Koe Sevilla kävellen - kolme opastettua kävelyreittiä

Espanjan kävelykohteista Sevilla pitää selvää ykköspaikkaa jo senkin vuoksi, että suurin osa kaupungin keskustaa on täysin autovapaata aluetta. Sevillan keskustasta löytyy valtava määrä upeita nähtävyyksiä, joille voi suunnistaa rennosti kävellen.  Samalla pääsee parhaiten sisälle kaupungin ainutlaatuiseen ja aitoon espanjalaistunnelmaan. 

Keräsimme Sevillan parhaimmat nähtävyydet ja kokosimme kolme eri kävelyreittiä, joilla kaikilla on oma teemansa. Reitit tarjoavat helpon tavan saada kaupungin tarjonnasta paras mahdollinen irti lyhyessä ajassa. 

Kävelyreitti 1: Taiteen taikaa

Näköala Sevillan katedraalilta

Taiteen ystäville Sevilla osoittautuu todelliseksi aarteiden mekaksi. Kirkkoja, museoita ja taidegallerioita löytyy vaikka millä mitalla ja moneen eri makuun. Niin modernin taiteen ystävät kuin klassisempia töitä arvostavat löytävät kaupungin pursuavasta tarjonnasta mieleistä nähtävää. 


Reitin kulku

Metropol Parasol - Flamenco-kulttuurikeskus - El Divino Salvador - Museo de Baile Flamenco (flamenco-tanssimuseo) - Sevillan katedraali - Real Alcázar - Kuninkaallinen tupakkatehdas - Plaza de Españan aukio - Arkeologinen museo

Kävelyaika: 3 tuntia

Kävelyreittiin käytetty aika riippuu luonnollisesti siitä, kuinka kauan viettää aikaa tutkien sen varrella olevia nähtävyyksiä. Jotkut viettävät nähtävyyksillä pitkän aikaa, kun taas toiset nappaavat muutaman kuvan ja jatkavat saman tien matkaa. Jos päättää jonottaa sisään johonkin museoon, voi reittiin käytetty aika helposti tuplaantua. 

Paras aika toteuttaa reitti

Tällä reitillä on lukuisia gallerioita ja museoita, joten aikaa kuluu paljon sisätiloissa. Sevilla on tunnettu tuskallisen kuumista kesäpäivistään, joten jos päättää lähteä reitille aurinkoisina kesäpäivinä, kannattaa mukaan varata paljon vettä ja herätä aikaisin. Paras aika Sevillan vierailulle on maalis-toukokuussa sekä loka-marraskuussa, jolloin lämpötilat ovat siedettävämmät eikä matkailijamassoja ole tuskallisen paljon. Jos haluaa vierailla Sevillan katedraalissa tai Alcazarin palatsissa, kannattaa jonon jatkeeksi suunnistaa jo aikaisin aamulla, vaikka ennen niiden avaamista. 

Kohokohdat

Tämän reitin varrelta löytyy kaupungin upeimpia taidenähtävyyksiä, joiden tutkimiseen saattaa vierähtää pidempikin tovi. Nähtävyyksissä korostuu Sevillan taiteellinen puoli, joka on myös vahvasti kytköksissä musiikkiin ja tansssiin, erityisesti tietenkin flamencoon. 

Sevillan kuvataidemuseo

Tiesitkö, että...

  • Museo de Bellas Artes (Sevillan kuvataidemuseo) sisältää kokoelman näkövammaisille suunnattuja taideteoksia. Kuuluisia taidetöitä, kuten Leonardo Da Vincin Mona Lisa, löytyy museosta mielenkiintoisina 3D-versiona.
  • Flamenco-tanssin juuret ovat vahvasti Sevillassa ja Espanjan rakkaimman tanssin ja musiikin vaikutteita näkyy ympäri kaupunkia. 
  • Plaza de Españalla sijaitsevat keramiikkapenkit edustavat jokainen yhtä Espanjan maakuntaa. Penkeissä on maakunnan vaakuna, sille tyypillisiä asioita ja tapoja jäljitteleviä kuvia sekä kartta. 

 

Kävelyreitti 2: kulttuurin kulta-aarteita

Flamencon kulttuurikeskus

Espanjassa on vain harva kaupunki, joka on onnistunut vaalimaan ikivanhoja perinteitä niin hyvin kuin Sevilla. Kaupungin odotetuinta perinnejuhlaa Feria de Abrilia juhlitaan joka vuoden huhtikuussa. Juhlan aikana kaupungin kadut täyttyvät flamencopukuisista juhlijoista, joka kulmalla kuulee hevosten kavioiden ja flamencokenkien kopinaa ja upeita musiikkiesityksiä. Juhlan päättymisen jälkeen ei aikaakaan, kun kaupunki syttyy taas juhlahumuun Semana Santan pääsiäismenojen aikaan. Syyskuussa kaupungissa taas juhlitaan maailman suurinta flamencofestivaalia, Bienal Flamencoa


Reitin kulku

Basilica de la Macarenan kirkko - Plaza los Tercerosin aukio - Flamenco-tanssin kulttuurikeskus "Casa de la Memoria" - Calle Sierpesin katu - Plaza de San Franciscon aukio - Arabialainen kylpylä (Aire de Sevilla) - Sevillan katedraali - Mercado del Arenal - Keramiikkakeskus Trianassa - Los Marinerosin kappeli (Capilla de los Marineros) - Santa Anan kirkko

Kävelyaika: 3-5 tuntia

Paras aika suorittaa reitti

Suosittelemme ajoittamaan reitin suorittamisen myöhempään iltapäivälle, varsinkin jos sille lähtee keskikesällä. Reitti päättyy viihtyisälle Trianan alueelle, jossa voi nauttia illallista joen vieressä sijaitsevissa ravintoloissa ja lukuisissa paikoissa järjestetään iltaisin upeita flamenco-tanssiesityksiä. 

Kohokohdat

Sevillan upeaan kulttuuriin pääsee sisälle parhaiten viettämällä aikaa kaupungin upeissa tapahtumissa, vilkkaissa tapas-paikoissa, tutkimalla kaupungin upeita nähtävyyksiä ja tarkkailemalla kaupungin hurmaavaa elämää. Sevilla on ainutlaatuinen sekoitus arabialaista kulttuuria, intohimoista flamencotanssia ja -musiikkia sekä harrasta uskontoa. Kävelyreitin varrella kannattaa välillä istahtaa hetkeksi johonkin tapas-paikkaan ja vain ihmetellä kaupungin tunnelmaa ja käsinkosketeltavaa taikaa. 

Tiesitkö että...?

Suurin osa pääsiäisviikon paraadeista järjestetään Sevillan keskustassa sijaitsevalla Calle Sierpesin kadulla. Moni vuokraa loma-asunnon juuri tältä kadulta, jolloin pääsee ihailemaan näitä upeita kulkueita omasta ikkunasta tai parvekkeelta käsin. 

Calle Betisin katu, Triana, Sevilla

  • Trianassa sijaitseva keramiikkakeskus on seissyt paikallaan jo satojen vuosien ajan. Keramiikkakeskus rakennettiin joen varrelle aivan lähelle kaupungin keskustaa. Joesta saatiin helposti materiaalia keramiikkatöiden valmistamiseen, kuten savea ja vettä.  
  • Trianan kauppahallissa voi ostaa tuoreita hedelmiä, syödä sushia tai vaikka seurata Casa La Teatron järjestämiä esityksiä. 

Kävelyreitti 3: Historian huumaa

Plaza de Españan aukio, Sevilla


Sevilla on täynnä historiallisia aarteita ja paikkoja, jotka tekevät vaikutuksen jokaiseen. Sevilla ahmaisee matkailijan todelliselle matkalle läpi kaupungin pitkän ja värikkään historian. Historian ystäville löytyy valtava määrä mielenkiintoisia paikkoja, joista suurin osa kuuluu Sevillan suosituimpiin nähtävyyksiin


Reitin kulku

Plaza de Españan aukio - Kultainen torni (Torre del Oro) - Hopeinen torni (Torre de la Plata) - Torre Abdel Azizin torni - Archivo de Indias - Postigo del Aceite - Sevillan katedraali (La Giralda, Kolumbuksen hauta) - Hospital de los Venerables - Royal Alcázarin palatssi

Kävelyaika: 3-5 tuntia

Paras aika kävellä reitti

Jos aikainen herääminen ei tuota ongelmia, kannattaa reitille lähteä heti aamiaisen jälkeen. Aikaisin aamulla Sevillakin vielä heräilee uuteen päivään eikä kaduilla ole niin paljon väkeä. Aamiaisen voi myös pakata mukaan ja nauttia reitin ensimmäisellä pisteellä, häikäisevän upealla Plaza de Españalla. 

Toinen vaihtoehto on lähteä kävelylle iltapäivällä, jonka jälkeen voi tehdä kierroksen Sevillan parhaimmissa tapas-paikoissa. Illat ovat myös hyvää aikaa vierailla suosituilla nähtävyyksillä kuten Giraldalla ja Real Alcazarin palatsissa.

Kohokohdat

Tämä reitin käveltyään on vieraillut Sevillan suosituimmilla nähtävyyksillä ja saanut hyvän käsityksen kaupungin rikkaasta historiasta. Katolisten kuninkaiden historia, vaikuttavat maurilaiset linnat ja juutalaiskorttelin salamyhkäiset kadut kertovat tarinan, jota ei voi ymmärtää ennen kun sen näkee omin silmin. Myös katedraalin syövereissä makaava Kolumbus tuo oman lisäyksen kaupungin ja maan historiaan. 

Tiesitkö että...?

  • Legendan mukaan itse Herkules perusti Sevillan aikoinaan.
  • Real Alcazarin palatsi on vilahtanut monta kertaa suositussa Game of Thronesin sarjassa.
  • Sevillan katedraali on suurin goottilaiskatedraali maailmassa ja maailman kolmanneksi suurin katedraali, heti Vatikaanin Pietarinkirkon ja Lontoon St. Paulin katedraalin jälkeen. 

La Giraldan kellotorni ja katedraali, Sevilla