Teneriffan parhaat rannat

Suomalaistenkin suosikkikohde Teneriffa on panostanut suuresti rantojensa viihtyvyyteen, jotka ovat tärkeitä matkailuvaltteja saarelle. Aikoinaan Teneriffalle kuljetettiin valtava määrä hienoa kultaista hiekkaa Saharasta avittamaan positiivisen matkailubrändin rakentamista tälle Kanarian suurimmalle saarelle.

Esittelemme seuraavaksi saaren 10 parhainta rantaa, jotta yhtään upeaa rantaa ei jäisi väliin Teneriffan lomalla. Todellista rentoutuslomaa kaipaavat voivat varata huvilan Teneriffan rantojen läheisyydestä, jolloin pääsee vaivattomasti rannalle kävellen. 

  • La Tejita
  • Las Teresitas
  • El Duque
  • Fañabé
  • El Bollullo
  • Los Gigantes
  • Masca
  • Playa Jardín
  • Las Vistas
  • Playa Benijo

La Tejita

La Tejita-ranta Teneriffalla

Vain puolen tunnin kävelymatka erottaa surffailijoiden suosikkikohteen El Médanon kaupungin saaren suurimmasta luonnonrannasta, La Tejitasta. Rannalle pääsee El Médanosta jatkamalla kaupungin päärantaa Montaña Rojalle (suom. punaiselle vuorelle) päin. Teneriffalta löytyy lukuisia nudistirantoja ja La Tejita on erityisesti HLBT-väestön suuressa suosiossa. Rannan toisessa päässä on hauska rantabaari Pirata, jossa voi käydä nauttimassa kevyen lounaan tai hileisen juoman. 

Las Teresitas

Teneriffa - Playa de Las Teresitas

Pohjoisen kuuluisin uimaranta Las Teresitas on oiva auringonpalvojan paratiisi. Saharan hieno hiekka ja isutetut palmupuut koristavat tätä vehreämpää rannikkoviivaa vain 10 minuutin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista Santa Cruzista. Lähellä rantaa sijaitsee entinen kalastajakylä San Andrés, josta löytyy erinomaisia, paikallisten suosimia kalaravintoloita. 

El Duque

Playa El Duque, Teneriffa

El Duque (suom. herttua) on oiva nimi tälle majesteetilliselle rannalle. Suuri kallion järkäle erottaa tämän kauniin rannan ruuhkaisesta Costa Adejesta ja siksikin se tuntuu loisteliaammalta ja yksityisemmältä kuin naapuriranta Playa Fañabe. Ranta on paikoittain äkkisyvä ja läheltä voi olla vaikea löytää parkkipaikkaa. Playa Fañabelta löytyy enemmän tilaa ja sieltä voi kävellä nopeasti kallion reunaa pitkin tälle eteläisemmän Teneriffan parhaimmalle rannalle. 

Fañabé

Teneriffa - Playa Fanabe

Kun kävelee El Duquelta Las Americakseen päin, seuraavana vastaan tulee kaunis Fañaben ranta. Fañabe on täynnä erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia ja rantabulevardilta löytyy lukuisia liikkeitä, ravintoloita ja baareja. Melkein jokaisesta rannan baarista irtoaa suuri hileinen olut-tuoppi huokeaan euron hintaan. 

Lähellä olevasta Puerto Colonin satamasta löytää lukuisia päiväretkiä tarjoavia matkanjärjestäjiä ja erilaisten vesiurheiluvälineiden vuorkauspisteitä.

El Bollullo

Teneriffa - El Bollullo

El Bolullon tumma kaunotar kilpailee La Tejitan kanssa saaren kauneimman luonnonrannan tittelistä. Tälle rannalle voi seikkailla kävellen banaaniviljelmien läpi Puerto de la Cruzista tai poiketa tieltä TF-5 Rincónin kohdalta alas, jolloin saapuu pian tälle luonnonkauniille rannalle.

Los Gigantes

Teneriffa - Los Gigantes

Joskus luonto jättää ihmisen sanattomaksi. Saaren länsipuolella jättiläismäinen isoveli valvoo pienen Los Gigantesin kylän elämää. Valtavat 800 metriä korkeat kalliovuoret sulkevat syliinsä monta pientä lahdenpoukamaa joihin voi suunnata uimaan vuokratulla veneellä. Mustahiekkainen Playa Santiago on ehkä helpoin ranta alueella, joskin aallot saattavat ajoittain kasvaa valtaviksi.

Masca

Teneriffan Mascan ranta

Mascan vuoristokylä on Teneriffan yksi suojelluimmista matkakohteista ja sen pieni ranta on taas saaren parhaiten suojeltu salaisuus. Mascan rannalle pääsee kun jaksaa patikoida kolme tuntia Mascan kylästä rotkoa pitkin alas rannalle. Tämä ei siis käy ihan jokaiselta, mutta ponnistelu on vaivan arvoinen. Toinen vaihtoehto on vuokrata pieni moottorivene Los Gigantesista ja hurauttaa rannalle meriteitse.

Jos onnistuu löytämään loma-asunnon Teneriffan maaseudulta pääsee nauttimaan Mascan kaltaisten pienten kylien viehättävästä tunnelmasta parhaiten. 

Playa Jardín

Teneriffa - Playa Jardin

Puerto de la Cruzin ylpeys Playa Jardin (suom. puutarharanta) on kanarialaisen taiteilijan César Manriquen käsialaa. Hän halusi luoda saaren pohjoisosaan viehättävän rannan ja hänen ideansa mukaan tämän mustahiekkaisen rannan eteen rakennettiin kasvitieteellisiä puutarhoja, kukkaistutuksia ja palmupuita. Rannalta saa paratiisimaisia kuvia joissa sininen meri ja värikkäät kukat luovat henkeäsalpaavan värimaailman.

Jos ennen kaikkea kaipaa rauhallista rantalomaa, suosittelemme varaamaan rantahuvilan Teneriffan upealta rannikkoviivalta. Rantoja on valtava määrä ja huviloita löytyy moneen budjettiin. Mikä sen parempaa kuin herätä aaltojen huumaavaan kohinaan!

Las Vistas

Tenerifan Playa Las Vistas ranta

Las Vistas (suom. näköalat) on useaan otteeseen listattu Euroopan parhaimmaksi rannaksi. Rannalle on myönnetty arvostettu sinilippu-ympäristömerkki ja sen 850 metriä pitkä rantaviiva on lähes aina rauhallinen ja vesi matalaa. Las Vistasin edustalla nouseva San Telmon ostoskeskus on täynnä ravintoloita ja baareja, joista avautuu huikea näkymä merelle. Tämä ranta sopii täydellisesti Teneriffalla lomailevilla perheille jotka arvostavat hyviä palveluja ja turvallista rantaa lapsille. 

Benijo

Teneriffan Playa Benijo ranta

Anaga-vuoret suojelevat tätä Santa Cruz de Tenerifen rantaa, josta voi seurata taianomaista auringonlaskunäytöstä iltaisin. Benijo on pääasiassa vesiurheilijoiden suosima ranta, mutta myös nudistit ja paikalliset saapuvat rannalle nauttimaan sen luonnonrauhasta. Rannan lähellä sijaitsee pieni kioski josta saa virvokkeita ja pientä välipalaa, mikäli auringonpalvonta ja virkistävissä aalloissa telmiminen vie voimat. 

 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Tenerife? Varaa lippusi kohteesta Tenerife upeisiin paikkoihin kuten Gran Canaria ja Lanzarote. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.

Lisää artikkeleita Teneriffasta:

Teneriffan rantojen kartta