneitä. 

Osoite: Calle Ramón y Cajal 27, 03182 Torrevieja, puh: +34 966 70 35 98

Kala- ja äyriäisruokia Torreviejassa

Tapas-taivas El Rincon de las Jarras

Toinen keskustassa sijaitseva tapas-ravintola on nimeltään El Rincon de las Jarras. Ravintolassa on aina erinomainen valikoima erilaisia tapaksia listallaan ja myös tämä ravintola on voittanut useampaan otteeseen Torreviejan tapaskierroksen äänestyksen. 

El Rincon de las Jarras on suosittu myös paikallisten keskuudessa eivätkä paikan tapakset ole ylihinnoiteltuja. Talon kauniisti asetellut tapakset ovat näytillä ravintolan tiskillä, josta saa itse valita omat suosikkinsa. Ravintolassa on usein 10 euron tarjous, joka sisältää viisi tapasta, juoman, talon leipää ja jälkiruuan. 

Mikäli tarvitset apua tapasten kanssa, tarjoilijat auttavat mielellään. Kannattaa kokeilla mahdollisimman paljon uusia asioita. Jos et jostain pitäisikään, ei mitään ole täällä hinnalla pilattu. 

Osoite: Calle Maria Parodi 3, 03181 Torrevieja, puh: +34 965 71 09 60

Äyriäisherkkuja Marisqueria 2:ssa

Marsqueria 2 sijaitsee aivan Torreviejan sydämessä ja ravintolaa on pitänyt sama perhe yli 40 vuotta. Ravintolassa valmistetaan herkullisia perinneruokia modernein silauksin paikallisista raaka-aineista. Ravintola on erikoistunut erilaisten kala- ja äyriäisruokien valmistukseen ja erityisesti talon katkaravut, riisipadat ja zarzuela (eri kalalajeista valmistettu ruoka) ovat maininnan arvoisia herkkuja. 

Marisqueria 2 Torreviejassa

Suosittelemme erityisesti ravintolan hummeria, simpukoita, ostereita, kotiloita, kroketteja ja talon salaatteja. Voit tilata suuremman annoksen jaettavaksi isomman seurueen kesken tai pyytää pienemmän tapas-annoksen. Lihaa tai sardiineja ei löydy listalta, joten niitä kaipaavien kannattaa suunnata muualle. 

Osoite: Calle Ramon Gallud 101, 03182 Torevieja, puh: +34 965 71 74 69

Paikallisten seassa El Patio Chicossa

El Patio Chico on tunnettu sen rapu- ja simpukkaherkuistaan. Ravintola on yksi Torreviejan suosituimpia ja varsinkin paikalliset viihtyvät ravintolassa nostaen sen melutason ajoittain sietämättömän korkealle.

Ensaladilla rusa eli venäläinen salaatti

Paikan henkilökunta on erityisen ystävällistä ja he antavat mielellään vinkkejä paikallisista nähtävyyksistä. Tapasvalikoima on päätä huimaava, annokset kauniita ja päivän ateria (menú del día) todellakin antaa vastinetta rahalle. Kannattaa myös maistaa ravintolan suussa sulavia jälkiruokia, kuten suklaafoundueta. 

Kannattaa varata pöytä ajoissa, mikäli et ole valmis odottamaan hetken ravintolan baarissa.  

Osoite: Calle Pedro Lorca 3, 03181 Torrevieja, puh. +34 965 067 008.