Torremolinosin rannat: Playamar

Aurinkorannikon Torremolinosissa sijaitseva, 1 500 metriä pitkä Playamarin ranta tunnetaan myös nimellä Playa El Retiro. Playamar on yksi Torremolinosin tunnetuimmista rannoista ja se sijaitsee aivan Playa El Bajondillon rannan vieressä.

Torremolinos - Playamarin ranta

Pitkällä Playamarin rannalla on alueelle tyypillistä harmahtavaa, hienoa hiekkaa. Playamar on urbaani ranta, jonka läheisyydestä voi löytää kaikki mahdolliset palvelut ja sinne on helppo tulla kävellen mistä vain Torremolinosista. 

Torremolinos - Playamar

Playamarissa voi nauttia stressittömästä rantapäivästä palmupuiden katveessa. Rannalta voit vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, löydät sieltä yleiset wc- ja suihkutilat, pysäköintialueet, lasten leikkikentät, baareja, ravintoloita ja pienliikkeitä. Playamar tarjoaa erinomaiset vesiuhreilumahdollisuudet aktiivisempaa rantapäivää etsiville. Rannalla voit purjelautailla, vuokrata vesiskootterin, hypätä banaaniveneen kyytiin tai lähteä riippuliitämään. Ranta sopii myös liikuntarajoitteisille. 

Ranta on erittäin tunnettu sen hyvästä juoma- ja ruokavalikoimastaan. Playamarissa on niin perinteisempiä rantabaareja kuin tasokkaampia rantaklubeja. Playamarissa voi myös nauttia Aurinkorannikon häikäisevistä auringonlaskuista. Voit istahtaa johonkin rannan lukuisista baareista, tilata herkullisen tapaksen ja juoman ja nauttia upean taivaan väriloistosta päivän viimeisinä tunteina.  

 Torremolinos - Playamar

Playamarin varrelta löytyy lukuisia viheralueita. Palmupuut ja pienet puistot värittävät rantaa ja tarjoavat varjoa Andalusian polttavan auringon säteiltä. Viheralueilla voi myös nauttia omista piknik-eväistä ja ihailla rannan vilkasta elämää. 

Kuten muistakin Torremolinosin rannoista, myös Playamarista pidetään erittäin hyvää huolta. Ranta on hyvin huoliteltu ja sen palvelut on suunniteltu kattamaan vierailijoiden kaikki mahdolliset tarpeet. 

Torremolinos - Playamar

Koska Playamar on hyvin keskeisellä paikalla, se saattaa käydä ahtaaksi kiireisinä kesäkuukausina. Tilan puute rannalla ei ole ainoa ongelma; pysäköinti saattaa osoittautua mahdottomaksi tehtäväksi. Torremolinosin keskustasta löytyy usein enemmän pysäköintitilaa kuin rannan tuntumassa ja voit samalla tutustua kaupungin viehättävään vanhaankaupunkiin

Playamarissa näkee paljon nuorta väkeä, jotka tulevat rannalle nauttimaan sen hienoista vesiurheilumahdollisuuksista. Myös lapsiperheet suosivat rantaa sen monipuolisten palvelujen ansiosta. 

 Torremolinos - Playamar - Picasson taidetta kunnioittava patsas

Playamar toimii Playa el Bajondillon jatkeena ja näitä kahta rantaa on lähes mahdoton erottaa toisistaan. Rantojen ainoa ero on, että El Bajondillon taka-alalla on paljon korkeita asuintaloja, kun taas Playamarin vierestä löytyy matalampia rakennuksia. 

Rannan viereisen Plaza del Lidon liikenneympyrän keskiössä seisova patsas kuvaa Pablo Picasson yhden kuuluisimman taideteoksen hahmoja. Tämä on ehkä paras erottaja Playamarin ja el Bajondillon rannan välillä ja sitä ei voi olla huomaamatta kun kävelee pitkin Torremolinosin upeaa rantabulevardia. 

Playamarin rannan kartta, Torremolinos