Teneriffan hätkähdyttävimmät luonnonihmeet

Kanariansaaret ovat jo vuosikymmeniä houkutelleet valtavia määriä matkustajia. Jokaisella saarella on erityispiirteensä ja niiden luonto on muokannut saarille omanlaisiaan nähtävyyksiä. 

Monelle Teneriffa tuo mieleen pitkät, kultaiset hiekkarannat. Kuitenkin tälläkin saarella luontoäiti on pistänyt parastaan ja matkailijat pääsevät ihastelemaan mitä pysäyttävimpiä luontonähtävyyksiä, joista nyt esittelemme kuusi hätkähdyttävintä. 

1. Anaga

Anaga, Teneriffa

Teneriffan koillisosassa sijaitseva Anagan luonnonsuojelualue on yksi saaren upeimpia luontonähtävyyksiä. Santa Cruzista vievä kiemurainen tie Anagaan tuntuu vievän ikuisuuden, mutta vastaantuleva maisema tekee matkasta vaivan arvoisen. Upeat vuoret, vihreät laaksot ja sininen meri ovat kuin postikortista, maisema kuin toisesta maailmasta. Täällä saattaisi hämmentää enemmän raha-automaatin löytyminen kuin kukkulan takaa kurkistava dinosaurus. 

2. Teiden tulivuori

Teiden tulivuori, Teneriffa

Teiden tulivuori on Teneriffan suosituin nähtävyys ja myös koko Espanjan korkein vuori. Teide hämmästyttää niin läheltä kuin kaukaakin ja usein rannalla loikoilevat lomalaiset saavat ihailla auringonoton lomassa takana nousevaa lumista huippua. Teiden huipulle pääsee sinne vievällä kaapelihissillä ja tulivuorelle järjestetään myös yöretkiä, jolloin pääsee ihailemaan Teneriffan kuuluisaa tähtitaivasta. 

3. Los Gigantesin kalliot

Los Gigantes, Teneriffa

Los Gigantes on yksi Teneriffan suosituimpia lomakohteita saaren länsirannikolla. Los Gigantes (suom. jättiläiset) on saanut nimensä kaupungin edessä kohoavien jättiläisjyrkänteiden mukaan. Lähes pystysuoraan mereen tippuvat vuoret ovat hyvin hätkähdyttävä näky, joita voi ihastella lomakylän rannalta käsin. Vuoret kätkevät väliinsä kuvankauniita merenrantapoukamia, joiden kirkkaisiin vesiin pääsee pulahtamaan vain veneteitse. 

4. Mascan laakso

Mascan kylä, Teneriffa

Los Gigantesin vuoret kätkevät väliinsä myös toisen luonnonihmeen, Mascan viheriään laakson. Jylhien vuorten väliin jäävä laakso ja pikkuruinen Mascan kylä on monen lempinähtävyyksiä saarella. Aikaisemmin matkailijat pääsivät tutustumaan tähän luontoparatiisiin aasitaksilla, mutta nykyisin perille pääsee myös korkeuksissa kiemurtelevaa asfalttitietä pitkin. Mascan rotkosta pilkistävä sininen Atlantti ja naapurisaari La Gomera saavat matkailijat haukkomaan henkeään ihastuksesta.

5. Ucancan tasanko

Ucancan laakso, Teneriffa

Lähes 2000 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva Ucancan tasanko lähellä Teideä saa monet nipistämään itseään. Ucancan hätkähdyttävä kuumaisema on kelvannut myös monen kuuluisan elokuvan kuvauspaikaksi. Upean väriset laavakivimuodostelmat, lähes hämmentävä hiljaisuus ja taivaan kirkkaus saa monet lähes meditatiiviseen tilaan. 

6. Montaña Amarillan luonnonmonumentti

Montaña Amarilla, Teneriffa

Montaña Amarilla (suom. keltainen vuori) on suojeltu luontonähtävyys saaren eteläosassa, Costa del Silenciossa. Montaña Amarilla on ikivanha tulivuori aivan rannan tuntumassa ja se kuuluu saaren epätavallisimpiin luontonähtävyyksiin sen erityisten laavamuotoutumien vuoksi. Kun Montaña Amarilla aikoinaan purkautui ja laava pääsi kosketuksiin meriveden kanssa, se muodosti vuoren merenpuoleiselle seinämälle kauniin värisiä ja -muotoisia kivimuodostelmia. Nykyisin Montaña Amarillalla toimii myös pieni chiringuito ja lahden kirkkaaseen veteen voi pulahtaa mereen laskevien portaiden kautta. 

Teneriffan luonnonihmeet - kartta