Torremolinosin rannat: Playa de la Carihuela

Aurinkorannikolla sijaitseva Torremolinos on auringonpalvojan paratiisi. Tässä suomalaisten suosimassa pienessä lomakaupungissa löytyy upea, neljän rannan kokoelma jokaiseen makuun. 

Kivenheiton päässä Torremolinosin keskeisimmästä rannasta Playa El Bajondillosta sijaitsee kaupungin suurin ranta, Playa de la Carihuela, josta kerromme lähemmin tässä artikkelissa. 

Playa de la Carihuela

Torremolinos, Playa de la Carihuelan ranta

Playa de la Carihuela tarjoaa Torremolinosin rannoista parhaimmat mahdollisuudet huolettomaan uimiseen. Rannalla ei ole suurempia aallokkoja, vesi on kirkasta ja ranta matalahko. Myös Playa de la Carihuelalla on paljon palveluita, jotka ovat erityisesti lapsiperheiden ja pariskuntien mieleen. 

Torremolinos, Playa de la Carihuelan ranta

Kuten muillakin Aurinkorannikon rannoilla, myös Playa de la Carihuelalla on harmahtavaa, hienoa hiekkaa. Ranta on keskimäärin 2 100 metriä pitkä ja noin 40 metriä leveä. La Carihuelan kaupunginosa Torremolinosin länsiosassa on erittäin suosittua aluetta ja loma-aikaan ranta täyttyy myös paikallisista auringonpalvojista. Pysäköinti saattaa ruuhkaisimpina kesäkuukausina olla haasteellista, jolloin auto kannattaa jättää kaupungin reunamille. 

Rannan palvelut

Torremolinos, Playa de la Carihuela

Playa de la Carihuelan rannalla palveluista ei ole pulaa. Auringonpalvojat voivat vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja sekä vesiurheiluvälineitä rannalta ja myös liikuntarajoitteiset pääsevät esteettömästi rannalle. Rannalta löytyy lasten leikkikenttä, yleiset suihku- ja wc-tilat ja kesäaikaan rannalla päivystävät hengenpelastajat. 

Rannan läntisessä päädyssä löytyy Benalmadenan kuuluisa Puerto Marinan satama, josta löytyy valtava määrä ravintoloita, merkkiliikkeitä sekä lasten suosima Sea Life-akvaario. Puerto Marinassa voi myös osallistua erilaisille järjestetyille retkille, kuten delfiinien bongausretkille, katamaraaniajeluille, purjehdusretkille ja vesiskootteriajeluille. 

Torremolinos, Playa de la Carihuelan ranta

Playa de la Carihuelan rannan vieressä kulkee Torremolinosin kuuluisa rantapromenadi. Promenadilta löytyy paljon erilaisia kahviloita, ravintoloita, jäätelöbaareja ja liikkeitä. Promenadin ravintolat tarjoilevat tuoreita kalaruokia ja voit istahtaa niihin myös kahville tai nauttia lasin virkistävää sangriaa. Jokainen niistä tarjoaa mukavan merinäköalan herkullisten keittiön antimien lisäksi. 

Promenadilla on yleensä elämää ympäri vuoden, kiitos Aurinkorannikon leudon ilmaston. Myös talvella rantapromenadi täyttyy lenkkeilijöistä, pyöräilijöistä ja kävelijöistä jotka saapuvat ihailemaan kaunista merimaisemaa. 

Saapuminen Playa de la Carihuelan rannalle

Playa de la Carihuelalle voi kävellä suoraan Torremolinosin keskustasta. Kun kävelee keskustasta suoraan kohti merta saapuu El Bajondillon rannalle, josta täytyy jatkaa länteen ohi rannalla sijaitsevan Punta de Torremolinosin kallioniemekkeen. Playa de la Carihuela sijaitsee niemekkeen toisella puolella. 

Jos suuntaat rannalle autolla, kannattaa valita tie MA-21 (Carretera de Cádiz) Benalmádenan suuntaan. Kun saavut Torremolinosiin, aja keskustan läpi ja juuri ennen saapumista Benalmadenaan, käänny vasemmalle Avenida Carlote Alessandrin kadun kohdalla. Playa de la Carihuela tulee vastaan oikealla puolella tietä. 

Pääset Malagasta Torremolinosiin myös maanalaisella junalla. Junat lähtevät Malagan keskustasta joka 20. minuutti ja matka kestää noin 20 minuuttia. Matkan hinta aikuiselta on noin 4 euroa. 

Playa de la Carihuelan rannan kartta