Hauskaa tekemistä Saloussa

Salou on Costa Doradan yksi suosituimmista lomakohteista. Saloun vetonauloja ovat sen upeat rannat ja loistavat, monipuoliset tapahtumat, jotka pitävät lomakansan viihdytettynä läpi kesän. 
 
Saloun rannat
Viemme sinut tutustumisretkelle tämän suositun lomakohteen hauskimpiin aktiviteetteihin ja paikallisiin tapahtumiin. Salou on piristävä lomakohde, jossa viihtyvät niin perheet kuin pariskunnatkin!

Saloun rannat

Salousta tulee heti ensimmäisenä mieleen silmänkantamattomiin jatkuvat, kultahiekkaiset rannat. Saloun 14 kilometriä pitkän rantaviivan varrelta löytyy valtava määrä rantoja jokaiseen makuun. Rantojen turkoosi ja tyyni vesi sekä matalat rannat mahdollistavat monien vesiurheilulajien harrastamisen ja ne sopivat loistavasti myös lapsiperheille. 
 
Lapsiperheet viihtyvät erityisesti keskustan läheisillä rannoilla, joiden lähietäisyydeltä löytyy kaikki mahdolliset palvelut. Llevantin, Ponentin ja Llargan urbaanit rannat tarjoavat kaiken tarvittavan rennon rantapäivän viettoon. 
 
Cala Fontin poukama
 
Rauhallisempaa rantaa kaipaavat voivat suunnata Saloun kauniille rantapoukamille. Ensimmäinen pieni merenrantapoukama Cabo de Saloun niemen lähellä sijaitsee noin puolen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Capellansin rannan toisesta päästä alkaa kaunis patikkapolku Camino de Ronda, jota seuraten pääsee tutustumaan alueen kauneimpiin merenrantapoukamiin ja viheriäisiin maisemiin.
 
Näiltä alueilta löytyy paljon loma-asuntoja rannan edestä, joissa saa nauttia merinäköalasta omalta parvekkeelta käsin. 

Saloun nähtävyydet

Vaikka siltä joskus saattaakin vaikuttaa, Salou on muutakin kuin supersuosittu rantalomakohde. Kaupungilla on takanaan vaikuttava historia, joka on jättänyt kaupunkiin mielenkiintoisia nähtävyyksiä.
 
Torre Vella de Saloun torni on kaupungin suosituin monumentti, joka rakennettiin vuonna 1530 suojelemaan kaupunkia merirosvojen hyökkäyksiltä. Nykyisin tornissa järjestetään erilaisia taidenäyttelyitä, joita pääsee ihailemaan ilmaiseksi. 
 
Toinen kaupungin kulttuurihistoriallisesti arvokkaista rakennuksista on sen kaunis Santa Maria del Marin kirkko, joka rakennettiin 1700-luvulla juhlistamaan Saloun asemaa tärkeänä kalastussatamana Espanjan itärannikolla. 
 
Iglesia Santa María del Marin kirkko Saloussa
 
Kaupungin merenrantabulevardin varrelta löytyy myös tärkeitä monumentteja, kuten kuningas Jaume I:n patsas ja Casa Bonetin talo. Casa Bonetin talo edustaa juuri sitä modernia tyylisuuntausta, joka teki Gaudísta niin kuuluisan Kataloniassa. 
 
Casa Bonetin talo, Salou

Saloussa kannattaa myös varata aikaa käydä La Masia Catalanassa, joka on 1900-luvulla rakennettujen maalaistalojen kokoelma. La Masia Catalanassa osallistujat pääsevät näkemään millaista maalaiselämä oli Kataloniassa aikoinaan. Kesäaikaan paikalla järjestetään käsityöläismarkkinat, joissa voi ostaa paikallisia tuotteita matkatulijaisiksi.
 
Saloun kasvitieteellinen puutarha suojelee yli 400 eri kansainvälistä kasvi- ja puulajia lähes kahden hehtaarin alueellaan. Vierailu kauniiseen puutarhaan on rentouttava kokemus ja mukavaa vaihtelua rantaelämälle. 

Elokuun kultaiset yöt

Elokuussa Saloussa juhlitaan erityistä kultaista yötä, Nits Dauradesia tai Noche Doradaa. Viikon kestävän juhlan aikana kaduilla nähdään erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä, urheilukilpailuja sekä lapsiperheille suunnattuja paraateja.
 
Juhlan yksi suurimmista kohokohdista on Noche del Fuego, jolloin keskustan kaduilla nähdään värikkäitä tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä Katalonian alueelle tyypillisiä ihmistorneja
 
Nits Dauradesin juhla Saloussa
 
Viikko päättyy juhlallisesti Castillo de Fuegos Artificialesin ohjelmanumeroon (suom. ilotulitusten linna). Kyseisenä iltana värikäs ilotulitusshow valaisee Saloun pimeän taivaan ja ihmiset kerääntyvät rannalle ja bulevardille seuraamaan upeaa näytöstä. 
 
Osa Saloun loma-asunnoista sijaitsee juuri merenrantabulevardin varrella, jolloin näitä upeita näytöksiä pääsee seuraamaan omalta parvekkeelta käsin. 

Villa de Barenysin arkeologinen puisto

Aivan Saloun keskustassa löytyy pieni arkeologinen puisto Villa de Barenys, jossa voi käydä ihastelemassa ikivanhan roomalaisen huvilarakennelman raunioita. Kyseinen roomalainen rakennus juontaa juurensa ensimmäiselle vuosisadalle eKr. ja sen tiloissa valmistettiin aikoinaan keraamisia tynnyreitä, joissa alueella tuotettu viini kuljetettiin eteenpäin.
 
Villa Romana de Barenysin rakennus, Salou
Vaikka Villa de Barenysin arkeologiset löydöt ovat verrattain vaatimattomat, on puisto kuitenkin mielenkiintoinen loikkaus alueen vuosituhansien takaiseen historiaan.
 
Opastetut kierrokset: lauantaisin klo 11 - 13.00
Saatavilla olevat kielet: espanja, katalaani, englanti ja ranska.

Talven odotetuin juhla Coso Blanco

Tammikuun lopussa juhlitaan koko talven odotetuinta tapahtumaa Saloussa. Yli viikon kestävä Coso Blanco-juhla sisältää erilaisia kulttuuri-, musiikki- ja tanssitapahtumia sekä erilaisia kilpailuja.  
 
Tämä tapahtuma on erityisesti perheiden suosiossa, sillä Coso Blancon aikana järjestetään lapsille erilaisia hauskoja työpajoja, elokuvailtoja, esityksiä sekä hauskoja paraateja. 
 
Coso Blancon juhla Saloussa
Coso Blanco tuo kaupunkiin yli 20 000 vierailijaa joka vuosi ja tapahtuma kuuluu koko vuoden odotetuimpiin koko Costa Doradan rannikolla.
 
Juhlan avajaispäivänä kadut täyttyvät upeaa avajaisparaatia odottelevista perheistä. Pitkän ja värikkään kulkueen jälkeen kaupungin valot sammutetaan hetkeksi ja lyhyen hiljaisuuden jälkeen 20 konfettitykkiä pamauttaa ilmaan valtavan 22 tonnia värikästä paperisilppua merkiksi juhlan virallisesta alkamisesta. Avajaisilta päättyy Saloun rannalla nähtävään ilotulitusshowhun.

Saloun Lumine Beach Club

Pientä luksusta kaipaavat voivat suunnata Saloun upeaan Lumine Beach Clubiin viettämään huoletonta päivää klubin kauniilla altailla. Lumine Beach Club sijaitsee vain kivenheiton päässä rannasta ja lähellä kaupungin keskustaa.
 
Lumine Beach Club

Viikonloppuisin klubilla järjestetään elävän musiikin teemapäiviä ja sunnuntaisin klubille voi lähteä koko perheen kesken. Lumine Beach Clubissa on tyylikkäitä ikuisuusaltaita, hiekka-allas sekä suolaisen meriveden allas. Samassa yhteydessä toimii tasokas golf-klubi Lumine Golf Community

Kuningas Jaume I:n juhla syyskuussa

Syyskuussa Saloun rannoilla nautitaan yhäti kesäisistä rantapäivistä ja odotellaan syksyn odotetuinta juhlaa. Syyskuun alkupuolella kaupungissa juhlitaan keskiaikaista Kuningas Jaume I:lle omistettua tapahtumaa
 
Juhlan aikana kaupungissa järjestetään paljon erilaisia ohjelmanumeroita, joiden kaikkien teemana toimii Katalonian rikas keskiajan historia. Saloun vanhassakaupungissa järjestetään keskiaikaiset markkinat, jossa pääsee herkuttelemaan paikallisilla tuotteilla ja ostamaan upeita käsitöitä. Lapsille ohjelmassa on aasikyytejä sekä hupaisia teatteriesityksiä. 
 
 
Nomad Festivaali Saloussa
Jaume I:n juhlan aikana paikalliset koristavat parvekkeensa keskiaikaisilla lipuilla ja keskiajan tyylisin koristein. Yksi tapahtuman suosituimmista ohjelmanumeroista on keskiajan teeman mukainen tapas-reitti, johon ottaa osaa kaupungin yli 20 ravintolaa. Luvassa on keskiajan hengessä valmistettuja herkkuja, joita nautitaan tietenkin katalonialaisen viinin saattelemana. 
 
Nomad Festival on toinen hauska syyskuussa järjestettävä tapahtuma Saloussa, jonka aikana järjestetään lukuisia konsertti- ja tanssiesityksiä ympäri kaupunkia. 

Saloun huimat teemapuistot

Saloussa sijaitseva huvipuisto PortAventura sijaitsee kätevästi kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. PortAventura on Espanjan suurin huvipuisto ja samalla yksi koko Euroopan suurimmista teemapuistoista. PortAventurassa voi huvitella yli 40 laitteessa ja puistossa järjestetään päivittäin kymmeniä show-esityksiä. PortAventuran huimapäisimpiin laitteisiin kuuluu  Euroopan korkein vuoristorata Shambhala, joka yltää jopa 76 metriin.
 
Port Aventura
 
Saloun vesipuisto Aquópolis lupaa hieman PortAventuraa rauhallisempaa menoa. Puistossa on lukuisia altaita, vesiliukuja sekä Hawaiin teeman ympärille rakennettu alue. Kunnon vauhtia kaipaavat voivat hurauttaa Saloun karts-radalle ajamaan kilpaa 900 metriä pitkällä radalla. 
 
Port Aventura
 
Karting Saloun rata kuuluu Euroopan parhaimpiin ja radalle voi lähteä hurvittelemaan kaikki yli 4-vuotiaat huimapäät. Radan lisäksi Karting Saloussa voi lähteä huiman Bungee-raketin kyytiin, joka kiidättää matkustajansa parhaimmillaan jopa 90 metrin korkeuteen. Nopeimmillaan pallo kulkee jopa 180 kilometriä tunnissa ja 90 metrin korkeus saavutetaan jo 1,3 sekunnissa. 

Saloun Spanish Open 

Joulukuuhun on vielä aikaa, mutta järjestelyt Saloun Spanish Open-kisaan ovat jo täydessä vauhdissa. Kyseessä on yksi koko Espanjan tärkeimmistä kilpatanssi- ja urheilutapahtumista, joka on tunnettu myös kansainvälisesti. 
 
Tänäkin vuonna tapahtumaan odotetaan yli 1 800 osallistujaa, jotka saapuvat kaupunkiin 30 eri maasta. Paikalle saapuu myös 29 tuomaria, jotka edustavat 14 eri maata. Luvassa on huikeita urheilushow-esityksiä, upeaa musiikkia ja loistavia koreografioita, joita kannattaa saapua katsomaan kauempaakin!

Patikkaretki Camino de Rondan poluilla

Saloun lähellä sijaisevat Camino de Rondan patikkapolut kulkevat alueen upeimpien luontomaisemien läpi. Tätä tietä käytettiin aikoinaan rannikon vartiointiin merirosvojen hyökkäysten varalta. Nykyisin reitti on kunnostettu ja vaikeimpiin kohtiin on rakennettu kävelemistä helpottavia puuramppeja. 
 
Camino de Rondan polku Saloussa
Reitti kulkee rantaa pitkin ja päättyy kauniille Faro de Saloun majakalle. Majakalta avautuu upea näköala merelle ja läheisille rannoille. Camino de Rondan varrelta löytyy alueen kauneimpia rantoja, kuten upea Cala Llenguadetsin poukama. Lähellä sijaitseva Capellansin ranta kuuluu myöskin Saloun parhaimpiin rantoihin
 
Tässä muutamia ideoita hauskan loman viettoon Costa Doradalla. Kuten huomata saattaa, Salou on paljon muutakin kuin täydellinen rantalomakohde. Kaupungista löytyy upeiden rantojen ja nähtävyyksien lisäksi mielenkiintoisia tapahtumia ja hauskoja aktiviteetteja, joiden mukana aika lentää ja halu palata uudelleen takaisin kasvaa.