Perheloma Saloussa - vinkit lapsiperheille

Suosittua Saloun rantalomakohdetta tituuleerataan usein Katalonian Costa Doradan pääkaupungiksi. Sen pitkät hiekkarannat, valtava viihdetarjonta ja nähtävyydet tekevät siitä myös loistavan perhelomakohteen. Salou onkin keskittynyt tarjoamaan juuri lapsiperheille suunnattuja aktiviteetteja, joiden ansiosta kaupunki tunnetaan yhtenä parhaimmista perhelomakohteista Espanjassa. 
 
Olemme koonneet parhaimmat vinkit huolettoman loman viettoon lasten ehdoilla kuvankauniissa Saloussa. 
 
Port Aventuran huvipuisto

1. Saloun upeat hiekkarannat 

Salou on tunnettu ympäri Espanjaa kauniista rannoistaan. Kaupungin rantaviivaa ja sen vieressä kulkevaa bulevardia koristaa siisti palmupuiden rivistö ja rannoilla voi viettää aikaa sen viihtyisissä kahviloissa ja chiringuitoissa. Saloun 14 kilometriä pitkän rannikkoviivan varrelta löytyy lukuisia rantoja joka lähtöön: valtavia hiekkarantoja sekä pieniä, kallioiden väliin piiloutuneita pikkupoukamia. 
 
Saloun rantojen turkoosi ja tyyni vesi sekä matalat rannat mahdollistavat monien vesiurheilulajien harrastamisen ja ne sopivat loistavasti juuri lapsiperheille. Perheet viihtyvät erityisesti keskustan läheisillä rannoilla, joiden lähietäisyydeltä löytyy kaikki mahdolliset palvelut. Suuri osa loma-asunnoistamme Saloussa sopivat suuremmillekin perheille ja sijaitsevat loistavilla paikoilla lähellä rantoja ja palveluita. 
 
Cala Crancsin poukama

2. Elämyksiä korkeuksissa Bosc Aventuran kiipeilypuistossa

Aivan Saloun keskustassa sijaitseva Bosc Aventuran puisto on jopa 8 000 neliömetrin kokoinen. Bosc Aventurassa pääsee nauttimaan ikimuistoisista seikkailuelämyksistä yläilmoissa. Puistossa on lukuisia haasteita, kuten 80 metrin korkeudessa kulkevia vaijeriliukuja, verkkoja, siltoja ja köysiratoja. Puistossa on myös korkea kiipeilyseinä ja siellä voi pelata hauskaa paintball-peliä vaikka koko perheen kesken. 
 
Bosc Aventura
 
Puisto tarjoaa huikeita seikkailuelämyksiä kauniissa luontomaisemissa kaiken ikäisille eikä vaadi aiempaa kiipeilykokemusta. Puistossa on myös piknik-alue, jossa voi nauttia omista eväistä seikkailupäivän lomassa. 

3. Camino de Rondan patikkapolku

Camino de Rondan 2 kilometriä pitkä patikkapolku kulkee alueen upeimpien luontomaisemien läpi ja sitä kulkemalla pääsee tutustumaan alueen kauneimpiin merenrantapoukamiin ja viheriäisiin luontomaisemiin. Camino de Rondaa käytettiin aikoinaan rannikon vartiointiin merirosvojen hyökkäysten varalta. Nykyisin reitti on kunnostettu ja haasteellisimpiin kulkukohtiin on rakennettu kävelemistä helpottavia puuramppeja. Reitti myös yhdistää kätevästi Saloun Pilonsin alueen läheiseen Raplanellsiin. 
 
Camino de Ronda
 
Camino de Ronda kulkee rantaa pitkin ja päättyy kauniille Faro de Saloun majakalle, jolta avautuu upea näköala merelle ja läheisille rannoille. Camino de Rondan varrelta löytyy alueen upeimpia rantoja, kuten upea Cala Llenguadetsin poukama. Cala Llenguadetsin lähellä on lapsien iloksi mielenkiintoisia bunkereita Espanjan sisällissodan ajalta.

4. Saloun matkailijajuna

Saloussa kulkeva matkailijajuna tarjoaa hauskan mahdollisuuden tutustua kaupunkiin rennosti. Erityisesti lapsiperheiden suosiossa oleva juna kulkee Saloun syrjäsimmiltä seuduilta aina kaupungin loistavimpien nähtävyyksien ja rantojen kautta. 
 
Matkailijajuna
 
Junan kyytiin hypätään Saloun keskustassa sijaitsevalta Plaza de Europalta ja reitti sisältää 14 eri pistettä. Juna kulkee Saloun majakan, Masia Catalanan rakennusten, Torre Vellan tornin ja kaupungin kalastajahistorian monumentin Els Pilonsin kautta. Lisäksi junan kyydissä pääsee ihailemaan kaupungin upeimpia näköaloja Cabo de Saloun niemekkeeltä käsin.

5. Seikkailukokemuksia Saloussa

Salouta ei kutsuta Costa Doradan pääkaupungiksi syyttä. Kaupunki on työskennellyt ahkerasti tuodakseen alueelle valtavasti mahdollisuuksia hauskanpitoon. Saloussa on mahdollisuus lähteä kajakkiretkelle, pyöräilemään läheisille vuorille, sukeltamaan, leijasurfaamaan, jousiampumaan, pelaamaan paintball-pelejä ja ratsastamaan. Tylsistyminen on lähes mahdotonta Saloussa!
 
Ratsastamaan
 
Saloun rantabulevardi on täynnä näitä seikkailuaktiviteetteja tarjoavia yrityksiä. Saloussa on myös mahdollisuus lähteä juuri perheille suunnatulle kuumailmapallomatkalle Costa Doradan henkeäsalpaaviin maisemiin.

6. Adrenaliinipiikille Port Aventuran huvipuistoon 

 
Saloussa sijaitseva huvipuisto PortAventura sijaitsee kätevästi kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Yli neljä miljoonaa vierailijaa vuosittain vastaanottava PortAventura on Espanjan suurin huvipuisto ja samalla yksi koko Euroopan suurimmista teemapuistoista.
 
PortAventurassa voi huvitella yli 40 laitteessa ja puistossa järjestetään päivittäin kymmeniä show-esityksiä. PortAventurassa on kuusi eri teemaosiota: keskiaikainen kalastajakylä, polynesialainen paratiisisaaristo, majesteetillinen Kiina, historiallinen Meksiko ja villin lännen puisto. 
 
Port Aventura
 
Port Aventuran huoliteltu puisto on itsessän jo upea nähtävyys. Puiston yksi suosituimmista vempaimista on huima Dragon Khan, vuoristorata jonka vauhti nousee jopa 105 kilometriin tunnissa. Ole siis valmis pysäyttävään adrenaliinipiikkiin!
 
Tämän vuoden huhtikuusta lähtien huimapäät ovat saaneet nauttia vauhdikkaasta menosta Port Aventuraan avatussa Ferrari Landissa.
 
Port Aventuran huvipuisto

7. Saloun tanssivat suihkulähteet

Kesäkuukausien aikana Saloun pääkadun Paseo Jaume I:n varrella sijaitsevissa suihkulähteissä nähdään upea värishow, joka ilahduttaa promenadin iltakävelijöitä suunnattomasti. Suihkulähteet tanssivat musiikin tahdissa muodostaen häikäisevän kauniita muodostelmia pimeää Saloun taivasta vasten. 
 
Suihkulähteet
 
Myös paikalliset tapaavat suunnata ihailemaan tanssivia suihkulähteitä illallisen jälkeen. Show on näkemisen arvoinen ja mikä parasta - täysin ilmainen ilo!

8. Aquopolis Costa Doradan vesipuisto

Saloun vesipuisto Aquópolis lupaa hieman Port Aventuraa rauhallisempaa menoa. Puistossa on lukuisia altaita, vesiliukuja sekä Hawaiin teeman ympärille rakennettu alue. Myös hauska keinotekoisten aaltojen allas on perheen pienimpien mieleen, jotka jaksavat temmeltää aalloissa väsymättä koko päivän. Altaassa voi myös kokeilla surffausta ja nähdä ajoittain myös delfiinejä!
 
Alohan ranta on yksi puiston suosituimmista paikoista. Hawaiin tyyliin koristeltu, valkohiekkainen ranta riippukeinuineen, cocktail-baareineen ja värikkäine aurinkovarjoineen viihdyttävät koko perhettä ja antavat mahdollisuuden päästä sisälle näiden kuuluisien saarten eksoottiseen tunnelman. 
 
Aquopolis en Salou

9. Päiväretki Tarragonaan

Tarragona on muinaisen Rooman ajan yksi tärkeimmistä satamakaupungeista ja se sijaitsee vain 12 kilometrin päässä Salousta. Kaupunki on todellinen arkkitehtoninen mestariteos, jonka suuri ylpeys on sen vanha kaupunginosa valtavine muureineen.
 
Kaupungissa on myös upea, ajan hampaan loistavasti kestänyt amfiteatteri, jonka näköala on varmasti koko maailman upeimpia. Tarragonan amfiteatterissa järjestettiin roomalaisvallan aikana lukuisia gladiaattoritaisteluja ja kohde komeilee tänä päivänä Unescon maailmanperintökohteiden luettelossa. 
 
Tarragona on saanut verrattain vähän huomiota Katalonian matkailijoilta, mutta se on loistava päiväretkikohde niin Salousta kuin Barcelonastakin. 
 
Tarragonan roomalaiset rauniot

10. Vauhdin huumaa Karting Saloun radalla

Karting Saloun 800 metriä pitkä rata kuuluu Euroopan parhaimpiin ja radalle voi lähteä hurvittelemaan kaikki yli 4-vuotiaat huimapäät. Pienemmille lapsille on rakennettu puistoon oma 300 metriä pitkä, hellempää vauhtia lupaava rata.
 
Radan lisäksi Karting Saloussa voi lähteä huiman Bungee-raketin kyytiin, joka kiidättää matkustajansa parhaimmillaan jopa 90 metrin korkeuteen. Nopeimmillaan pallo kulkee jopa 180 kilometriä tunnissa ja 90 metrin korkeus saavutetaan jo 1,3 sekunnissa. Karting Saloussa on myös pelihuoneita, joissa voi huvitella autourheilupeleillä ja simulaattoreissa. 
 
Karting Saloun
 
Kultarannikon suosituin rantalomakohde tarjoaa valtavan määrän huvittelumahdollisuuksia koko perheelle. Salouhun voi saapua rennolle rantalomalle tai täyttää lomapäivät hulvattoman hauskoilla aktiviteeteilla. Jos on aikaisin liikenteessä lomasuunnitelmien kanssa, saattaa löytää perheloma-asunnon Costa Doradan lomakohteista todella edulliseen hintaan. 
 
Lapsiperheille loman suunnittelu on todellinen taitolaji. Vuoden tärkeimpään ajankohtaan täytyy mahduttaa lapsiystävällisiä aktiviteetteja, nähtävyyksiä, ruokailumahdollisuuksia ja sopivia rantoja. Eikä siinä kaikki, vaan kaikki pitää vielä mahduttaa tarkoin suunniteltuun lomabudjettiin. Katsasta ennen lomaa säästövinkkimme edullisen perheloman onnistuneeseen suunnitteluun. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!