Es Trenc, Mallorcan paras ranta

Ei tarvitse matkustaa Eurooppaa pidemmälle nauttiakseen karibialaistyylisistä maisemista, jossa helmiäisvärinen hiekka, hämmentävän turkoosi vesi ja vehreät puut maalaavat postikorttimaisemaa. Sama setti löytyy nimittäin ainakin Es Trencin rannalta, joka kuuluu suositun Mallorcan parhaimpiin rantoihin

 Es Trencin ranta, Mallorca
 

Es Trenc sijaitsee Mallorcan lounaisosassa, Camposin kunnassa ja sen vieressä sijaitsee tilava pysäköintialue. Juuri Camposin läheinen alue kuuluu saaren kauneimpiin ja täältä löytyvät myös Mallorcan parhaimpien loma-asuntojen valikoima. Ympäröivä luonto, kauniit rannat ja viehättävät pikkukylät houkuttelevat tälle puolelle saarta rauhallisempaa lomaa arvostavia matkailijoita. 

Es Trencin ranta, Mallorca
Es Trenc jakautuu kahteen eri rantaan. Ses Covetes on syrjäisempi nudistiranta, jonka vieressä on pieni pysäköintialue ja joka ruuhkautuu vain harvoin kesän kiireisimpinä kuukausina. Ses Salines taas ei ole nudistiranta ja sen pysäköintialueelle mahtuu huomattavasti enemmän autoja. Molempien rantojen vesi on kirkas ja hiekka kauniin valkoista.

Täydellinen ranta perheille

Sukellusta, Es Trencin ranta, Mallorca


Es Trencin ranta on matala 
ja sen vesi poikkeuksellisen lämmintä, jonka vuoksi se on saarella lomailevien lapsiperheiden suosikkirantoja.

Rannalla on myös yleiset wc:t (maksu 50 senttiä) ja suosittu Chiringuito-rantabaari Can Toni, jonka suosituin herkku on vastapaistettu perunamunakas-patonki, joka maistuu myös perheen pienimmille. 


Es Trencin rannan valkoista hiekkaa, Mallorca

Saapumisohjeet Es Trencin rannalle

La Playa de Es Trencin ranta sijaitsee Camposin kunnassa, Mallorcan eteläpuolella. Kun saapuu Camposiin, löytää helposti tienviittoja Es Trenc Ses Covetesin ja Es Trenc Ses Salinesin rannalle. Kuten jo mainittu, molemmat rannat ovat yhtä kauniita. 

Es Trencin rannan tienviitta Mallorcalla


Viimeiset kaksi kilometriä tiestä on hiekkatietä, joka paikoittain muuttuu hyvin kapeaksi ja vaikeuttaa kahden auton liikkumista vastakkaisiin suuntiin. 

Kun on ohittanut Flor de Sal de Es Trencin suola-altaat saapuu tilavalle pysäköintialueelle johon voi jättää auton klo 21 asti illalla 2,50 euron maksua vastaan. Pysäköintialue on vain 5 minuutin kävelymatkan päässä rannalta. 

Es Trencin rannan kartta