Sitges - uusi suosikkikohde Costa Doradalla

Vain puolen tunnin ajomatkan päässä vilkkaasta Barcelonasta sijaitsee pieni ja hurmaava Sitgesin rannikkokaupunki. Tätä viehättävää lomakohdetta suosivat niin matkailijat kuin paikallisetkin, jotka tulevat usein Barcelonasta viettämään pitkää viikonloppua Sitgesin upeille rannoille. 

Myös suomalaiset matkailijat ovat pikkuhiljaa löytäneet tämän upean lomakohteen keskellä kauneinta Kataloniaa ja sen suosio tulee varmasti kasvamaan tulevaisuudessa.  

Rantoja, shoppailuja ja rentoa yöelämää Sitgesissä

Sitgesin rannikkokaupunki Kataloniassa 

Sitges sijaitsee vain 35 kilometrin päässä Barcelonasta. Sitgesin lähellä sijaitseville Reusin ja Barcelonan lentoasemille saapuu matkailijoita ympäri Eurooppaa nauttimaan tämän sympaattisen rannikkokaupungin pitkistä hiekkarannoista, shooppailumahdollisuuksista ja rennosta yöelämästä. Myös paikalliset espanjalaiset saapuvat usein kaupunkiin pitkän viikonlopun viettoon. 

Sitgesillä on myös tarjottavaa kulttuuria ja nähtävyyksiä kaipaaville vierailijoille. Sitgesissä järjestetään vuosittain kuuluisat elokuvafestivaalit, jotka houkuttelevat kaupunkiin myös kuuuisuuksia. 

Jotain jokaiselle

Sitges - Maricel Palace

  

Elokuvaglamourin lisäksi kaupungissa voi myös nauttia erilaisista kulttuurinähtävyyksistä ja katalonialaisesta ilmapiiristä. 

Katalonian alueen ikuisuuksia kestänyt itsenäisyysriita on jakanut paikalliset kahteen eri leiriin. Moni paikallinen on vakaasti sitä mieltä, että Katalonia ei kuulu Espanjaan, vaan se on oma valtionsa - tai niin sen ainakin kuuluisi olla. Vaikka itsenäisyyden puolustajat esiintyvät alueella hyvinkin vakain mielipitein, itsenäistymisen kannattajat eivät kuulu enimmistöön. 

Oli miten oli, Katalonia on upea alue jonka oma kulttuuri, kieli ja tavat tekevät siitä erikoisen matkakohteen. Myös katalonialainen ruokakulttuuri on hurmannut maailmalla ja alueella tuotetut viinit menestyvät kansainvälisillä markkinoilla. 

Sitgesistä löytyy jotain jokaiselle. 

Kaikki ovat tervetulleita

Sateenkaarilippu liehuu Sitgesissä 

Sitges sopii niin perheille, pariskunnille kuin yksin matkaajillekin. Kaupunki on myös tunnetusti yksi Euroopan gay-ystävällisimpiä kohteita ja alueelta löytyykin useita seksuaalivähemmistöille suunnattuja hotelleja, klubeja ja baareja. 

Sitgesissä on muutama ranta jotka ovat erityisesti seksuaalivähemmistöjen suosiossa. Kaupunki suhtautuu hyvin suvaitsevaisesti näihin vähemmistöryhmiin ja muutenkin kaupungin ilmapiiri on hyvin vapaa ja rento. 

Aurinkoa ja huvia

Sitges - Playa San Sebastià

 

Sitgesissä on paljon erilaisia loma-asuntoja, joita voi myös vuokrata pidemmäksi aikaa. Sitges sijaitsee loistavalla paikalla, josta on helppo suunnata muihin lähikaupunkeihin päiväretkelle. Barcelonaan on helppo matkustaa junalla, joka kulkee Sitgesistä tasaisin väliajoin. 

Sitgesissä aika kuluu sen upeilla hiekkarannoilla, joita löytyy alueelta huimat 17 kappaletta. Rannat vaihtelevat pienistä merenrantapoukamista pitkiin kultahiekkaisiin rantoihin. 

Sitgesin elokuvafestivaalien lisäksi kaupungissa järjesteetään erilaisia seksuaalivähemmistöjen juhlia ja jazz-musiikkitapahtumia. Kaupungin helmi-maaliskuun aikana järjestettävät karnevaalit ovat myös suosittu tapahtuma, jolloin kaupunki täyttyy juhlijoista. 

Yöaikaan Sitges herää eloon. Kaupungin lukuisat baarit ja klubit täyttyvät iloisista juhlijoista ja meno jatkuu aina aamun pikkutunneille asti. 

Sitgesin kartta