Parhaat nudistirannat Teneriffalla

Teneriffalla upeilla rannoilla nakuilevat auringonpalvojat ovat tuttu juttu. Yläosattomissa köllöttely on sallittua, mutta täysin nudistiksi ei kannata heittäytyä ihan millä vain rannalla. Nudisteille löytyy kuitenkin paljon tarjontaa ikuisen kevään saarelta. 
 
Olemme koonneet listan Teneriffan parhaimmista nudistirannoista, joilla rajattoman rusketuksen hankkiminen käy vaivattomasti. 

Playa la Pelada

Playa la Peladan ranta, El Medano, Teneriffa

Alaston turismi on yleistymässä huimaa vauhtia myös Teneriffalla. Naturistien kannattaa vierailla Teneriffan lomallaan sen eteläosassa, josta löytyy suurin osa saaren nakurannoista. Tuliperäisen saaren karummalta eteläpuolelta löytyy pieniä merenrantapoukamia sekä pidempiä, tummahiekkaisia rantoja. Suositussa El Médanon lomakohteessa sijaitseva, tummanpuhuvan sävyinen Playa la Pelada on yksi naturistien lempirannoista saaren eteläosassa. 

Playa la Peladalta ei löydy mitään palveluita ja tuulisena päivänä hiekkaa lentää vaakasuorassa. Rannalle on kuitenkin helppo saapua ja sen vieressä on tilava pysäköintialue autoille.

Playa Montaña Roja

Playa Montana Rojan ranta, El Medano, Teneriffa

Teneriffan eteläiselle lentokentälle saapuvien silmään pistää ensimmäisenä rannan tuntumassa kohoava punasävyinen vuori, Montaña Roja. Vuori kätkee uumeniinsa mitä viehättävimpiä pikkupoukamia, jotka ovat nudistien suosiossa suojaisan sijainninsa ansiosta. Näistä suosituin on pienessä poukamassa sijaitseva Playa Montaña Roja, joka on vain 50 metriä pitkä. 

Playa Montaña Rojallakaan palveluita ei löydy, mutta lähellä sijaitsevassa El Médanon lomakohteessa löytyy paljon ravintoloita ja kauppoja. Auton saa myös näppärästi pysäköityä kävelymatkan päässä sijaitsevalle pysäköintialueelle.

Playa de la Tejita

Playa de la Tejitan ranta, El Medano, Teneriffa

Aivan Playa Montaña Rojan vieressä sijaitseva Playa de la Tejita on luonnonrannoista poiketen kultahiekkainen ja paikoiten kivikkoinen. Tejita on pitkä ja leveä ranta, joka on eritoten paikallisten sekä leija- ja purjelautailijoiden suosiossa. Täällä auringosta voi nauttia syntymäasussaan. mutta ranta ei ole paras mahdollinen uimistarkoitukseen. 

Tejitan rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja sen länsiosassa sijaitseva chiringuito-rantabaari Pirata tarjoilee loistavaa cevicheä ja edullisia juomia niitä kaipaaville. 

Playa Montaña Amarilla

Playa Montaña Amarillan ranta, Costa de Silencio, Teneriffa

Hiljaisemmassa Costa del Silenciossa majoittuvat pääsevät nauttimaan ainutlaatuisesta rantojen helmestä. Kauniin Montaña Amarillan tulivuoren vieressä sijaitseva Playa Amarilla kätkee kallionseinämään pieniä ihmisen meneviä avokoloja, joissa voi nauttia auringosta ilman rihman kiertämää. 

Montaña Amarilla (suom. keltainen vuori) on suojeltu tulivuori joka kuuluu saaren epätavallisimpiin luontonähtävyyksiin sen erityisten laavamuotoutumien vuoksi. Kun Montaña Amarilla aikoinaan purkautui ja laava pääsi kosketuksiin meriveden kanssa, se muodosti vuoren merenpuoleiselle seinämälle kauniin värisiä ja -muotoisia kivimuodostelmia. Nykyisin Montaña Amarillalla toimii myös pieni chiringuito ja lahden kirkkaaseen veteen voi pulahtaa mereen laskevien portaiden kautta.  

Playa de las Gaviotas

Playa de las Gaviotasin ranta, Santa Cruz, Teneriffa

Pohjoissaaren suositun Playa de las Teresitasin lähellä sijaitsee yksi tämän saarenpuoliskon suosituimmista nudistirannoista, Playa de las Gaviotas. Mustahiekkainen, 250 metriä pitkä ranta sijaitsee hyvin kaukana pohjoisen vilkkaista turistikohteista. Täällä pyörii lähinnä Teneriffan pääkaupungista Santa Cruzista saapuvia paikallisia.

Playa de Los Patos

Playa de los Patosin ranta, La Orotava, Teneriffa

Viimeisenä esittelemme Orotavassa sijaitsevan Playa de los Patosin rannan, joka ei virallisesti ole nudistiranta. Täällä viihtyvät erityisesti paikalliset naturistit, jotka pitävät Playa de los Patosia koko saaren parhaimpana nakurantana. Saapuminen rannalle on hankalaa, sillä se sijaitsee syrjäisessä, kalliojyrkänteiden suojaamassa paikassa ja tie rannalle on paikoin jyrkkä.

Lisää upeita rantoja löytyy Teneriffan kymmenen parhaan rannan listaltamme.