Santa Polan nähtävyydet ja aktiviteetit

Espanjan kaakkoisosassa, Costa Blancan rannikolla sijaitseva upea Santa Pola on todellinen lapsiperheiden unelmakohde Espanjassa. Vaikka kaupunkia luonnehditaankin usein hyvin rauhalliseksi, tarjoaa se silti myös vauhdikkaampaa viihdykettä aktiivisemmille lomalaisille. 

Video Santa Polasta

Kokosimme listan Santa Polan parhaimmista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä. Lähde nauttimaan leppoisasta rantakaupungista, jossa riittää nähtävää ja koettavaa.

Rentoudu Santa Polan upeilla rannoilla

Santa Polan ranta

Santa Pola on todellinen rantaparatiisi pitkine hiekkarantoineen ja turkooseine merenrantapoukamineen. Moni rannoista sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, joten Santa Polaan majoittuneet pääsevät parhaimmille rannoille rennosti kävellen. 

Yksi Santa Polan suosituimmista rannoista on Playa Levante, joka on saanut sinilippu-statuksen Espanjan viranomaisten puolesta sen loistavien palveluiden ja puhtaan rannan ansiosta. Toinen upea ranta on Playa Varadero Santa Polan itäosassa. Molemmat mainituista rannoista sopii loistavasti lapsiperheille. 

Santa Polan ranta

Rauhallisempaa rantaa kaipaavien kannattaa suunnata Playa de la Ermitalle, Playa de la Golalle, Calas del Cuartelin tai Calas de L'Aljubin poukamille. Santa Polan upeat Gran Playan, Playa Lisan, Playa Tamaritin, Playa del Pinetin ja Calas Santiago Bernabeun rannat ovat nekin todella valokuvauksellisia paikkoja. 

Vesiurheilua Santa Polassa

Vesiurheilua Santa Polassa

Santa Pola on todellinen vesiurheilijan unelmakohde. Paikallisilla rannoilla puhaltavat tuulet mahdollistavat ajoittain myös purje- ja leijalautailun harrastamisen ja Santa Polassa on myös järjestetty purjelautailun maailmanmestaruuskisoja. Kaupungissa vierailevat Costa Blancan lomalaiset pistävät usein merkille Santa Polassa vallitsevan leppoisan hippimäisen surffikaupunkitunnelman. 

Windsurfing in Santa Pola

Parhaimmat purjelautailurannat Santa Polassa ovat Gran Playa, Playa Lisa, Playa Tamarit ja Playa de la Gola. Santa Polassa on lukuisia vesiurheiluklubeja joilla voi vuokrata erilaisia vesiurheiluvälineitä, kuten SUP-lautoja, kajakkeja, surf-lautoja sekä sukellus- ja snorklausvälineitä. 

Vierailu Santa Polan suolajärvillä

Santa Polan suolajärvi - Torre de Tamaritin torni

Santa Polan suolajärvet Salinas de Santa Pola sijaitsevat kaupungin läneipuolella. Järvet ja sen ympäristö ovat luonnonsuojelualuetta ja siellä pesii harvinaisia lintulajeja. Kahden ja puolen hehtaarin kokoinen suolajärvialue on ollut käytössä 1300-luvullta lähtien ja vielä tänäkin päivänä suolaa kerätään myyntiin. Järven vieressä sijaitseva Santa Polan suolamuseo (Museo de la Sal) kertoo mielenkiintoisella tavalla suolan tuotannosta ja sen merkityksestä alueelle. 

flamingo's at the salt flats of Santa Pola

Suolajärjvillä voi viettää mukavan päivän reippaillen koko perheen voimin. Alueella on lukuisia kävelyreittejä joiden varrella pääsee ihailemaan parhaiten järvien harvinaista kasvillisuutta ja näkemään siellä pesiviä eläinlajeja. Suosittelemmekin ottamaan patikkapolulle kiikarit mukaan. Erityisesti järvillä parveilevat flamingot ovat upea näky. 

Vierailu Santa Polan linnaan

Santa Polan linna

Santa Polan keskustassa sijaitsevalla Plaza de la Glorietan aukiolla sijaitseva Santa Polan linna kuuluu Espanjan suojeltuihin kulttuurikohteisiin (esp. Bien de Interés Cultural). Renessanssiajan armeija-arkkitehtuurin mestariteos rakennettiin 1500-luvulla suojelemaan paikallisia merirosvojen hyökkäyksiltä. 

Santa Pola castle/fortress

Nykyisin linna toimii kulttuurikeskuksena jossa järjestetään myös erilaisia uskonnollisia tapahtumia. Linnan sisällä toimii myös mielenkiintoinen merimuseo (esp. Museo del Mar) ja sen sisäpihalla on kaunis patio nimeltään Patio de Armas. Linnan vierailun jälkeen voi nauttia kahvikupposen Plaza de la Glorietan aukion viihtyisissä kahviloissa. 

Hauska päivä Pola Parkissa

Lapsiperheiden suosikkipaikka on eittämättä hauska Pola Parkin huvipuisto. Valtavassa puistossa on 30 huvilaitetta, kuten erilaisia liukuja, lentäviä tuoleja, vuoristorata, merirosvolaiva sekä kart- ja minigolf-rata. Vain kivenheiton päässä Santa Polan keskustasta sijaitseva Pola Park tarjoaa aktiviteetteja kaiken ikäisille ja puistossa voi myös nauttia mukavan lounaan. 

Pola Parkissa voi viettää aktiivisen päivän ja laitteisiin pääsee myös kertamaksulla (alkaen 3 euroa/lippu). Suosittelemme tarkistamaan puiston aukioloajat Pola Parkin kotisivuilta.

Meritietoutta Santa Polan akvaariossa

Toinen lapsiperheiden suosikkipaikka kaupungissa on Santa Polan meriakvaario Acuario Municipal de Santa Pola, joka on suurin merivesiakvaario koko Valencian maakunnassa. Akvaario toimii myös tutkimus- ja opetuslaitoksena ja tarjoaa vierailijoilleen loistavan mahdollisuuden tutustua Costa Blancan vedenalaiseen maailmaan ja harvinaisiin eläinlajeihin.

Päiväretki Isla Tabarcan saarelle

Santa Pola sijaitsee vain 9 kilometrin päässä mielenkiintoisesta Isla Tabarcan saaresta. Isla Tabarca on Espanjan pienin asuttu saari; sen asukasmäärä on ainostaan 80 henkilöä. Kesäaikaan saarelle saapuu runsaasti rannikolla lomailevia matkailijoita ja turismi onkin saaren vahva pääelinkeino. 

Isla Tabarcalla on mielenkiintoinen historia takanaan. Muutama kilometriä pitkä saari oli alueen merirosvojen piilopaikka aina 1700-luvun lopulle asti. Merirosvojen jälkeen 1760-luvulla Tabarka-nimisestä tunisialaisesta kylästä kotoisin oleva purjehtijaryhmä haaksirikkoutui lähellä saarta. Heidät pelastettiin ja lopulta he jäivät asumaan saarelle pysyvästi. Espanjan kuningas Kaarle III asetti 1700-luvun lopulla saaren linnoitukseen vartijoita suojelemaan Costa Blancan rannikkoa merirosvojen hyökkäyksiltä. Tämän ikivanhan linnoituksen rauniot ovat saaren päänähtävyys tänä päivänä. 

Nykyisin Tabarcan saaren vierailulla ei enää tarvitse pelätä merirosvoja. Santa Polasta järjestetään lukuisia päiväretkiä saarelle ja niistä suosituimpiin kuuluu Tabarbus, joka hurauttaa Santa Polan vierailijat saarelle vain 15 minuutissa! 

Kuivalla ja karulla Tabarcan saarella ei ole koskaan ollut kovinkaan paljon kasvillisuutta ja pohjavettä on ollut maassa hyvin niukasti. Tabarcan saari kuuluu paikalliseen merensuojelualueeseen (esp. Reserva Marina de la Isla de Tabarca) ja saari on myös harvinaisten lintulajien pesimäaluetta. Vesi on Tabarcalla erityisen kirkasta ja siksi saari on snorklaajien lempikohteita Costa Blancalla.

Vierailu Santa Polan majakalla

Santa Polan luoteisosassa sijaitseva majakka Faro de Santa Pola tarjoaa upean näköalan ympäröivälle rannikolle sekä edellä mainitulle Isla Tabarcan saarelle. Majakalle kannattaa pukea kunnon kengät ja lähteä tutkimaan karua maastoa paremmin. Majakalle on myös hauska lähteä Santa Polasta pyöräillen ja retkelle kannattaa myös ottaa omat eväät, sillä ravintoloita ei alueella löydy ollenkaan. Majakalla pääsee usein ihailemaan riippuliitäjien taiteilua ilmassa. 

Santa Pola tarjoaa loputtomasti hauskoja aktiviteetteja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä koko perheelle. Alueen upea luonto, kauniit rannat, huvipuisto sekä mahdollisuudet erilaisten vesiurheilulajien harrastamiselle pitävät vaativammankin lomalaisen viihdytettynä. Santa Pola on Costa Blancan leppoisa ja monipuolinen suosikkikohde, jossa loma onnistuu aina.

Santa Polan kartta