Sancti Petri: täydellinen rantaloma Espanjassa

Cádizin maakunta on täynnä upeita paikkoja, jossa voit rentoutua ja ladata akkuja loman aikana. Cádizin maakunnan samanniminen pääkaupunki taas tarjoaa sykkivää kaupunkia kaipaaville viihdettä. Cádiz on kuitenkin todellinen unelmakohde niille, jotka kaipaavat lomallaan rauhaa, aurinkoa ja pitkiä hiekkarantoja. Suomalaisille hieman tuntemattomampi lomakohde Sancti Petri on todellinen rantaparatiisi, johon viemme teidät nyt tutustumaan. 

Sancti Petri - unelmien rantalomakohde

Auringonlasku Sancti Petrissä, Cádizissa

Cádizin niemenkärjen eteläpuolella sijaitseva Sancti Petrin pieni kylä sai aikoinaan elinkeinonsa pääasiassa tonnikalan pyynnistä. Sancti Petri sijaitsee hyvin lähellä 80 000 asukkaan Chiclana de la Fronteran kaupunkia, joka on tunnetumpi lomakohde matkailijoille. Aivan Sancti Petrin kylän eteläpuolelle on rakennettu moderni matkailu- ja asuinalue Novo Sancti Petri, jossa on loistohotelleja, ravintoloita ja liikkeitä aivan rannan tuntumassa. 

Tonnikalan pyynnin kulta-aikaan Sancti Petrin kylään rakennettiin asuintaloja, kouluja, kirkko ja jopa elokuvateatteri. Kun 1960-luvulla kalanpyynti väheni, useat perheet hylkäsivät tämän pienen kylän. Nykyisin alue on taas kasvattamassa suosiotaan niin matkailijoiden kuin paikallisten keskuudessa ja erityisesti vesiurheilijat viihtyvät alueella erinomaisesti.  

Playa La Barrosan ranta

Sancti Petrin 2 kilometriä pitkä kultainen hiekkaranta Playa de la Sancti Petri alkaa kylän satamasta ja jatkuu aina vanhalle vartiotornille Torre de la Bermejalle asti. Laskuveden aikaan Sancti Petrin rannalta voi kävellä läheiselle Playa Barrosan rannalle. Hienohiekkaista rantaa koristavat suuret hiekkadyynit ja upeat mäntypuut. Rannalla voi harrastaa monipuolisesti kaikenlaisia vesiuhreilulajeja, kuten leija- ja purjelautailua, purjehdusta, surffausta, melontaa, sukellusta ja tuulien salliessa myös suosittua suppausta. 

Barrosan rannalla käytiin yksi Espanjan vapaussotien tärkein taistelu vuonna 1811, kun espanjalaiset ja englantilaiset sotilaat torjuivat Napoleonin armeijan hyökkäyksen alueelle. 

 

Puercon torni ja Sancti Petrin linna

La Torre del Puercon vartiotorni

Kun saavut Sancti Petrin rannalle, näet merellä pienen saaren ja siellä kohoavan tornin. Torni on osa Sancti Petrin linna ja se sijaitsee pienellä San Fernandon saarella. 

Tällä strategisesti tärkeällä linnoituksella oli aikoinaanhyvin tärkeä rooli ja se suojeli pientä Sancti Petriä hyökkäyksiltä ja suuremmilta aalloilta. Linnoitus oli jonkin aikaa sitten hyvin rappeutuneessa kunnossa, mutta Chiclana de la Fronteran ja San Fernandon viranomaiset päättivät ryhtyä yhteistoimiin linnoituksen säilyttämiseksi ja tänä päivänä saarelle tehdään myös päiväretkiä. 

Läheisen Barrosan rannan toisessa päässä sijaitsevalta Torre del Puercolta (suom. porsaan torni) saa upeita kuvia Sancti Petrin linnasta auringonlaskun aikaan. Torre del Puercolla oli myös tärkeä rooli keskiajan Espanjassa. Tuolloin rakennettiin vartiotorneja rannikolle aina Huelvan Ayamontesta Gibraltarille asti. Näiden tornien kautta lähetettiin erilaisia savu- ja tulimerkkejä kertoen vaaratilanteista rannikolla. Noin kahdeksan metriä korkea Torre del Puerco oli yksi näistä vartiotorneista.

Sekä Playa de la Barrosalle että Playa de Sancti Petrille on myönnetty sinisen lipun ympäristömerkit niiden puhtauden ansiosta. Barrosan ranta näyttää jatkuvan silmän kantamattomiin; ranta on yli 8 kilometriä pitkä. 

 

Sancti Petrin alueen ruokakulttuuri

Gastronomía Cádizissa

Sancti Petrissä sinulla on oiva mahdollisuus tutustua Cádizin monipuolisen keittiön saloihin. Cádizin gastronomiaa vallitsee tuoreet paikalliset tuotteet kuten kala ja äyriäiset.

Mikäli etsit hyvää kalaravintolaa, voimme suositella sinulle Restaurante Popeyea Carretera La Barrosalla. Pizzan ystäville suosittelemme samalla kadulla sijaitsevaa Pizzaiolo Rocks al Horno de Leñaa ja kansainvälisen keittiön ystäville ravintola La Minaa.  

Lihaisempien annosten ystävät voivat suunnistaa muutaman kilometrin Sancti Petristä Vejerin suuntaan. Restaurante venta Pinto sekä La Castilleria ovat kuuluja liharavintoloita alueella. 

Muista myös maistella Cádizin maukkaita viinejä!

Aktiviteetit lähellä Sancti Petriä

Lomalle lasten kanssa

Cádiz on epäilemättä yksi parhaimmista alueista perheloman viettoon Espanjassa, Cádizin pitkät ja rauhalliset uimarannat tarjoavat mainion leikkikentän perheen pienimmille. Suosittelemme aina matkailijoita seuraamaan huikeaa auringonlaskunäytöstä iltaisin rannalta, koska Cádizin auringonlaskut ovat todellakin vertaansa vailla. Taivaanrannan värjää punaisen, keltaisen, sinisen ja lilan värit ja jokainen auringonlasku on kuin ainutlaatuinen taideteos. 

Meiltä löydät myös laajan valikoiman vuokrattavia loma-asuntoja Cádizin alueelta.

Auringonlasku Sancti Petrissä

Chiclana de la Fronterasta löytyy vuosia toiminut karting-rata ja toinen vauhtipetojen lempipaikka on Bahia de Cádizissa toimiva Aqualand-vesipuisto. Rauhallisemmat lapset saattavat viihtyä paremmin La Huerta del Novon luonnonpuistossa, jossa he pääsevät puuhaamaan erilaisten luontoon liittyvien tehtävien parissa. 

Urheilullisemmat voivat vuokrata pyörän ja nauttia upeasta rannikkoalueesta satulan selässä. Sancti Petrissä on myös kaksi tasokasta golfkeskusta, jossa pääsee nauttimaan upeista merinäkymistä. 

Novo Shopping Center tarjoaa mielenkiintoisia liikkeitä joista voi käydä hankkimassa matkatulijaisia ja samalla nauttia vaikka tapaksia yhdessä ostoskeskuksen monista kahviloista. 

Centro comercial Sancti Petrin ostoskeskus

Alueelta löytyy myös toinen ostoskeskus, Tartessus Center, joka on myös Chiclanan yöelämän keskus. Tartessus Centeristä löytyvät myös alueen kaksi suurinta päivittäistavarakauppaa: Supersol ja Mercadona.

Sää Cádizissa

Cádizissa on keskimäärin 50 sateista päivää vuodessa. Talvisin lämpötila saattaa hetkellisesti tipahtaa jopa nollan lähelle, mutta kesäkaudella nautitaan aurinkoisista ja helteisistä päivistä koko Etelä-Espanjassa. Cádizin itätuulet saattavat joskus yltyä todella voimakkaiksi, joten kannattaa aina seurata säätiedotusta ennen rantapäivän suunnittelua. 

Sancti Petrin kartta