Teneriffan 5 parasta nähtävyyttä

Teneriffan saari on jo vuosikymmeniä ollut suomalaisten lomaklassikko, ja syystäkin. Pitkät hiekkarannat, ympäri vuoden lämmittävä aurinko ja monipuoliset maisemat houkuttelevat matkailijoita palaamaan ikuisen kevään saarelle vuosi toisensa jälkeen. 

Pääasiassa Los Cristianos, Playa de las Americas ja Puerto de la Cruz ovat suomalaisten kestosuosikkeja. Vaikka näillä kohteilla on paljon tarjottavaa matkailijoille, kannattaa heittää rantapyyhe päiväksi syrjään, vuokrata auto ja lähteä tutkimaan saaren mahtavia nähtävyyksiä. 

Teneriffan laavahiekkarannat 

Bolullon ranta

Teneriffa on nähnyt paljon vaivaa muuttaakseen kivikkoisen rantaviivansa auringonpalvojan paratiisiksi. Saarelle siirrettiin aikoinaan valtavia määriä hienoa hiekkaa Saharan autiomaasta reunustamaan saaren rantoja. Yksi Etelä-Teneriffan parhaimmista rannoista, Las Vistas, on saanut suuren osan tästä afrikkalaisesta hiekkalastista.

Vaikka nämä kultaiset rannat ovatkin täydellisyyttä hipovia, noudata silti paikallisten neuvoa ja käy tutustumassa myös saaren luonnollisiin, mustahiekkaisiin rantoihin. Esimerkiksi El Medanon ranta on yksi saaren hienoimmista luonnollisista rannoista, kuten myös Playa de Bolullo, Playa de la Arena, Los Patos ja Poco-rannat

Icod de los Vinos ja tuhatvuotinen Lohikäärmepuu

Icod de los Vinosin lohikäärmepuu 

Icod de los Vinosin kylä saaren luoteisosassa on saaren koskemattominta aluetta. Kylä sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja sieltä avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Teiden tulivuorelle. Kylän suurin nähtävyys on siellä seisova, 22 metriä korkea Lohikäärmepuu, El Drago Milenario (suom. tuhatvuotinen lohikäärmepuu). Valtavasta koostaan huolimatta tieteilijät mieltävät puun iäksi pikemminkin satoja vuosia, kuin tuhansia. Vuonna 2011 puuvanhus pääsi  UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle. 

Taianomainen Masca

Mascan vuoristokylä 

Hengitä sisään Teneriffan raikasta vuoristoilmaa ja ihaile huikeita maisemia. Olet Mascan upeassa vuoristokylässä, turvallisen välimatkan päässä turismimassojen hälinästä. Tässä pikkuruisessa kylässä asuu vajaat sata ihmistä ja kyläläiset kertovat paikan olleen aikoinaan merirosvojen piilopaikka. Mascaan voi suunnata päiväretkelle ja innokkaimmat voivat patikoida Mascasta polkuja pitkin alas sen luonnonkauniille rannalle ja takaisin. Retki kestää noin kuusi tuntia. 

Santa Cruz de Tenerifen ostosparatiisi

Santa Cruz, Mercado Nuestra Señora de African kauppahalli

Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife on yli 200 000 asukkaan sekä Euroopan suurimpien karnevaalien kotipaikka. Kaupunki ei ole erityisen suosittu matkakohde, mutta lomalaiset tekevät tänne mielellään ostosretkiä. 

Parhaimmat ostokset tehdään La Recova Santa Cruz de Tenerifellä, joka tunnetaan myös Mercado de Nuestra Señora de Africa-nimellä. Täältä löytää saaren tuoreimmat hedelmät ja parhaimmat matkamuistot. Matkailijoille tarttuu kauppahallista mukaan varsinkin saaren suosittua mojo-kastiketta. 

Teiden tulivuori

Teiden tulivuori

Teiden tulivuori on 3,718 metrin korkeudellaan Espanjan korkein vuori ja maailman kolmanneksi suurin tulivuori. Mikäli kärsit korkean paikan kammosta, voit myös kävellä neljän tunnin matkan ylös polkuja pitkin näköalatasanteelle. Tasanteelle voi nousta myös köysirataa pitkin, mutta mikäli haluat kavuta aivan vuoren huipulle, tarvitset siihen kirjallisen luvan, jonka voi tulostaa kansallispuiston sivuilta. 

Nukkuva Teide purkaantui viimeksi vuonna 1909 ja vulkanologit pitävät sitä silmällä koko ajan uusien purkausten varalta. Teide ja sitä ympäröivä jättimäinen kraateri Las Cañadas kuuluvat Teneriffan suosituimpiin luontonähtävyyksiin ja kraateri lukeutuu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin.