Parhaat kohteet majoittumiseen Teneriffalla

Suomalaistenkin suosikkisaari Teneriffa tarjoaa matkailijoille aurinkoa, upeita rantoja, häikäisevän kauniita luontomaisemia sekä vuosikymmeniä jatkuneita perinteitä. Saaren herkullinen gastronomia, elokuvamaisen kaunis luonto sekä palmupuiden reunustamat hiekkarannat houkuttelevat saarelle miljoonia matkailijoita vuoden ympäri. 

Kokosimme listan parhaimmista kohteista missä yöpyä unohtumattomalla Teneriffan lomalla. Etsitpä sitten rentoa rantalomakohdetta palmupuun katveessa tai sitten adrenaliinin täytteistä seikkailumatkaa huikeissa maisemissa, Teneriffa on täydellinen lomakohde juuri sinulle. 

Rantaloma Teneriffalla

Playa de las Teresitasin ranta, Santa Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Teneriffan pettämättömänä vetonaulana toimivat sen upeat rannat. Pitkät, palmupuiden reunustamat hiekkarannat sekä ympäri vuoden jatkuva lämmin sää tekevät siitä yhden täydellisimmistä rantalomakohteissa koko Euroopassa. Vaikka Teneriffan vaaleahiekkaiset rannat ovatkin todella tyrmääviä, suosittelen käymään tutustumassa saaren tummahiekkaisiin luonnonrantoihin, jotka ovat muistutus saaren tuliperäisestä historiasta. 

Suurin hiekkarantojen keskittymä löytyy saaren eteläosasta, joka onkin paras alue rantalomaan Teneriffalla. Saaren aurinkoisempi puolisko tarjoaa monipuolisesti majoitusvaihtoehtoja Etelä-Teneriffalla lomaileville matkailijoille ja lähes aina ranta löytyy helpon kävelymatkan päässä. Erityisesti eteläiset suosikkilomakohteet Los Cristianos, Playa de las Americas ja Costa Adeje houkuttelevat rantalomalaisia jotka arvostavat palvelujen läheisyyttä ja esimerkiksi tasokkaita vesiurheilulajien harrastusmahdollisuuksia. 

Playa El Duquen ranta, Costa Adeje, Teneriffa, Kanariansaaret

Viehättävä El Médanon rantakaupunki saaren kaakkoisosassa on Teneriffan surf-paratiisi ja samalla lapsiperheiden suosikkikohteita sen matalien rantojen ansiosta. Myös Teneriffan pohjoisosasta löytyy lukuisia, upeita rantoja kuten häikäisevä Las Teresitasin ranta pääkaupunki Santa Cruzin lähellä sekä kaunis Playa Jardin Puerto de la Cruzissa. 

Teneriffan yöelämä - parhaat paikat majoittumiseen

Papagayo Beach Clubin yökerho ja rantaklubi, Playa de las Americas, Teneriffa, Kanariansaaret

Teneriffa kuuluu koko Espanjan parhaimpiin bilekohteisiin ja se houkuttelee juhlijoita ympäri Eurooppaa. Aamun pikkutunneille jatkuneita juhlia seuraa aina rento rantapäivä Teneriffan parhaimmilla rannoilla, lämpimän Kanarian auringon alla. 

Täydellistä Teneriffan bilelomaa kaipaavien kannattaa majoittua Playa de las Americasiin, joka on Teneriffan yöelämän keskus saaren eteläosassa. Playa de las Americasista löytyy saaren kuuluisin bilekatu Las Veronicas, joka on erityisesti nuorten matkailijoiden suosiossa. 

Papagayo Beach Club, Playa de las Americas, Teneriffa, Kanariansaaret

Ne jotka mielummin pysyttelevät kaukana Las Americasin meluisilta bilekaduilta haluanevat majoittua Costa Adejen rauhallisempaan lomakohteeseen tai Los Cristianosiin, jonka astetta rauhallisempi San Telmon bilekatu tarjoaa viihdykettä kaiken ikäisille - upealla merinäköalalla varustettuna. 

Teneriffan pohjoisosa ei ehkä yllä aivan saaren eteläpuolen biletarjonnan tasolle, mutta Teneriffan pääkaupunki Santa Cruzista löytyy valtava määrä paikallisia baareja ja yökerhoja ja myös yliopistokaupunki La Laguna on kuuluisa vilkkaasta yöelämästään. 

Perheloma Teneriffalla

Lapsiperheen loma, Teneriffa, Kanariansaaret

Meluisia juhlijoita välttävät perheet voivat suunnistaa saaren länsiosassa sijaitseviin Los Gigantesin, Playa de la Arenan ja Puerto Santiagon rauhallisempiin lomakohteisiin. Rantoja ei ehkä löydy niin paljon kuin saaren eteläosasta, mutta rennot rantakaupungit tarjoavat mukavasti viihdykettä ja perheystävällisiä ravintoloita pienten lasten kanssa matkustaville. Los Gigantesissa majoittuvien kannattaa käydä tutustumassa kaupungin lähellä sijaitsevaan, hurmaavaan Santiago de Teiden kylään aivan Teide-tulivuoren juurella. 
 

Siam Parkin vesipuisto, Teneriffa, Kanariansaaret

Myös rento ja trendikäs Costa Adejen lomakohde kuuluu lapsiperheiden suosikkikohteisiin Teneriffalla. Saaren kaksi vesipuistoa sijaitsevat juuri Costa Adejessa: Aqualand sekä Teneriffan kuuluisa Siam Park, joka on luokiteltu koko maailman parhaaksi vesipuistoksi. 

Myös pohjoisessa sijaitseva Puerto de la Cruz houkuttelee lapsiperheellisiä rennon rannikkokaupungin tunnelmallaan sekä tasokkaiden aktiviteettien ja nähtävyyksien valikoimallaan. Puerto de la Cruzissa majoittuvien lapsiperheiden kannattaa vierailla saaren kuuluisassa Loro Parquessa, joka on jo kertaalleen valittu koko Euroopan parhaimmaksi eläinpuistoksi. 

Luontomatkailu Teneriffalla - parhaat paikat majoittumiseen

Anagan luonnonpuisto, Teneriffa, Kanariansaaret

Teneriffan häikäisevä luonto tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja luonnonrauhaa ja vehreämpiä maisemia kaipaaville matkailijoille, jotka haluavat pysytellä kaukana massaturismin valtaamista lomakohteista. Patikoimisesta, hevosratsastuksesta ja luonnossa samoilusta nauttivat tulevat ihastumaan Teneriffan maisemiin, jotka vaihtelevat karuista kukkuloista jylhän vihreisiin vuoristoihin. Teneriffan maaseudun rauhaan kaipaavien matkailijoiden kannattaa etsiä majoitusta ensisijaisesti saaren pohjoisosasta. 

Jylhä Teiden tulivuori ja sitä ympäröivä kaunis luonnonpuisto sijaitsevat aivan saaren sydämessä. Tulivuorimaisemiin pääsee tutustumaan helposti läheisistä Puerto de la Cruzin ja La Lagunan kaupungeista. Teneriffaa pidetään myös yhtenä maailman parhaimmista pyöräilykohteista ja saarelta löytyy lukuisia patikointireittejä upeissa maisemissa. Teneriffa on todellinen seikkailijan unelmasaari. 

Teiden tulivuori, Teneriffa, Kanariansaaret

Jos haluaa todella paeta pois turistien kuluttamilta poluilta, kannattaa suunnata vaikkapa viehättävään Vilaflorin kylään tai upean Mascan vuoristokylän rauhaan. 

Kulttuuri ja perinteet Teneriffalla

Fiesta del Carmenin juhla Puerto de la Cruzissa, Teneriffalla

Teneriffalaiset ovat hyvin ylpeitä saarestaan ja sen ainutlaatuisesta identiteetistä. Jos todella haluaa tutustua saaren rikkaaseen historiaan ja kulttuuriperinteisiin, täytyy jättää massaturismin valtaamat lomakohteet taakseen. 

Saaren pohjoisosa on täynnä kyliä ja kaupunkeja joiden perinteillä ja kulttuuritapahtumilla on vuosituhansia jatkunut historia takanaan. Jos todella haluaa sukeltaa saaren historiaan ja kulttuuritapahtumien värikkääseen maailmaan, suosittelemme etsimään majoitusta Teneriffan pohjoisosasta

Karnevaalit, Teneriffa, Kanariansaaret

Pääkaupunki Santa Cruzista on helppo lähteä tutkimaan saarta ja Teneriffan kuuluisat karnevaalit järjestetään täällä joka vuoden helmi-maaliskuun vaihteessa. Santa Cruziin majoittuneet ovat lyhyen ajomatkan päässä Teiden luonnonpuistosta sekä saaren yliopistokaupunki La Lagunasta, joka on myös saaren entinen pääkaupunki. 

Hieman rauhallisempaa ympäristöä kaipaavat voivat suunnata vaikka Garachicon rannikkokaupunkiin, jonka luonnonaltaat houkuttelevat virkistäytymään ja jonka gastronomia on yksi saaren parhaimmista. 

 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Tenerife? Varaa lippusi kohteesta Tenerife upeisiin paikkoihin kuten Gran Canaria ja Lanzarote. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.