Teneriffan vauhdikkain vesipuisto Siam Park

Las Americaksessa sijaitseva Siam Park on jokaisen vauhtia rakastavan lempipaikkoja. Mikäli kaipaat hieman nostetta lomallesi, suuntaa tähän veden valtakuntaan ja valmistaudu pitämään uimapuvustasi kiinni!

Massiivisen ja 52 miljoonaa maksaneen Siam Parkin rakensi saaren toisen teemapuiston, Loro Parquen omistava yritys. Siam Parkilla on pinta-alaa 46 hehtaaria ja se sijaitsee aivan TF1-moottoritien varrella Etelä-Teneriffalla.

Jungle Snakes - Viidakkokäärmeet

Tenerife - Siam Park - Jungle Snake

Jungle snake (suom. viidakkokäärme) koostuu neljästä eri liukumäkituubista, jotka luikertelevat ympäri puistoa. Ajoittain vauhti yltyy melko kovaksi, mutta mäkeä lasketaan pehmeässä kumirenkaassa istuen. Viidakkokäärmeeseen on yli 125 cm pituusedellytys, joten perheen pienimmille se ei ole sopiva. 

Kinnaree

Siam Park Teneriffalla, Kinnaree

Kinnaree on thai-jumalatar joka on puoliksi nainen, puoliksi joutsen ja joka liihottelee mystisen Himmapan-metsän ja maan välillä. Kinnareen 200 metriä pitkä vesiliuku nimettiin tämän jumalattaren mukaan. Vekotin ei sovi perheen pienimmille ja aikuisetkin saattavat saada melkoisen adrenaliinipiikin tästä vauhdikkaasta lennosta. Suurin pudotus on todella vauhdikas ja kannattaa pitää aina tiukasti kiinni renkaasta. Kinnaree on ehdottomasti yksi puiston vauhdikkaimmista vesiliukumäistä ja vaikka ylös on matkaa, löydät itsesi kapuamassa ylös kerta toisensa jälkeen. 

Lost City

Siam Park Teneriffalla, Lost City

Siam Parkissa on myös paljon tarjottavaa perheen pienimmillekin. Lost City tarjoaa 120 erilaista hupia pienimmille vesipedoille ja joskus suuremmatkin vesipedot jäävät koukkuun tähän hauskaan hupirataan. Lost Cityn vesiliukumäet ovat hellempiä ja sieltä löytyy myös oma alue pikkuisille vesitaaperoille, joille on suunniteltu mittatilauksena lempeitä liukuja ja vesileikkejä. 

Mai Thai River

Tenerife - Siam Park - Mai Thai River

Nyt voit rentoutua ja ottaa matkalla vaikka aurinkoa. Mai Thai River on koko maailman pisin laiskanjoki. Joki kulkee ajoittain jopa 8 metrin korkeudessa, mutta se ei estä sinua ottamassa vaikka pieniä päivänokosia matkalla omassa yksityisessä kumirenkaassasi. Loppupäässä olevat vesiputoukset kyllä herättävät sinut viilentävällä suihkulla. 

Mekong Rapids

Siam Park Teneriffalla, Mekong Rapids

Yritäppä olla nauramatta tässä vesiliukumäessä. Mekong Rapids tarjoaa neljän hengen valtavia kumirenkaita, joilla koko perhe voi laskea yhdessä tätä korkeata ja kiemuraista liukumäkeä alas. Myös kunto kasvaa, kun et malta olla kapuamatta takaisin ylös jälkeenpäin. 

Siam Beach

Tenerife - Siam Park - Siam Beach 

Vaikka kyse onkin vesipuistosta, Siam Park on melko kaukana merestä. Tämä ongelma ratkaistiin rakentamalla Siam Parkille oma keinotekoinen hiekkaranta. Jopa aaltojenkin puuttuminen onnistuttiin korjaamaan luomalla altaaseen jopa 3-metrisiä aaltoja, jotka ovat maailman korkeimpia keinotekoisia aaltoja. Veden lämpötila on ympäri vuoden 24 astetta, joten jos merivesi jostain syystä sattuisi tuntumaan viileältä, tämä on sinun paikkasi. Rannan tuntumassa on myös ravintola, josta saat purtavaa mikäli nälkä tai jano pääsee yllättämään.

Dragon - Lohikäärme

Tenerife - Siam Park - The dragon

Dragon (suom. lohikäärme) on suppilomainen, 20 metriä leveä tunneli jossa lasketaan neljän hengen kumirenkaissa. Dragon on Kinnareeta astetta lempeämpi, mutta kannattaa arvioida paikan päällä uskaltavatko perheen pienemmät (yli 125 cm pitkät) laskea lähestulkoon suoraan lohikäärmeen suuhun. 

Floating Market - kelluva markkinapaikka

Siam Park Teneriffalla, Mercado Flotante

Sinun täytyy nipistää itseäsi kun saavut tähän kelluvaan markkinapaikkaan. Et ole Thaimaassa, vaan Euroopassa. Täällä voit silti ostaa pientä purtavaa, aurinkorasvaa sekä ainutlaatuisia thailmaalaisia muistoesineitä, jotka on tuotu puistoon vasta varten Thaimaasta. 

Volcano - Tulivuori

Siam Park Teneriffalla, Volcano

Miltä tuntuisi lipua laavavirtauksen mukana? Saat nyt kokeilla ilman että poltat itseäsi. Siam Parkin Volcano pyörittää sinua ja ystäviäsi huimaavasti ympäriinsä ensin pimeässä tuubissa, mutta onneksi tunnelin päässä näkyy valoa! Minimipituutta tulee olla vähintään 125 cm. Volcano on hieman Dragonia lempeämpi ja usein perheen pienimmätkin uskaltautuvat vanhempiensa saattelemana tähän hauskaan liukuun. 

Tower of Power

Siam Park Teneriffalla, Tower of Power

Varoituksen sana: tämä ei sovellu heikkohermoisille. Tämä 28-metrinen pudotus (kyseessä on silti vesiliukumäki), syöksyy sinut alas melkein pystysuoraa mäkeä suoraan läpinäkyvään putkeen, joka lävistää haikaloja ja rauskuja kuhisevan altaan. Mäkeen tarvitaan 142 cm minimipituus, jos sekään on riittävä. Hupi kestää noin 6-7 sekuntia, joten voit vain arvata kuinka nopeaksi vauhti kiihtyy. Moni kapuaa pitkän matkan ylös torniin, mutta alas katsoessa päättää valita helpoimman tien takaisin alas, pitkin samoja portaita. 

Aukioloajat ja hinnasto

Talvisin (1.11.-31.4.) klo 10 - 17.00
Kesäisin (1.5.-31.10) klo 10 - 18.00

Aikuiset: 34 euroa
Lapset (3-11 vuotiaat): 23 euroa
Internetin kautta voi ostaa edullisempia pakettihintoja. Lisätietoa täältä. Mikäli suunnitelmissasi on vierailla myös Loro Parquessa, kannattaa ostaa kaksoislippu molempiin puistoihin, jolloin saat reilusti alennusta. 

Siam Parkissa on useita lokeropisteitä, joihin voit jättää tavarasi. Pienempi lokerikko maksaa 3 euroa ja lunastaessasi sen maksat myös 5 euron vakuuden, jonka saat takaisin palauttamalla boletin takaisin lähtiessäsi. Lokerikkoon kannattaa jättää kaikki tavarat, myös kengät.