Parhaat vinkit Sevillan vierailulle

Andalusia on Espanjan toiseksi suurin itsehallintoalue ja ainoa maakunta, jota rajaavat niin Välimeri kuin Atlantin valtameri. Andalusian maakunta on täynnä valovoimaisia kaupunkeja, viehättäviä valkoisia kyliä ja valtavia luonnonpuistoja. 

Andalusian pääkaupunki Sevilla on yksi Andalusian upeimmista nähtävyyksistä. Sevillan kaupungin väkiluku on noin 700 000 ja se sijaitsee Quadalquivir-joen varrella. Sevilla on Espanjan neljänneksi suurin kaupunki. 

Sevilla - Puente de Triana

Sevilla on vuosisatojen ajan toiminut Andalusialaisen kulttuurin lähettiläänä. Sevillalaiset ovat tunnetusti eloisaa väkeä, jotka jaksavat juhlia kellon ympäri ja nauttia elämästä kaikin aistein. Sevilla vastaanottaa vuosittainä lähes kaksi miljoonaa matkailijaa ympäri maailman. 

Moni lähtee Sevillaan muutaman päivän kaupunkilomalle, jolloin on hyvä tietää miten käyttää aika parhaiten tässä valovoimaisessa kaupungissa. Nähtävää ja tekemistä on loputtomiin, mutta olemme koonneet tähän artikkeliin tärkeimmät asiat, jotta voit suunnitella parhaiten Sevillan vierailusi. 

Sevillalainen keittiö

Kannattaa varata hyvin aikaa tutustuakseen sevillalaisen keittiön saloihin. Sevillan kahviloiden, tapas-paikkojen ja ravintoloiden valtavasta lukumäärästä voi nopeasti huomata, kuinka tärkeä rooli ruualla ja juomalla on sevillalaisessa kulttuurissa. 

Sevilla, Espanja

Syöminen ja juominen onkin yksi Sevillan tärkeimmistä ajanvietteistä niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Lounas, päivällinen tai illallinen saattaa venyä tuntikausia kestäviksi syömingeiksi, jossa viini virtaa ja nauru raikaa. 

Sevillalainen gastronomia koostuu niin perinteisen kuin modernin keittiön antimista ja Sevilla onkin loistava paikka kokeilla kaikkea uutta ja erikoista. 

Sevillalaisia tapaksia Espanjassa

Sevillan maamerkit ja monumentit

Sevillalla on yli kaksi tuhatta vuotta vanha, monivaiheinen historia takanaan. Kaupunki on täynnä vaikuttavia monumentteja ja maamerkkejä, jotka viestivät kaupungin ja koko Espanjan arvokkaasta historiasta. Sevillan historia kiehtoo suuresti matkailijoita ja kupungin suurimmat nähtävyydet houkuttelevat vuosittain valtavia määriä vierailijoita ympäri maailman. 

Sevilla, Espanja

Yksi mielenkiintoisimmista kaupunginosista Sevillassa on sen upea juutalainen kortteli, jonka kapeat kujat ovat täynnä ainutlaatuisia erikoisliikkeitä, pieniä kahviloita ja erinomaisia ravintoloita. 

Juutalaisesta korttelista löytyy myös kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: Sevillan katedraali ja kuninkaalliset palatsirakennukset eli Alcázares Reales

Sevillan katedraali on maailman suurin katolinen katedraali ja toimii myös Kristoffer Kolumbusin hautapaikkana. Kirkon sataan metriin ulottuva kellotorni, eli Giralda, on kotoisin vuodelta 1198. Giralda oli paikalla aiemmin toimineen islamilaisen moskeijan minareetti. Katedraalilla on pituutta 125 metriä ja leveyttä 86, joten kirkko tosiaankin on valtava.

Sekä palatsirakennuksiin että katedraaliin tutustuminen vie paljon aikaa, koska niiden sisältä löytyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Suositun Game of Thrones-sarjan seuraajat tunnistavat palatsirakennukset viidennen tuotantokauden jaksoista. 

Kuninkaalliset palatsirakennukset eli Alcázares Reales Sevillassa, Espanjassa

Sevillan nykyajan ihmeet saavat myös ihastusta osakseen. Maailman suurimpiin puurakennuksiin kuuluva Metropol Parasol koostuu kuudesta sienen muotoisesta osasta ja sillä on korkeutta 28 metriä. Suomalainen Finnforest toimitti puuta sen valmistukseen. 

Maria Luisan puistossa sijaitseva Plaza de España rakennettiin vuonna 1928 iberoamerikkalaista maailmannäyttelyä varten. Plaza de España edustaa arkkitehtuurisuuntaukseltaan uusrenesanssia.

Kävelykierros kaupungilla

Tutustuaksesi parhaiten Sevillaan tarvitset molemmat jalkasi, hyvät kengät - ja mielellään kaupungin kartan. Sevillaan on helppo tutustua kävellen ja kaupungin kapeat kujat pienine liikkeineen ja kuppiloineen houkuttelee matkailijoita tutkimaan. Saatat kävellä tuntikausia ihaillen kaupungin upeaa arkkitehtuuria ja juuttua silloin tällöin johonkin pieneen kahvilaan maistelemaan herkullisia tapaksia ja kuuntelemaan paikallisen trubaduurin iloisia säveliä. Sevillassa nautitaan elämästä kaikin aistein. 

Sevillan juutalainen kortteli

Kannattaa hankkia kartta Sevillasta, koska eksyminen näille pienille kaduille on tavanomaista matkailijoille. 

Tärkeää tietoa Sevillasta

Kun suunnittelee Sevillan vierailua, on tärkeää ottaa sen ilmasto huomioon. Kesäisin Sevilla on yksi Espanjan kuumimmista kaupungeista; lämpötila saattaa nousta yli +35 asteen. Kaikista parhaimmat kuukaudet Sevillan vierailulle ovat maalis-, huhti- ja toukokuu, jolloin kaupungissa on paljon paikallisia juhlamenoja ja sää on vielä armahtavaisempi.

Triana, Sevilla, Espanja

Kuten jo mainittiin, Sevillaa kannatta lähteä tutkimaan kävellen. Keskusta-alue ei ole liian suuri ja kävellen pääsee näkemään parhaiten pienten kapeiden kujien nähtävyyksiä. Vaihtoehtoisesti voi vuokrata pyörän ja tutustua kaupunkiin hieman vauhdikkaammalla tavalla. Sevillan ratikalla pääsee aina San Bernandon linja-autoasemalle ja linja-autot tarjoavat myös helpon tavan kulkea kaupungin sisällä. 

Plaza de Españan aukio, Sevilla, Espanja

Sevilla on kaunis kaupunki täynnä persoonallisuutta. Muutama päivä riittänee kaupungin parhaimpien nähtävyyksien tutkiskeluun, mutta saatat hyvin viihtyä kaupungissa vaikka viikon, ihaillen sen rentoa ja iloista elämänmenoa ja nauttien sen antimista kaikin aistein.

Sevillan kartta