Tarragonan parhaat rannat

Kultaista hiekkaa, turkoosia vettä, vihreää luontoa, vilkasta rantaelämää ja vesiurheiluaktiviteetteja. Niistä on Costa Doradan eli kultarannikon rannat tehty. 
 
Jos tänä vuonna suuntaat rantalomalle Tarragonaan, tulet varmasti ihastumaan näihin maankuuluihin paratiisirantoihin. 
 
Punta de la Mora, Tamarit - Tarragona

Tarragonan monipuoliset rannat

Tarragona on muinaisen Rooman ajan yksi tärkeimmistä satamakaupungeista ja sen edessä avautuu jopa 15 kilometriä upeaa rannikkoviivaa. Tarragona on itsessäänkin on todellinen arkkitehtoninen mestariteos, jonka suuri ylpeys on sen vanha kaupunginosa valtavine muureineen.
 
Tarragona on saanut verrattain vähän huomiota Katalonian matkailijoilta, mutta sen loistavat nähtävyydet ja monipuoliset rannat tarjoavat hienot puitteet niin kulttuuri- kuin rantalomankin viettoon. 

Perheystävällinen kohde

Jovera, Tarragona


Tarragonan rannat ovat tyypillisesti matalia, kultaisen hiekan ja vihreiden mäntymetsien reunustamia paratiiseja. 

Tarragonan rannat sopivat loistavasti myös lapsiperheille. Ne ovat suojaisia eikä suurempia aaltoja rannoilla näy. Tarragonan keskustan läheisillä rannoilla on myös loistavat palvelut, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat sekä päivystävät rantavahdit. 

La Mora, Tarragona

Tarragonan rannoilla voi nauttia kesäisin monipuolisista aktiviteettimahdollisuuksista, kuten surffausopetuksesta, melonnasta ja muista vesiurheilulajeista. 

Puhtaat rannat ja ympäristö

Tarragonan rannat ovat tunnetusti todellisia laaturantoja. Sekä rannat että niiden ympäristö pidetään puhtaana ja veden laatua seurataan jatkuvin mittauksin. Moni Tarragonan rannoista on saanut arvostetun sinilippu-ympäristömerkin ja useaa rantaa ympäröi suojeltu luontoalue, jossa tapaa erilaisia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja. 

Tarragonan ranta

Tarragonan leudon ilmaston vuoksi rannoilla voi uida aina kesäkuusta syyskuun loppuun asti. Talvisesongillakin rannoilla tapaa rentoa piknik-päivää viettäviä perheitä ja kaupungista löytyy silloin myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Katalonian alueella nautitaan Espanjan vuoden parhaimmista tapahtumista ympäri vuoden. 

Tarragonan 10 upeinta rantaa

Altafullan ranta, Tarragona

Olemme koonneet tähän artikkeliin Tarragonan alueen kymmenen parhainta rantaa. Kymmenen rannan lisäksi esittelemme vielä yhden upean rannan lähellä Tarragonaa, kauniin Altafullan

Tarragonan loma alkaa sen upeilta rannoilta. Lapsiperheiden kannattaa valita listalta keskustaa lähinnä olevat rannat, joiden lähettyviltä löytyy parhaimmat palvelut. Pohjoiseen päin mentäessä rannat muuttuvat autiommiksi, mutta myös hurmaavat luonnonkauneudellaan.

1. El Miraclen ranta

Balcon del Meditteraneon näköalapaikka, el Miracle, Tarragona

Miracle on Tarragonan urbaani pääranta aivan keskustan edessä. Ranta on 500 metriä pitkä ja 75 metriä leveä. Miraclelle on helppo päästä, se sijaitsee aivan Rafael de Casanovan promenadin vieressä.
 
Tarragonan suosittu näköalapaikka Balcón del Mediterráneo (suom. välimeren parveke) tarjoaa loistavan maiseman El Miraclen rannalle ja aavalle Välimerelle. 
 
El Miraclen ranta, Tarragona, Costa Dorada
 
El Miracle on Tarragonan ikonisin ranta, jossa voi nauttia rennosti auringonpaisteesta paikallisten seassa. Rannalla on myös alueen loistavimmat palvelut ja se sopii myös liikuntaesteisille. 

2. L'Arrabassadan ranta

L'Arrabassadan ranta, Tarragona

L'Arrabassadan ranta löytyy lyhyen kävelymatkan päässä Tarragonan keskustasta. L'Arrabassadan on myös tunnetusti Tarragonan perheystävällisin hiekkaranta.   

Rennon L'Arrabassadan rannan vesi on tyyni ja kristallinkirkas. L'Arrabassada kuuluu sinilippu-ympäristömerkin omaaviin rantoihin ja se puhdistetaan jokaisen rantapäivän päätteeksi. Ranta on 550 metriä pitkä ja 65 metriä leveä ja sieltä löytyy hyvät palvelut, kuten yleiset suihkut ja lukuisia rantabaareja ja -ravintoloita. 

L Arrabassadan ranta, Tarragona

L'Arrabassadan edessä on viihtyisä rantabulevardi ja rannalle on pääsy myös liikuntaesteisille. Bulevardille on mukava lähteä kävelylle ja auton saa kätevästi parkkiin rannan viereen. 

3. La Savinosan ranta

La Savinosan ranta kuuluu myöskin Tarragonan sinilippurantoihin. Rantaa ympäröi valokuvauksellisen kaunis, vihreä luonto ja sen kellankultainen ja pehmeä hiekka houkuttelee paikalle niin matkailijoita kuin paikallisiakin. Ranta on noin 350 metriä pitkä ja 30 metriä leveä ja se puhdistetaan säännöllisesti. 
 
La Savinosa käy harvoin ruuhkaiseksi ja se on myös nudistien suosiossa. Myös tämä ranta sopii liikuntaesteisille ja sen vieressä on tilava pysäköintialue.  

4. Playa Largan ranta

Playa Largan ranta, Tarragona

Playa Larga (suom. pitkä ranta) on todellakin Tarragonan pisin ranta yli 3 kilometrin pituudellaan. 
 
Ranta sijaitsee rauhallisen ja kauniin luonnon keskellä ja sen puuterimainen hiekka ja turkoosi vesi ovat rannan valttikortteja. Rannalta löytyy myös mukavasti palveluita, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat sekä aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspisteet. Rentoa rantapäivää voi viettää Playa Largan viihtyisissä rantabaareissa. 
 
Playa Largan ranta, Tarragona
 
Playa Largalta löytyy myös purjehdusseura ja ranta on kirkkaiden vesiensä vuoksi snorklaajien ja sukeltajien suosiossa

5. Cala Fonda tai Espanjan oma ‘Waikiki-ranta’ 

Cala Fondan luonnonpoukama sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Tarragonan keskustasta, lähellä pientä La Moran kylää. Paikalliset kutsuvat rantaa Waikikiksi, sillä se muistuttaa hieman Hawaiin kuuluisinta rantaa. 

Cala Fondan poukama, Tarragona

Cala Fondan kultainen puuterihiekka ja rauhalliset vedet takaavat rennon päivän Katalonian lämpimän auringon alla. Rannan tunnelma on rento ja salliva - myös nudistit viihtyvät täällä. Rannalla ei tosin löydy minkäänlaisia palveluita, joten omat eväät kannattaa varata mukaan. 
 
Cala Fonda on vain 200 metriä pitkä eikä saapuminen rannalle ole täysin yksinkertaista. Helpoiten rannalle pääsee kävelemällä Playa Largan pohjoispäässä sijaitsevan Bosc de la Marquesan metsän läpi. 
 
Cala Fondan poukama, Tarragona
 
Cala Fondan poukama muistuttaa enemmänkin Baleaarien saarten rantoja karulla mutta kauniilla olemuksellaan. 

6. La Roca Planan ranta

Roca Planan (suom. litteän kiven) ranta sijaitsee Cala Fondan vieressä. Roca Planalle pääsee kävelten Playa Largalta tai Punta de la Moralta (katso artikkelin lopussa olevasta kartasta). 
 
Kuten naapuriranta Waikiki, myös La Roca Plana on rento nudistiranta, jossa voi nauttia rauhallisista vesistä ja lähes olemattomista palveluista. Rannan vehreä luonto luo kauniin kontrastin turkoosin veden kanssa ja ranta onkin yksi alueen valokuvauksellisimmista. Roca Plana on noin 200 metriä pitkä ja 25 metriä leveä.  

7. Playa La Moran ranta

Playa La Moran ranta, Tarragona

Kuten La Savinosa ja L'Arrabassada, myös Playa La Moran ranta on saanut sinilippu-ympäristömerkin Espanjan ympäristöviranomaisilta. Ranta on noin 520 metriä pitkä ja 65 metriä leveä.  
 
Playa La Mora on rauhallinen ranta ja siellä voi nauttia monipuolisista palveluista, kuten yleisistä wc- ja suihkutiloista, rannalla myytävistä juotavista, laajasta pysäköintimahdollisuudesta ja aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausmahdollisuuksista. Rannan edessä kulkee viihtyisä promenadi ja myös liikuntaesteisille on taattu pääsy rannalle. 
 
Playa La Moran ranta, Tarragona
 
Costa Doradan maineikas Golf Club Costa Daurada sijaitsee 2,5 kilometrin päässä La Moran rannasta. Golf-radalla on 18 reikää ja muun muassa viihtyisä uima-allas. 

8. Cala Joveran ranta

Cala Joveran poukama, Tarragona

Cala Jovera on tyrmäävä ja suojaisa poukama jota ympäröi jylhä kallioiden rivistö. Rannan vieressä olevan jyrkänteen päällä komeilee majesteetillisen kaunis Tamaritin linna
 
Cala Joveran poukaman hiekka on pehmeää ja vesi kristallin kirkas. Ranta on vain 90 metriä pitkä ja 20 metriä leveä. Siis pieni mutta sitäkin sievempi!

9. Playa Tamaritin ranta

Cala Joveran vieressä sijaitsee toinen suojaisa ranta, Playa Tamarit. Myös tämä ranta saa nauttia Tamaritin linnan luomasta, tarumaisen kauniista maisemasta ja sitä ympäröivästä kauniista luonnosta. 
 
Tamaritin ranta ja linna, Tarragona
 
Playa Tamaritilla on helppo unohtaa arjen huolet ja heittäytyä mukaan espanjalaiseen huolettomaan elämänmenoon. Rannalla on rento ilmapiiri ja se tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut niin rennon kuin aktiivisenkin rantapäivän viettoon
 
Ranta on 1750 metriä pitkä ja 40 metriä leveä eikä rannalla ole ruuhkaa kuin harvoin kiireisimpinä kesäpäivinä. Playa Tamarit on Tarragonan pohjoisin ranta ja se sijaitsee lähellä arvokasta PEIN-Riu Gaían luonnonaluetta.  

 
Tamaritin ranta ja linna, Tarragona
 
Jos saapuu rannalle linja-autolla, kannattaa muistaa että ranta sijaitsee Tamaritin linnan tien (Cami Castell de Tamarit) alkupäässä. Tieltä on rannalle matkaa noin kilometrin verran. 
 
Playa Tamarit jakaa pysäköintialueen seuraavan esittelemämme rannan, Altafullan kanssa. 

10. Altafullan ranta

Altafullan ranta, Tarragona

Altafullan ranta alkaa aivan Tamaritin rannan läheltä ja se jatkuu aina Cap Grosilta La Roca del Gaíaan asti. Altafullan ranta on 1100 metriä pitkä ja noin 20 metriä leveä. 
 
Altafullan rannalla sijaitseva purjehdusseura on yksi syy rannan kasvaneeseen suosioon. Club Maritim Altafulla on isännöinyt lukuisia kansainvälisiä mestaruuskisoja Espanjassa. Rannalla järjestetään myös suosittuja lentopallokisoja kesäaikaan. 
 
Altafullan ranta, Tarragona
 
Altafulla sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Tarragonasta ja sinne pääsee kätevästi myös junalla. Ranta kuuluu sinilippu-ympäristömerkin omaaviin rantoihin ja sen ympäristöstä löytyy kaikki tarvittavat palvelut rennon rantapäivän viettoon. Ranta sopii myös loistavasti perheille, jotka usein vuokraavat loma-asunnon Altafullasta pidemmäksikin aikaa. 
 
Aurinkoisen Tarragonan rannat ovat parasta Costa Doradaa. Välimeren lämpimät aallot, kutsuvat aurinkotuolit ja turkoosi vesi luovat nopeasti todellisen rantaloman tunnelman. 

Kartta Tarragonan rannoista

Useimmille rannoille pääsee myös linja-autolla, jonka aikataulut löytyvät linkin takaa: http://emtanemambtu.cat/.