Saloun parhaat rannat

Costa Doradalla sijaitsevaa Saloun rannikkoviivaa koristaa kultainen, hienohiekkainen rantaviiva sekä kauniiden poukamien kokoelma. Tänne tullaan viettämään rentoa rantalomaa nauttien alueen loistavista aktiviteeteista, nähtävyyksistä ja paikallisesta gastronomiasta. 
 
Costa Dorada on täynnä todellisia luonnonaarteita. Vihreiden mäntypuiden koristamat poukamat ja pitkät hiekkarannat kutsuvat matkailijoita viettämään kiireetöntä lomaa lämpimän Katalonian auringon alle. 
 
Cala Fontin poukama, Salou

Saloun urbaanit rannat

Salousta löytyy kaikki tarvittava kävelyetäisyydeltä. Keskustaa halkova Jaume I-katu sulautuu yhteen rannan edessä kulkevaan merenrantabulevardiin Passeig de Miramariin, jonka edessä avautuu upea hiekkaranta. Juuri nämä Saloun keskustan lähellä sijaitsevat, matalahkot ja korkeatasoiset rannat ovat ansainneet Saloulle perhelomakohteen tittelin. Rannan vesi on puhdasta, palvelut korkeatasoisia ja hengenpelastajat päivystävät rannalla aina kesäaikaan. 
 
Barcelona sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Salousta ja alueelta löytyy paljon erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Moni hankkii loma-asunnon Salousta ja lähtee tutkimaan alueen muita kaupunkeja ja rannikkoalueen nähtävyyksiä vuokratulla autolla. 

Platja Llevantin ranta

Playa de Llevant eli Levanten ranta on Saloun pääranta ja myös esittelemistämme rannoista vilkkain. Levante sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta aivan kaupungin rantabulevardin edessä. Llevantelta löytyy kaikki tarvittavat palvelut rennon rantapäivän viettoon. Jos väenpaljous ei ole ongelma, tämä ranta on loistava vaihtoehto. 
 
Levanten ranta, Salou
 
Noin 1,2 kilometriä pitkän Levanten edestä löytyy lukuisia chiringuitoja, leikkikenttiä, aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspisteitä ja bulevardin edessä on lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Kesäaikaan Levantella järjestetään erilaisia pajoja ja leikkejä rannalla telmiville lapsille. 
 
Levanten rannalla sijaitsee Saloun vesiurheiluseura Club Náutico Salou. Seuran kautta pääsee harrastamaan lukuisia vesiurheilulajeja, kuten purjehdusta, melontaa ja SUP-lautailua. Vauhtia kaipaavat voivat hypätä vesijetin selkään ja hurauttaa tutkimaan alueen pieniä merenrantapoukamia.

Platja Ponentin ranta

Ponentin ja Levanten rannat ovat Saloun ikonisimmat, jotka komeilevat lähes jokaisessa kohteen postikortissa. Molemmat ovat pitkiä, hienohiekkaisia rantoja kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Rantoja koristaa siisti palmupuiden rivistö ja värikkäiden rantapyyhkeiden meri täyttää maiseman varsinkin vilkkaina kesäpäivinä. 
 
Noin kilometrin pituinen Ponentin ranta avautuu jatkeena Levanten rannalle ja toisin kuin leveämpi naapurinsa, se on täysin luonnonranta. Ponent on Levanten tapaan hyvin suosittu keskeisen sijaintinsa ja bulevardinsa ansiosta. Palveluita löytyy jokaiseen tarpeeseen ja rannalle pääsee helposti kävellen
 
Ponent on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja ja Club Náutico tarjoaa erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia niitä kaipaaville.  
 
Platja de Ponentin ranta, Salou

Platja Capellansin ranta

Ensimmäinen pieni merenrantapoukama Cabo de Saloun niemen lähellä sijaitsee noin puolen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Viehättävä Playa Capellansin ranta on niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suosiossa ja pienen koonsa vuoksi myös tämä ranta ruuhkautuu varsinkin kesäaikaan. Kiireisimpinä lomakuukausina myös tällä rannalla voi polskutella rauhallisin mielin hengenpelastajien valvovien katseiden alla. 
 
Capellansin rannan toisesta päästä alkaa kaunis patikkapolku Camino de Ronda, jota seuraten pääsee tutustumaan pienempiin merenrantapoukamiin ja veheriäisiin maisemiin.  
 
Platja Capellansin ranta, Salou

Platja Llargan ranta

Hieman kauempana keskustasta löytyy viehättävä Platja Llargan tai Playa Largan ranta. Meren ja vuorten välissä sijaitsevaa kaunista Largaa koristaa mäntypuiden vihreä rivi, jonka alla voi nauttia piknik-eväistä varjossa. 
 
Larga on noin 600 metriä pitkä ja kesäaikaan myös tämä ranta saattaa täyttyä luonnonkaunista rantaa kaipaavista auringonpalvojista. Mikäli aurinko käy liian polttavaksi, voi lähteä rentouttavalle kävelylle alueen viheriäisiin metsiin tai hakeutua puiden suojaan vilvoittelemaan. 
 
Largalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja sekä harrastaa vesiurheilulajeja. Ranta sijaitsee sopivan kaukana Saloun keskustan vilinästä ja se sopii myös lapsiperheille
 
Platja Llarga, Salou, Costa Dorada

Cabo de Saloun pienet poukamat

Saloun keskustan läheiset urbaanit rannat sopivat loistavasti perheille ja vilskettä ja palveluita arvostaville auringonpalvojille. Jos kuitenkin haluaa kokea Välimeren pienten merenrantapoukamien taian, kannattaa suunnata Cabo de Saloun niemenkärjen kallioille, joiden väliin on piiloutunut mitä kauniimpia, pieniä rantoja. 
 
Hiljaisempaa lomaa kaipaavat voivat hakeutua Saloun kaupungin reunamille, jonka alueet ovat keskustaa rauhallisemmat. Hieman kauempana keskustan vilinästä löytyy upeita lomahuviloita Saloun rannoilla, joissa voi nauttia rennosta lomasta koko perheen kesken. 

Cala Llenguadetsin poukama

Camino de Rondan varrella sijaitsee yksi alueen kauniimmista poukamista, Cala Llenguadets. Vain 125 metriä pitkä poukama sijaitsee aivan Capellansin rannan vieressä, rantoja erottaaa ainoastaan pieni Porroigin niemenkärki. Rannalle pääsee ainoastaan kävellen ja sille täytyy laskeutua jyrkkiä portaita pitkin. 
 
Llenguadetsin poukaman läheltä löytyy Espanjan sisällissodan aikaisia bunkkereita. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja siellä on viehättävä pieni chiringuito-rantabaari jossa voi nauttia virkistäviä juomia auringkonlaskuun asti. 
 
Cala Lllenguadetsin poukama, Salou

Cala Fontin poukama

Cala Fontin semi-urbaani ranta sijaitsee Cabo de Saloun niemen ruuhkaisemmalla puolella ja näin ollen se on myös Llenguadetsia suositumpi. Myös Fontin poukamaa ympäröi kaunis luonto mäntyineen ja kallioineen.
 
Rannalla parveilee kesäisin innokkaita snorklaajia, jotka ovat ihastuneet rannan kirkkaisiin vesiin ja mielenkiintoiseen merenpohjaan. Myös Cala Fontilla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.
 
Cala Fontin jatkeena löytyy pienempi Cala Vinyan poukama (kutsutaan myös nimellä Pinetell). Poukama on vain 35 metriä pitkä ja 60 metriä leveä, joten täälläkin joutuu taistelemaan paikastaan auringossa kuumina kesäpäivinä.  
 
Cala Fontin poukama, Salou

Cala Penya Talladan poukama

Jos haluaa nauttia luonnon rauhasta ja hiljaisemmasta rantatunnelmasta, kannattaa suunnata Cala Penya Talladan poukamalle. Ranta on 125 metriä pitkä ja 10 metriä leveä ja myös sitä ympäröi viheriäs mäntymetsä. 
 
Rannan nimi Penya Tallada tarkoittaa halkaistua kivenjärkälettä. Rannan toisessa päässä on valtava kallionjärkäle jonka eroosio on muokannut muuria muistuttavaksi seinämäksi. Kallion toiselta puolelta löytyy toinen ranta, kaunis Les Mabresin poukama
 
Cala Penya Talladan poukama, Salou 
Monelta matkailijalta Penya Talladan poukama jää väliin, koska se ei ole syrjäisen sijaintinsa vuoksi kovinkaan tunnettu. Rannalta ei myöskään löydy palveluita, joka toisaalta on osa sen viehätysvoimaa. 
 
Penya Talladalle voi kävellä Camino de Rondalta tai saapumalla rannan lähellä olevalle tielle julkisella linja-autolla. Ranta löytyy noin 200 metrin päässä tieltä.  
 
Cala Penya Talladan poukama, Salou

Cala Crancsin poukama

Cala Crancs on Cabo de Saloun kärjen viimeinen ranta. Crancsin poukama on hyvin suosittu, erityisesti lapsiperheiden joukossa jotka etsivät luonnonkaunista, matalapohjaista rantaa. Poukama on 80 metriä pitkä ja 45 metriä leveä ja myös täällä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. 
 
Salousta pääsee Cala Crancsille autolla, julkisilla kulkuvälineillä tai kävellen Camino de Rondalta. Kun vierailee Cabo de Saloun niemellä, kannattaa reippailla kärjellä sijaitseville luonnonterasseille. Näköalapaikalta avautuu häikäisevä maisema merelle ja paikalle on myös rakennettu leikkikenttä lasten iloksi.  
 
Cala Crancsin poukama, Salou
 
Saloun perinteisiä rantaunelmia vastaavat poukamat ja hiekkarannat tarjoavat paikan jokaisen auringonpalvojan makuun. Katalonian upea luonto vehreineen mäntymetsineen ja turkooseine vesineen tarjoaa postikorttimaisemia kävelyetäisyydellä suositun lomakohteen keskustasta. 
 
Saloun sijainti Tarragonan ja Barcelonan läheisyydessä takaa myös valtavan määrän erilaisia päiväretkikohteita koko perheelle. Adrenaliinipiikkiä kaipaavat vauhtihirmut voi viedä Euroopan toiseksi suurimpaan huvipuistoon PortAventura Worldiin hulluttelemaan. Rauhallisempaa päiväretkikohdetta kaipaavat voivat lähteä tutustumaan viehättävään Sitgesin rannikkokaupunkiin, joka tarjoaa rantojen lisäksi paljon upeita tapahtumia ympäri vuoden. 

Saloun kartta