Perheloma Costa Doradan Tarragonassa

Tarragonan kaupunki Costa Doradalla sopii täydellisesti perhelomakohteeksi sen kulttuurinähtävyyksien, paikallisten tapahtumien ja hauskojen aktiviteettien ansiosta. Kaupunkiin ja Costa Doradan upeisiin maisemiin pääsee läheisten Reusin ja Barcelonan lentoasemien kautta. 
 
Olemme koonneet yhteen parhaimmat matkavinkit koko perheen lomaan kauniissa Tarragonassa. Nappaa parhaat tärpit talteen ja käy matkaan!
 
Roomalainen amfiteatteri Tarragonassa

Tarragonan nähtävyydet tutuiksi

Tarraco (nykyinen Tarragona) oli muinaisen Rooman yksi tärkeimmistä satamakaupungeista, jonne rakennettiin aikoinaan valtavan muurin lisäksi tärkeitä hallintorakennuksia, arvostettu amfiteatteri, valtava areena, varhaiskristillinen nekropoli sekä kolme akveduktia. Tarracon jättämä lähes tuhannen vuoden ikäinen arkeologinen perintö on listattu myös Unescon maailmaperintökohteiden luetteloon. Kaupungin arkeologiset nähtävyydet, kuten gladiaattoritaisteluissa käytettä amfiteatteri, ovat erityisesti lasten mieleen. 
 
Tarragonan kaupungin ulkopuolelta löytyy myös lukuisia tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä jotka kiinnostavat myös perheellisiä. Lasten kanssa kannattaa vierailla jopa 27 metriä korkealla Pont del Diablon akveduktilla, sillan kaltaisella vesijohdolla joka toi aikoinaan vettä Tarragonaan.
 
Tarragonan vanhakaupunki
 
Lapsiperheet tutustuvat mielellään Tarragonan nähtävyyksiin kaupungin matkailijajunan kyydissä. Kaupungin historia ja suosituimmat nähtävyydet tulevat helposti tutuksi ja jokainen matkalla oleva monumentti on selitetty monella eri kielellä. Varaa loma-asunto Tarragonasta ja lähde nauttimaan tästä upeasta kaupungista koko perheen voimin! 

Costa Doradan aurinkoiset rannat, aktiviteetit ja kaunis luonto

Tarragonan rannikolla on jopa 15 kilometriä upeaa rantaviivaa kultaisine hiekkoineen ja kristallinkirkkaine vesineen. Suurin osa rannoista ovat matalia ja suojaisia, tehden niistä soveltuvia myös lapsiperheille. Erityisesti sinilippu-ympäristömerkin omaavat rannat Playa de los Capellanes, Playa de El Miracle ja Playa de la Abarassada loistavat palveluillaan ja muutenkin rannat ovat upeassa kunnossa.  
 
Altafulla, Tarragona
 
Tarragonan rannat tarjoavat valtavan määrän aktiviteetteja lapsiperheille. Rannalla rentoutumisen lisäksi voi lähteä kokeilemaan jotain uutta vesiurheilulajia, kuten sukellusta, snorklausta tai lähteä vaikka järjestetylle veneretkelle.
 
Vaellus on myös suosittu perheaktiviteetti Tarragonassa. Luontoon voi myös lähteä tutustumaan pyörällä, jalkaisin tai vaikkapa hevosen selässä. Tarragonan retkiverkosto on yli 75 kilometriä pitkä ja se kiertelee ikivanhoja polkuja pitkin, jotka rakennettiin aikoinaan yhdistämään rannikolla olevia kyliä.  
 
Playa La Moran ranta, Tarragona
 
Toinen upea koko perheen kokemus tarttuu Ruta del Císterin kauniilla reitillä, joka kulkee upeiden arkkitehtuurinähtävyyksien ja luonnon keskellä. Reitin varrella oleva Santa Maria del Pobletin luostari on julistettu suojelluksi perintökohteeksi vuonna 1991. Läheltä löytyy myös Sierra del Montsantin luonnonpuisto, josta löytyy upean luonnon keskellä kulkevia vaellusreittejä. 
 
Santa Creusin luostari
 
Jos kaipaa vauhdikkaampaa menoa, voi lähteä läheiselle Tarraco Kartingin radalle harjaannuttamaan rallikuskin taitojaan. Radalla on katettuja sekä avotilan ratoja, joissa koko perhe voi ottaa mittaa toisistaan leikkimielisesti.
 
Erityisesti perheen pienet tytöt haltioituvat Tarragonassa sijaitsevasta merenneitojen akatemiasta (Sirenas Mediterranean Academy). Vierailijat saavat puistossa oman merenneidon pyrstön, jonka avulla voi harjoitella uimaan kuin oikea kala. Akatemiassa luodaan myös lähempi katsaus merenneitojen myyttien maailmaan hauskalla tavalla. 
 
Calle de la Mercería -Tarragona

Tarragonan museot

Tarracon muinaiselta alueelta löytyneitä aarteita näkee lisää Tarragonan arkeologisessa museossa (Museo Nacional Arqueológico de Tarragona, MNAT) joka sijaitsee Plaza del Reyn aukiolla. 
 
Perheen pienimmille museo tarjoaa opastetun, opettavaisen visiitin, jonka aikana lapset pääsevät lähempään kosketukseen alueen Rooman vallanajan historian kanssa. Luvassa on hauskoja aktiviteetteja, opastettuja leikkejä, teatteriesityksiä, elokuvahetkiä ja muuta mukavaa. Lapsille suunnattu vierailu pyrkii perehdyttämään perheen pienimmät osallistavalla tavalla Hispanian ja Tarracon ikivanhan kaupungin mielenkiintoiseen historiaan. 
 
Tarragonan arkeologinen museo
 
Toinen mielenkiintoinen, Tarragonan kalastuksen historiasta kertova museo on nimeltään Museo del Puerto de Tarragona. Museossa pääsee tutustumaan alueen majakoiden historiaan sekä Serrallon kalastajanaapurustoon, johon toteutetaan myös opastettuja retkiä kesäaikaan.
 
Lähellä Tarragonaa löytyy myös pieni Espluga de Francolín kylä, jossa sijaitsee erikoinen Font Majorin luolamuseo (Cueva Museo de la Font Major). Museo on rakennettu valtavaan luolaverkostoon ja se tarjoaa todellisen aikahypyn esihistorialliseen elämään alueella. Samassa kylässä sijaitsee myös hauska maalaismuseo (Museo de la Vida Rural), jossa voi nähdä miten alueella elettiin sata vuotta sitten. 
 
Pont del Diablen akvedukti Tarragonassa

Tarragonan parhaimmat perhetapahtumat

Tarragonassa järjestetään lukuisia tapahtumia ympäri vuoden, mutta niistä merkittävimpiä juhlitaan kesäaikaan. Perheet viihtyvät Tarragonan tapahtumissa loistavasti, sillä suurin osa on suunniteltu vastikään perheellisille. 
 
Suosituin perhetapahtumamme Tarragonassa on Tarracoviva, kansainvälinen kulttuuritapahtuma jonka tarkoitus on tutustuttaa vierailijat roomalaisvallan aikakauteen. Tarracovivaa juhlitaan joka toukokuu ja sen aikana kaupungissa nähdään teatteriesityksiä, gladiaattoritaisteluja, näyttelyitä ja erilaisia työpajoja. Tapahtuma on todellinen loikka ajassa taaksepäin ja erityisesti lapset nauttivat tapahtumasta suuresti. 
 
Ihmistornien monumentti Tarragonassa
 
Kesäkuun lopussa Tarragonan El Miraclen rannalla järjestetään suosittu perhetapahtuma Tarragonan kansainvälinen ilotulituskilpailu (Concurso Internacional de Fuegos Artificiales de Tarragona), joka täyttää Tarragonan taivaan huikealla väriloistolla. 
 
Elokuun puolessa välissä juhlitaan kaupungin suojeluspyhimykselle omistettua Sant Magín juhlaa ja syyskuussa hauskaa Santa Teclan juhlaa. Molemmissa festivaaleissa nähdään katalonialaiselle kulttuurille ominaisia tanssiesityksiä, ihmistorneja, paraateja ja jättiläisten tansseja. Vierailu juhlissa on hauska elämys koko perheelle!
 
Maininnan ansaitsee myös Tarragonan Ciutat de Castellsin festivaali, joka on omistettu paikalliselle kulttuurille ominaisille ihmistorneille. Näiden jopa 10 metriin kohoavien ihmistornien rakentaminen on vahva perinne Kataloniassa ja juhla kuuluu Espanjan hauskimpiin ja erikoisimpiin festivaaleihin
 
Ihmistornien rakennus Tarragonassa

Alueen hulvattomat huvipuistot

Tarragonan lomalla kannattaa varata päivä tai pari vierailulle alueen huvipuistoissa. Tarragonan lähellä sijaitsevasta Saloun lomakohteesta löytyy koko Espanjan suurin huvipuisto Port Aventura. Huvipuistossa on lukuisia teemaosioita, joista jotkut sopivat erityisesti perheen pienemmille. 
 
Hieman rauhallisempaa menoa löytyy 10 minuutin ajomatkan päässä Tarragonasta sijaitsevasta Aquópolisin vesipuistosta. Puistossa on lukuisia altaita, vesiliukuja sekä Hawaiin teeman ympärille rakennettu alue. Myös hauska keinotekoisten aaltojen allas on perheen pienimpien mieleen, jotka jaksavat temmeltää aalloissa väsymättä koko päivän.
 
Port Aventuran huvipuisto
 
Tarragonan lumoava historia ja kaupungin loputtomat tapahtumat, aktiviteetit ja upeat rannat tekevät siitä niin kulttuurimatkailijan kuin rantalomalaisenkin lempikohteen. Täällä koko perhe pääsee nauttimaan ja kotiin lähdetään ikimuistoisia kokemuksia rikkaampana. Varaamalla perheloma-asunnon Tarragonasta voi myös säästää pitkän pennin perheen matkakuluissa, loman ei täydy aina maksaa maltaita!

Kartta