Sevillan parhaat tapaspaikat

Andalusian sydämessä sijaitseva Sevilla on upea kaupunki täynnä historiaa, kulttuuria ja taidetta. Tämän kiehtovan kaupungin rikkauksiin pääsee parhaiten kiinni vaeltelemalla sen pieniä, tunnelmallisia katuja. Sevillan yksi hurmaavimmista piirteistä on sen ainutlaatuinen tunnelma, jota luovat flamenco-musiikki, täpötäydet tapas-kahvilat, pienet vanhankaupungin kadut ja Sevillan eloisat ja iloiset ihmiset. 

Sevilla houkuttelee matkailijoita kiehtovilla nähdätyyksillään, mutta Sevilla kuuluu myös Espanjan gastronomiseen eliittiin. 

Tapas kierros Sevilla, Espanja

Ota kaikki irti tapeosta

Tapeo tarkoittaa Espanjassa syömisen ja seurustelun taidetta. Espanjalaiset taitavat sen hyvin ja viettävät paljon aikaa kierrellen eri tapas-baareja kokeillen joka talon parhaita annoksia. 

Sevillassa matkailijaa on vastassa todellinen tapas-baarien meri. Mistä aloittaa? 

Sevillassa järjestetään erilaisia tapas-kierroksia, jotka tarjoavat erinomaisen tavan tutustua parhaimpiin paikkoihin paikallisten oppaiden johdolla. Voit kuitenkin tutustua niihin myös omatoimisesti, kunhan tiedät mihin suunnata. 

Tapas-baari Sevillassa

Esittelemme seuraavaksi oman suosikkilistamme Sevillan tapas-baareista. Näiden paikkojen avulla saat maistaa pienen annoksen sitä taikaa, jonka avulla Sevilla nousi aikoinaan Andalusian pääkaupungiksi. 

Bodeguita Romero

Bodeguita Romeroa arvostetaan sen lämpimän ilmapiirin ja herkullisten tapas-annosten ansiosta. Ravintola valmistaa rehellistä, espanjalaista kotiruokaa käyttäen tuoreita, paikallisia eineksiä.

Tämän perheomisteisen ravintolan ruoka tuo monelle espanjalaiselle mieleen oman isoäidin tuoksuvassa keittiössä huolella valmistamat herkut.

Bodeguita Romeron tapas-baari, Sevilla, Espanja

Vaikka Bodeguita Romero ei teekään vaikutusta ulkonäöllään, sen tarjoama pringa, eli pitkään haudutettu possu on koko kaupungin tuntema herkku. Pringaa annostellaan tuoreen leivän pariin ja se tarjoillaan perunasalaatin saattelemana.

Bodeguita Romeron tapas-baari Sevillassa

Bodeguita Romero on jokseenkin vaikea löytää, vaikka se sijaitsee melko lähellä Sevillan katedraalia. Kuten muutkin suositut tapas-paikat Sevillassa, myös Bodeguita Romero saattaa olla hyvinkin ruuhkainen eikä henkilökunta osaa kovinkaan sujuvasti englantia. Valmistaudu siis ponnistelemaan annoksesi eteen!

Tapasten hinnat vaihtelevat 2-3 euron välillä. Kannattaa ottaa mahdollisimman paljon erilaisia tapas-annoksia jaettavaksi. Joka ikinen annos on todellinen elämys makunystyröillesi!

Osoite: Calle Harinas 10. Avoinna klo 12-17.00 ja 20-00.00. Kiinni sunnuntai-iltaisin ja maanantaisin. 

Eslava

Eslavan charmi löytyy sen upeasta palvelusta, tunnelmasta ja tietenkin ruuasta. Talon perinteisessä ruokalistassa on pieni vivahdus modernin gastronomian uusia tuulia. 

Eslavan tunnetuimmat ja palkituimmat annokset ovat sen hunajamarinoidut porsaan ribsit ja karamellisoidussa viinikastikkeessa tarjoiltavat munat. 

Eslavan tapas-baari, Sevilla

Kaikki annokset ruokalistalla ovat niin herkullisia kuin kohtuuhintaisiakin. Eslavan tapakset houkuttelevat suuria määriä herkuttelijoita, joten suurimman osan ajasta paikka on viimeistä nurkkaa myöten täynnä. 

Valmistaudu siis täpötäyteen ravintolaan ja lyhyeen kävelymatkaan, koska Eslava sijaitsee kaupungin keskustan laitamalla. Tapas-annosten hinnat vaihtelevat 2-5 euron tienoilla. 

Osoite: Calle Eslava 5. Avoinna klo 13-00.00, mutta keittiö on kiinni klo 16.30-19.30. Ravintola on kiinni sunnuntai-iltaisin ja maanantaisin. 

Vineria San Telmo

Jos haluat maistaa modernempia tapaksia, Vineria San Telmo on sinun paikkasi. Tämä ravintola omaa viehättävän, taiteellisen ilmapiirin. Sen seiniä ja kattoa koristaa valtava määrä upeita taideteoksia ja valokuvia. Paikka tarjoaa myös loistavaa silmänruokaa taidetta arvostaville!

Vineria San Telmon viinilista on vaikuttava, kuten myös sen ajoittain vaihtuva ruokalistakin. 

Vineria San Telmon tapas-baari Sevillassa

Kalmarin mustespagetti, iberialainen ulkofile curry-kurpitsakastikkeessa ja talon sitruuna-marenkipiirakka kuuluvat Vineria San Telmon erikoisuuksiin. Ravintolan tapas-annosten hinnat vaihtelevat 3-5 euron välillä ja viinilasin saa eteensä 2,5 euron hintaan.  

Tapas-kierroksella Sevillassa

Vineria San Telmo sijaitsee Santa Cruzin alueella, joka on myös näkemisen arvoinen osa kaupunkia. 

Osoite: Paseo Catalina de Ribera 4. Avoinna päivittäin klo 11-00.00. Keittiö on suljettu klo 17-20.00. 

Casa Morales

Vaikka Casa Moralesin äänekäs ja ruuhkautunut ilmapiiri saattaa olla jokseenkin pelottava, kannattaa silti uskaltautua sisään ovesta. Casa Morales on tunnettu perusespanjalaisesta ilmapiiristään ja talon herkkujen uskomattomasta tasosta. Yritä vain päättäväisesti mutta hellävaraisesti töniä tiesi baaritiskille asti, et tule katumaan!

Tapas-kierroksella Sevillassa

Baarin valtava viinipullojen kokoelma, riippuvat kinkkupotkat ja iloisten ihmisten meteli yhdessä makunystyröitä hivelevien annosten kanssa tekevät vierailusta Casa Moralesiin ikimuistoisen kokemuksen. 

Voit valita viinin Casa Moralesin laajasta kokoelmasta tai maistaa jotain erikoista olutta tai sherryä. Voit myös pyytää talon kokkia valmistamaan sinulle valikoiman erilaisia tapaksia, jotta pääset maistamaan vähän kaikkea. Valinta on todellinen vaikeus!

Tapaksia Sevillassa

Casa Morales on erinomainen paikka niille jotka haluavat maistella perusespanjalaisia tapaksia aidossa ilmapiirissä. Ravintola sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Sevillan katedraalilta ja tapasten hinnat vaihtelevat 2-3 euron välillä. 

Osoite: Garcia de Vinuesa 11. Avoinna klo 12-16.00 ja 20-00.00. Kiinni sunnuntaisin. 

Tapas-kierros Sevillassa

Kaikki yllä mainitut tapas-paikat löytyvät alla olevasta kartasta. Hauskaa tapasten metsästystä ja buen provecho!