Torremolinosin La Bateria-puisto

Noin 74 000 neliömetrin kokoinen Parque La Bateria on Torremolinosin suurin viheralue joka tarjoaa rauhallisen lepopaikan niille jotka kaipaavat pientä irtiottoa hiekkarantojen vauhdikkaista riennoista. 

Tämä upea puisto on niin paikallisten kuin matkailijoidenkin mieleen. Puistossa on valtava järvi, pyöräilyverkosto, lenkkeilyteitä ja suuri lasten leikkikenttä. La Baterian puistossa käy noin 500 000 vierailijaa vuosittain. 

Torremolinos, Parque la Baterian puisto

Puiston nimi (suom. tykkipuisto) viittaa Torremolinosin levottomaan historiaan. Maurien aikaan vartiotorneja ja linnakkeita rakennettiin sankoin määrin juuri tälle alueelle suojelemaan Playa de la Carihuelan aluetta merirosvoilta. Puistossa löytyy erilaisia tietolaattoja alueen historiasta, mutta valitettavasti ne löytyvät vain espanjan kielellä. 

Alue oli vahvimmillaan Espanjan sisällissodan aikaan, jolloin silloista vartiotornia laajennettiin ja alueelle tuotiin tykkejä, rakennettiin bunkkereita ja maanalaisia tunneleita. 

Armeija myöhemmin hylkäsi alueen ja lahjoitti sen Torremolinosin kaupungille. Kunnostettu puisto aukaistiin yleisön käyttöön vuonna 2007. Puistossa sijaitseva kukkula tarjoaa erinomaisen näköalan rannikkoalueelle.

Torremolinos, Parque la Bateria eli tykkipuisto

Yksi puiston maisemaa hallitsevista nähtävyyksistä on sen 15 metriä korkea torni, joka symboloi alueen historiaa. Tornin huipulle kulkee kiemuraiset portaat ja ylhäältä avautuu ponnistelun arvoinen maisema aina Malagaan asti. 

Tekemistä Tykkipuistossa

Torremolinos, Parque la Baterian tekojärvi

Puistossa sijaitsee valtava, yli 9 000 neliömetrin kokoinen tekojärvi. Mikäli suuntaat puistoon perheen pienimpien kanssa, voit vuokrata veneen ja soudella järvellä 30 minuuttia huokeaan euron hintaan. Veneeseen mahtuu enintään kuusi henkilöä. 

Puistossa on pyöräily- ja lenkkeilyreitit urheilullisimmille vierailijoille.

Torremolinos, Parque la Baterian näköala

La Baterian puisto on hyvin hoidettu ja tarkkaan suunniteltu. Puistossa on yli 40 eri puulajia, piknik-pöytiä ja myös katettuja retkeilytiloja sateen varalle. 

La Baterian puistossa on oma pysäköintialue, wc:t, kahvila, valtava lasten leikkikenttä ja puisto sopii myös liikuntarajoitteisille vierailijoille. Puisto on erityisesti lapsiperheiden mieleen, koska siellä sijaitseva monipuolinen leikkikenttä pitää perheen pienimmät aktiivisina pidemmän aikaa. 

Kannattaa ottaa omat eväät puistoon ja nauttia niistä kauniilla viheralueella. Puistossa löytyy muutama juoma-automaatti, mutta kannattaa ottaa mukaan oma vesipullo kuumimpina päivinä. 

Torremolinos, Parque la Bateria

Parque la Baterian puisto on avoinna joka päivä. Puisto on auki maanantaisin klo 17-22.00 ja tiistaista sunnuntaisin klo 11-22.00. Kesäaikaan puisto on auki aina keskiyölle asti. 

Saapuminen La Baterian puistoon

Torremolinos, Parque la Baterian sisäänkäynti

Parque La Bateria sijaitsee Torremolinosin länsipuolella. Paras tapa saapua puistoon autolla käy vanhaa tietä N340 kautta. Kun ajat länteen kohti Benalmadenaa ja Fuengirolaa, oikealle puolellesi jäävät Torremolinosin krokotiili- sekä vesipuisto. Jatka vielä suoraan aina toiselle liikenneympyrälle asti, josta käännyt vasemmalle kohti rantaa. Sen jälkeen voit seurata viitoitusta La Baterian puistoon. 

Puistoon pääsee myös junalla Torremolinosin asemalta. Jää tällöin pois Montemar Alton asemalla ja jatka kävellen lyhyen matkan ylös puistoon. Puistoon voi myös kävellä Torremolinosin keskustasta vajaassa puolessa tunnissa. Taksimatka maksaa Torremolinosista noin viisi euroa per suunta. 

Puistoon ei ole sisäänpääsymaksua ja se on auki ympäri vuoden. 

Parque La Baterian kartta