Opas Teneriffan yöelämään

Monelle matkailijalle eteläsaarella sijaitseva Playa de las Américas on Teneriffan yöelämän keskus. Ympäri saarta löytyy kuitenkin valtavasti tarjontaa niin nuorille kuin rauhallisempaa viihdettä kaipaaville.  Teneriffa tarjoaa valtavan määrän erilaisia yökyöpelin huvittelumahdollisuuksia ympäri saarta. 

Playa de las Américasista löytää tuttuja turistikuppiloita, jossa karaoke soi ja englantilaiset seuraavat viimeisintä urheiluvillitystä suurilta näytöiltä valtava tuoppi kädessään. Hämärässä kulmassa soittaa joku hieman epävireistä kitaraa jonka soinnut sekoittuvat naapurikuppilan discotykitykseen. 

Oli tämä sitten sinun skenaariosi täydellisestä juhlanviettopaikasta tai ei, kannattaa lukaista tämä oppaamme Teneriffan yöelämän saloihin. 

Playa de las Americasin bilekatu Las Veronicas

Veronicas, Playa de las Americas, Teneriffa

Jos olet parikymmpinen, kaipaat aamun pikkutunneille jatkuvaa biletystä eivätkä hilpeät ja vähäpukeiset englantilaisneidot häiritse silmää, Veronicas on sinun paikkasi. Playa de las Americasin keskustassa, aivan rannan tuntumassa sijaitseva "bilekatu" on vuosien saatossa niittänyt mainetta varsinkin paikallisien lehtien palstoilla, kun juhlahuuman perässä juoksevat matkailijat ovat joutuneet rikosten uhreiksi Veronicasin lähiympäristössä. Pidä siis kiinni rahapussistasi kun uskaltaudut Teneriffan pahamaineisimmalle juhlatantereelle!

Papagayo Beach Club, Teneriffa

 

 

 

Veronicas on kuitenkin yrittänyt puhdistaa mainettaan viime vuosina. Yökerhot ja baarit ovat moderneja ja niissä järjestetään erilaisia teemailtoja. Veronicasin edessä sijaitsevassa Tramps-klubissa soittaa säännöllisesti maailmankuuluja dj:tä ja Teneriffan loma-asuntoja on tarjolla kivenheiton päässä lyhyttä kotimatkaa kaipaaville juhlijoille. 

Veronicasin vieressä sijaitseva, moderni Papagayo Beach Club houkuttelee saaren tasokkaampaa juhlaväkeä. Lue lisää Papagayo Beach Clubista.  

Live-musiikkia aikuisempaan makuun

Live-musiikkia La Lagunassa, Teneriffalla

Suurempien ikäluokkien edustajille on myös tarjolla mukavaa ajanvietettä saaren eteläpuolella. Playa de las Américasista ja Costa Adejesta löytyy lukuisia live-musiikkia tarjoavia rauhallisempia paikkoja aikuisempaan makuun. Paikoissa soitetaan parhaimpia hittejä 70-90-luvuilta sekä myös uudempia kestohittejä kuluvalta vuosituhannelta. Moni palaa nuoruusvuosien tunnelmaan jammailemalla villisti tanssilaittialla aamuyöhön asti.

Mainitsemisen arvoisia paikkoja Las Américasin puolella ovat mm. Sheanigans, Bulls Head, Soul Suite ja Hard Rock Cafe. Costa Adejen puolelta löytyvät loistavat pubit The Irish Fiddler ja Temple Bar, jotka sijaitsevat aivan San Eugenion ostoskeskuksen edessä. 

Opiskelijoiden bilekaupunki La Laguna

Juhlijoita Teneriffalla 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Laguna mainitaan harvemmin kun puhutaan Teneriffan yöelämästä. Tämä eloisa yliopistokaupunki on kuitenkin täynnä nuoria opiskelijoita ja alueella asuu myös saaren suurin paikallisväestö. La Laguna on muiden yliopistokaupunkien tapaan täynnä erilaisia baareja ja yökerhoja, joissa nuori väestö viettää iltaa niin arkisin kuin viikonloppuisinkin. 

Baarien kirjo on suuri ja omalaatuinen. Esimerkiksi Barbas (suom. parrat) toivottaa terveeksi tietenkin kaikki parrakkaat herrat, joille myös saattaa irrota muutama todella loistava tarjous baarin henkilökunnalta. Kaupungissa on myös loistava live-musiikkipaikkojen valikoima, eikä paikat lähes koskaan vaadi sisäänpääsymaksua musiikin ystäviltä. 

Jos siis haluat kokea nuorekkaan, paikallisen juhlatunnelman, suuntaa kauniiseen La Lagunaan, joka aikoinaan toimi saaren pääkaupunkina. 

Pääkaupungin juhlatantereelle

Norian kaupunginosa, Santa Cruz

 

Eteläisen Teneriffan ulkopuolella juhlamenot alkavat yleensä vasta puolen yön jälkeen. Tähän kuitenkin tekee poikkeuksen saaren pääkaupungin Santa Cruzin Norian kaupunginosa. Noriassa ilta alkaa jo hyvissä ajoin työajan päätyttyä kun kahvilat, baarit ja ravintolat täyttyvät äänekkäistä paikallisista ja matkailijoista. Kun ilta hämärtyy, juhlat jatkuvat trendikkäissä kattoterassibaareissa, joissa voi siemailla loistavia Mojitoja ja Cosmopolitaneja. Näistä mainittakoon ainakin Mojos, Mojito ja Los Reunidos

Matkailijat ovat alkaneet suosia Santa Cruzin loma-asuntoja etelän vilkkaiden lomakohteiden sijaan. Paikallinen tunnelma, edulliset hinnat ja loistavat ostosmahdollisuudet houkuttelevat matkailijoita saaren pääkaupunkiin. 

Fiestaa Etelä-Amerikkalaisittain

Etelä-Amerikan vaikutteet elävät Teneriffalla vahvasti ja monella kanarialaisella onkin sukujuuret Atlantin toisella puolella. Etelä-Amerikan maissa kuten Kuubassa ja Venezuelassa rikastuneet kanarialaiset saapuivat vuosien saatossa takaisin kotisaarelleen sijoittamaan valtavat varansa eri liiketoimintoihin. He toivat mukanaan vaikutteita jotka näkyvät saarella niin puhetyylissä, gastronomiassa kuin musiikissakin. Baareissa ja yökerhoissa kuulee useimmiten reggaetonia, salsaa ja merengueta. 

Puerto de la Cruzissakin löytyy loistavia lattaribaareja, joista moni matkailija jää paitsi. Tämä johtunee siitä, että paikoissa tunnelma on katossa tavallisen matkailijan nukkumaanmenoajan paikkeilla, noin kolmen-neljän aikaan aamuyöstä.

Etelä-Amerikkalaisia juhlijoita Puerto de la Cruzissa, Teneriffalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyötäröään voi lähteä keikuttamaan vaikka Azucariin. Azucar on hämyisä ja villi kuubalainen 

Gay-baarit ja klubit

Avenida Familia Betencourt y Molinaa Puerto de la Cruzissa pidetään Teneriffan seksuaalivähemmistöjen keskuksena. Kadulta löytyy baareja ja klubeja, jotka liputtavat tuttua sareenkaarilippua näkyvästi. Näistä paikoista mainittakoon yksi saaren suosituimmista, Vampis. Vampisissa viihtyvät niin seksuaalivähemmistöt kuin heterotkin ja tunnelma on katossa harva se ilta. 

Faro Chill Art Costa Adejessa

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendikkäät bilealueet 

Costa Adeje kuulunee saaren tämän hetken trendikkäimpiin alueisiin, jonka lähistöltä löytyy Teneriffan loma-huviloiden parhaimmistoa luksusmajoitusta kaipaaville. Upeiden rantojen ohi kulkevalla bulevardilla on valtava määrä muodikkaita coctail-baareja ja live-musiikkia soittavia ravintoloita. Faro Chill Art kuuluu ehkä suosituimpiin trendipaikkoihin, jossa voi käydä nauttimassa taitavasti valmistetun cocktailin illallisen jälkeen ihaillen meren taakse laskevaa aurinkoa. Myöhemmin ilta voi jatkua esimerkiksi Achaman-yökerhossa, josta voikin suunnata suoraan aamiaispöytään. 

Los Cristianosissa majailevat eivät hekään jää ilman ohjelmaa. Upean Las Vistas-rannan edessä kohoaa suosittu San Telmon ostoskeskus, joka on täynnä erikoisia baareja ja yökerhoja. San Telmossa voi viettää vaikka koko illan, sieltä nimittäin löytyy niin tasokkaita ravintoloita, trendikkäitä coctail-paikkoja kuin yökerhojakin. San Telmo on myös paikallisten suosiossa, eikä siellä tapaa niin paljon turisteja kuin esimerkiksi Las Americasin Veronicasissa. San Telmon musiikkisuuntaus on salsa ja ikähaarukka 20-50.

 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Tenerife? Varaa lippusi kohteesta Tenerife upeisiin paikkoihin kuten Gran Canaria ja Lanzarote. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.