Torremolinosin rannat: Playa El Bajondillo

Aurinkorannikolla sijaitseva Torremolinos on vuosi toisensa jälkeen onnistunut pitämään paikkansa suomalaisten suosikkikohteena Espanjassa. Yksi syy paikan suosioon on varmasti sen upeat rannat, joista kelpaa nauttia lämpöisän Andalusian auringon alla. 

Torremolinos on kehittynyt pienestä kalastajakylästä vuosien saatossa eurooppalaisten matkailijoiden vakiopaikaksi. Torremolinos oli aikoinaan koko Aurinkorannikon ensimmäisiä matkailukohteita Espanjassa. 

Torremolinos - Playa El Bajondillon ranta

Torremolinos oli tunnettu läpi Euroopan sen "discoturismista" 80- ja 90-luvuilla. Viime vuosina Torremolinosin matkailijakunta on kuitenkin muuttunut. Enää kaupunkiin ei saavu vain kellon ympäri juhlivia nuoria, vaan myös lapsiperheitä ja iäkkäämpiä matkailijoita. 

Ei kuitenkaan kannata kuvitella, että hauskanpito Torremolinosissa olisi loppunut! Torremolinosista löytyy vieläkin paljon vauhdikasta yöelämää eri puolella kaupunkia. Ehkä suurin ero nyt on, että paikkoja löytyy kaiken ikäisille.  

Olivat syyt Torremolinosin matkailuun mitkä tahansa, yksi on ja pysyy: loistavat rannat! Esittelemme nyt niistä keskeisimmän, Playa El Bajondillon. 

Playa El Bajondillo

Torremolinos - Playa El Bajondillon ranta

Playa El Bajondillo on Torremolinosin urbaanein ranta, joka on kasvanut kiinni sen itäpuolella sijaitsevaan Playamarin rantaan. Rannan länsipuolella sen erottaa viereisestä Playa de la Carihuelan rannasta Punta de Torremolinosin kallioniemeke. Playa de la Carihuelan jälkeen alkaakin jo Benalmadenan kaupunkialue. 

El Bajondillon ranta on 1100 metriä pitkä  ja sen vieressä kulkee Torremolinosin upea rantapromenadi. Promenadilla on valtava valikoima erilaisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja liikkeitä. El Bajondillolta löytyy yleiset suihku- ja wc-tilat ja kesäisin rannalla päivystää joukko hengenpelastajia. Auringonpalvojat voivat vuokrata rannalla aurinkotuoleja ja -varjoja (hinnat noin 5 euroa/päivä) ja harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. 

Rannalta löytyy lasten leikkikenttä keinuineen sekä lentopallokenttä aktiivisimmille auringonottajille. Perheen pienemmät saattavat iloita polkuveneen vuokrauksesta, banaaniveneajelusta tai kajakkiretkestä. 

Rantapromenadia koristaa pitkien palmujen rivistö, joka tarjoaa varjoa polttavalta Andalusian auringolta. 

Torremolinos - Playa El Bajondillon ranta

El Bajondillo saattaa käydä ahtaaksi kiireisinä kesän lomakuukausina. Erityisesti kesä-elokuun välillä voi olla mahdotonta löytää parkkipaikkaa rannan läheisyydestä, jolloin auto kannattaa jättää lähemmäs Torremolinosin vanhaakaupunkia

Playa El Bajondillo on erityisesti matkailijoiden, perheiden ja nuorten suosiossa, mutta heinä-elokuun aikaan rannalla näkyy myös paljon paikallisia. Paikalliset suosivat rantaa sen erinomaisen ravintolavalikoiman vuoksi. El Bajondillosta saa Torremolinosin parhaimpia meren herkkuja!

El Bajondillo ja sen ympäristö herää aivan eri tavalla eloon auringonlaskun aikaan. Promenadin ravintolat ja baaarit täyttyvät auringonlaskua ihailevista, iloisista ihmisistä ja elävää musiikkia soi siellä täällä. 

Playa El Bajondillon ravintolat

Torremolinos sijaitsee aivan Costa del Solin eli suomalaisittain Aurinkorannikon sydämessä. Alue on tunnettu ympäri Espanjaa sen erinomaisista kala- ja äyriäisruuistaan ja myös Torremolinosissa sijaitsee valtava määrä arvostettuja kalaravintoloita. 

Vaikka El Bajondillon rannalla löytyykin valtava määrä kalaravintoloita, löytyy sieltä myös muitakin herkkuja jokaiseen makuun. Monessa ravintolassa tarjoillaan perinteisten andalusialaisten aterioiden lisäksi kansainvälistä ruokaa eikä pikaruokaloilta voi välttyä täälläkään. 

Olemme listanneet kuvan alapuolelle valikoiman erinomaisia ravintoloita aivan Playa El Bajondillon lähettyvillä. 

Torremolinos - chiringuito

El Veleron chiringuito sijaitsee aivan rannan edessä ja ravintolasta avautuu upea näkymä merelle. Tässä vuonna 1965 avetussa ravintolassa on mukava tunnelma, kaunis puutarha ja kala- ja äyriäisruuat ovat erinomaisia. 

Chiringuito La Macarena on paikallinen Välimeren ja andalusialaisen keittiön taituri. Paikka on erityisen tunnettu sen herkullisista espetos de sardinas-sardiinivartaistaan. Kannattaa myös maistaa talon mustekalavartaita, jotka grillataan hitaasti oliivipuuhiilloksen päällä.  

Tiki Restaurantissa on myös esteetön näköala merelle. Paikka käy usein iltaisin ahtaaksi, koska moni suosii sen rentoa ilmapiiriä auringonlaskun jälkeen. Tiki loihtii välimeren-japanin fuusioherkkuja ja pääruokien hinnat vaihtelevat 15-25 euron välillä. Paikan erikoisuuksiin kuuluvat herkulliset sushit, hampurilaiset ja kekseliäät coctailit. Paikka on auki klo 02 asti aamuyöllä, mutta keittiö menee kiinni keskiyöllä. 

La Paella Restaurant on erikoistunut kaikenlaisiin kala- ja äyriäisruokiin. Ravintola sijaitsee aivan rannan edessä ja ravintolassa sekä suuri sisätila että hieno terassi jossa voi ihailla merinäköalaa. Ravintolan erikoisuuksiin kuuluvat valkosipulikatkaravut, perinteiset andalusialaiset kalaruuat ja arvaatko mikä muu...? Paella tietenkin, joka on muuten todella erinomaista!

Restaurante Pizza Mare on rannan hiekalla sijaitseva rantabaari. Ravintolalla on mukava terassi ja se tarjoilee niin kala- ja äyriäisruokia kuin pizzaakin. Pizza Mare toimii erinomaisesti myös auringonlaskun ihailupaikkana, jolloin käteen kannattaa pyytää viilentävä sangria!

Banana´s Beach sijaitsee El Bajondillon länsipäässä, vain kivenheiton päässä Punta de Torremolinosin kallioniemekkeestä. Paikka on erikoistunut uppopaistettuihin pikkukaloihin (pescaitos) ja erilaisiin tapaksiin, mutta täältä saat myös erinomaista kalaruokaa, paellaa, hampurilaisia ja liharuokia. Muista myös kokeilla talon coctailia, jonka voi nauttia Banana´s Beachin terassilla, vaikka juuri auringonlaskun aikaan. 

El Bajondillon rannan kartta


View Beach El Bajondillo - Torremolinos in a larger map