Torremolinosin vanha kaupunginosa

Torremolinosissa on paljon muutakin kuin pitkiä hiekkarantoja, meluisia baareja ja matkamuistomyymälöitä. Torremolinosin vanha kaupunginosa on erittäin mielenkiintoinen ja kannattaa varata aikaa tutustua tämän suomalaisten suosikkikohteen värikkääseen historiaan.  

San Miguelin katu eli Calle San Miguel

San Miguelin kirkko Torremolinosissa, Aurinkorannikolla

Calle San Miguel eli San Miguelin katu on epäilemättä Torremolinosin historiallisen kaupunginosan kuuluisin katu. Kadulta voi löytää mitä viehättävimpiä liikkeitä, kuten koru-, muoti- ja matkamuistomyymälöitä. Calle San Miguel on nykyisin kävelykatu, jossa on mukava käydä kävelyllä mihin aikaan päivästä tahansa. 

Kadun loppupäässä sijaitsee pieni aukio jossa näet upean San Miguelin kirkon. Kirkko rakennettiin 1700-luvun alussa Andalusialle tyypillisen neoklassisen tyylisuuntauksen mukaisesti. 

Mikäli sinulla on aikaa, käy tutkimassa myös läheisien pikkukatujen tarjontaa, joiden varsilta löytää sympaattisia pikkuliikkeitä. Alueella on myös useita pieniä aukioita, niistä mainittakoon erityisesti Plaza de Andalucia ja Plaza de la Nogalera, joissa on mukavia pieniä kuppiloita joissa voi nauttia vaikka virkistävän lasillisen sangriaa ja ihmetellä samalla maailman menoa. 

Torre del Pimental tai Torre de los Molinos

Torremolinos, Torre del Pimental

Torremolinosin symbolina pidetään Calle Miguelin loppupäässä, meren äärellä sijaitsevaa Torre del Pimentalia, joka tunnettiin myös nimellä Torre del los Molinos. 

Torre del Pimental rakennettiin 1400-luvulla suojelemaan kaupunkia meren puolella uhkaavilta hyökkäyksiltä. Torni on noin 12 metriä korkea. 

Torremolinosin matkamuistomyymälät

Aivan tornin vierestä lähtee kiemurtelevat portaat kohti Bajondillon rantaa. Matkalla voit löytää paljon erilaisia käsitöitä matkamuistoksi, valinnan varaa on riittämiin. 

Casa de los Navajas

Torremolinos, Casa de Los Navajas

Casa de los Navajas on vaikuttava rakennus aivan Bajondillon rannan äärellä. Talo rakennettiin vuonna 1925 Antonio Navajasin perheelle, joka teki omaisuuden alueella viljellen sokeriruokoa. 

Casa de los Navajasiin pääsee ilmaiseksi tutustumiskierrokselle päivittäin. Talon sisustus ja arkkitehtuurinen anti on vaikuttavaa ja terassilta avautuu upea näköala merelle. 

Paseo Maritimo, Torremolinosin rantabulevardi

Torremolinos, paseo maritimo

Torremolinoksen rannan tuntumassa kulkee kaunis bulevardi. Vanhan kaupunginosan vieressä kulkeva bulevardin osa on nimeltään Paseo del Bajondillo. Paseo Bajondillon eteläisessä päässä on suuri jyrkänne nimeltään Punta de Torremolinos, jossa aikoinaan sijaitsi kaupungin linna. Jyrkänteen takana sijaitsee Carihuela. 

Paseo del Bajondillolta löydät paljon erilaisia rantabaareja, ravintoloita ja kahviloita. Tämä alue onkin Torremolinoksen yöelämän keskus, varsinkin kesäkuukausina. 

Barrio del Calvario, El Calvarion esikaupunkialue

Mikäli haluat lähteä tutkimaan miten Torremolinosin asukkaat elävät ja nähdä missä he viettävät aikaansa, kannattaa suunnata El Calvarioon, joka on Torremolinosin vanhinta aluetta. 

Barrio del Calvario Torremolinosissa

El Calvario on todella autenttisin osa Torremolinosia. El Calvarion kapeat kadut, appelsiini- ja magnoliapuut tarjoavat varjoa kuumana hellepäivänä. El Calvariosta löydät erinomaisia ja kohtuuhintaisia ravintoloita ja tapas-baareja jotka ovat täynnä häliseviä paikallisia. Täällä saat pienen maistiaisen ikivanhasta Torremolinosin kalastajakylästä ja pääset hetkeksi irtaantumaan rannan hektisestä turismikuplasta. 

Torremolinosin kartta