Rosesin ja Cabo de Creusin parhaimmat rannat

Roses on yksi Alto Ampurdiánin alueen vilkkaimmista pikkukaupungeista. Pienen mutta pippurisen kaupungin suosio selittyy sen upealla rantatarjonnalla. Rosesin lähialueelta löytyy niin pitkiä ja leveitä hiekkarantoja kuin pikkuisia merenrantapoukamiakin, joissa voi nauttia rantapäivästä ilman suurempia massoja. 
 
Olemme koonneet listan Rosesista Cabo de Creusiin asti ulottuvan rantaviivan parhaimmista rannoista. Mukana on täyden palvelun urbaaneja rantoja sekä luonnonpuiston helmaan piilotettuja pikkuparatiiseja. 

1. Urbaanit rannat Playa de Roses, La Punta, Santa Margarita ja Palangres

Playa de Palangresin ranta
 
Costa Bravan rannat tunnetaan vihreiden mäntypuiden koristamista, kultahiekkaisista rannoistaan sekä kirkkaista vesistään. Rannat ovat tyyppillisesti matalahkoja ja usean rannan läheisyydestä löytyy kattava palvelujen valikoima. Ne siis sopivat täydellisesti myös lapsiperheille. 
 
Lähes kaksi kilometriä pitkä urbaani Playa de Rosesin ranta on jaettu kolmeen eri osaan: Playa Novaan, Playa Rastrelliin ja Playa Salatariin. Rantojen kokoelma on yksi alueen suosituimmista, johtuen myös sen loistavasta sijainnista lähellä kaupungin keskustaa. 
 
Lähellä Rosesin kalasatamaa löytyy symppis, noin puolen kilometrin pituinen La Puntan ranta. La Puntan suosittuus selittyy myös sen keskeisellä ja suojaisalla sijainnilla. 
 
Playa de Santa Margaritan ranta
 
Playa de Santa Margarita on myös yksi Rosesin tunnetuimmista rannoista ja erityisesti alueen matkailijat suosivat tätä kaunista, hienohiekkaista rantaa. 
 
Noin kilometrin päässä Rosesin keskustasta taas sijaitsee pikkuinen Playa de Palangresin ranta, joka on ainoastaan 150 metrin pituinen. Palangres on kuitenkin yksi paikallisten suosikkirantoja ja erityisesti perheet arvostavat rannalle rakennettuja piknik-pöytiä.
 
Alue hyvin suosittu lomakohde perheiden keskuudessa. Rosesin rannalla sijaitsevat lomahuvilat ovat loistava vaihtoehto hotellille ja varsinkin isommat perheet säästävät pitkän pennin majoittumalla omalla keittiöllä ja uima-altaalla varustettuun loma-asuntoon. 

2. Canyelles Petitesin ja Canyelles Grossesin rannat

Playa de Canyelles Petitesin ranta
 
Noin neljä kilometriä Rosesista Cabo de Creusin luonnonpuiston suuntaan löytyy kaksi semiurbaania rantaa, joissa voi viettää rentoa rantapäivää luonnosta ja palveluista tinkimättä. Rosesista pääsee molemmille rannoille autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. 
 
Rosesia lähempi, suojaisa Canyelles Petitesin ranta on upea ilmestys. Rannan edessä kulkevaa bulevardia koristaa mäntypuiden kaunis rivistö ja vesi on hämmästyttävän kirkas. Rannalta löytyy kaikki tarvittavat palvelut, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat, ravintoloita ja kesäaikaan päivystävät hengenpelastajat. 
 
Aivan Canyelles Petitesin vierestä löytyy sen isosisko, Almadravan tai Canyelles Grossesin poukama, viimeinen hiekkaranta ennen Cabo de Creusin luonnonpuiston sisäänkäyntiä. Canyelles Grossesin ranta on matala ja suojaisa, tehden siitä täydellisen rannan alueella lomaileville perheille. Rannalla voi viettää aikaa pelaten lentopalloa tai meloen, jolloin pääsee samalla tutustumaan upean Cabo de Creusin luonnonpuiston pikkuisiin paratiisipoukamiin.  

3. Cala Montjoin poukama

Cala Montjoin ranta
 
Seitsemän kilometrin päässä Rosesista, Cabo de Creusin luonnonpuiston rajojen sisällä löytyy häikäisevä Cala Montjoin ranta. Aikoinaan Cala Monjoi oli suosittu myös kulinaristien joukossa, koska sen rannalta löytyi supersuositun ruokataituri Ferrán Adriánin johtama El Bullin ravintola, joka on nyttemmin suljettu. 
 
Cala Montjoille voi saapua omalla autolla eikä ranta ole kovinkaan ruuhkainen. Rannalla on lukuisia syviä kohtia, joihin veneet ankkuroivat usein päiväksi. Montjoin rannan hiekka on tummaa ja joukossa on myös kiviä, jonka vuoksi rannalle kannattaa pukea hyvät kengät. 
 
Rannan suojaisa sijainti ja kirkkaat vedet ovat perheiden ja snorklaajien suosiossa. Montjoi on Cabo de Creusin luonnonpuiston ensimmäinen poukama ja sitä seuraavat kilpailevat sen kanssa kauneimman rannan tittelistä. 

4. Cala Jóncolsin poukama

Cala Joncolsin ranta
 
Cabo de Creusin luonnonpuistossa sijaitsee upea kirkkaiden vesien oasis, Cala Jóncolsin poukama. Tämäkin poukama on erityisesti sukeltajien ja snorklaajien suosiossa
 
Jóncolsin poukaman vaikea saavutettavuus on yksi syy siihen, että rannalla ei normaalisti ole kovinkaan paljon tungosta. Tästä huolimatta rannalla voi nauttia loistavien palvelujen valikoimasta, kuten yleisistä suihku- ja wc-tiloista ja kajakkien, aurinkotuolien sekä -varjojen vuokrausmahdollisuudesta. Cala Jóncolsille voi saapua kajakilla, veneteitse tai pientä polkua pitkin Cala Montjoilta. 

5. Cala del Canadellin poukama

Cala el Canadellin ranta
 
Cabo de Creusissa sijaitsevalta Cabo de Norfeun niemekkeeltä löytyy luonnonpuiston seuraava helmi, Cala del Canadellin poukama. Turistilaumoja ei tälläkään rannalla juurikaan tapaa, sillä ranta sijaitsee syrjäisessä poukamassa eikä siltä löydy mitään palveluita. Aurinkotuolia kaipaavat voivat suunnistaa alle kilometrin päässä sijaitsevalle Cala Jóncolsille. 
 
Cala Canadellistä kannattaa lähteä kävelyllä Cabo de Norfeun kallioille, jonka väliin on piilotettu upeita luolia ja pikkupoukamia

6. Cala Càlitjasin poukama

Cala Càlitjasin ranta
 
Cala Montjoilta voi lähteä seikkailemaan läheiselle Cala Cálitjasille. Kuvankaunis, 130 metrin pituinen poukama sijaitsee huomaamattomalla paikalla Cabo de Creusin luonnonpuistossa ja se tarjoaa upean näköalan Cabo de Norfeun niemekkeelle ja sen rannoille. 
 
Cala Cáltijas on erityisesti snorklaajien suosiossa, mutta rannalla tapaa myös paljon kallioiden väliin piiloutuneita nudisteja. Ajoittain paikalla on myös sukeltajia, jotka haluavat nähdä vilauksen Phedonin laivan hylystä, joka upposi räjähdyksen vuoksi Cala Calitjàsin ja Bahía de la Cala Montjoin lahdella vuonna 1934. 

7. Cala Rostellan poukama

Cala Rostellan poukama
 
Cala Rostellan poukama on todellinen Välimeren paratiisi vailla vertaa. Syrjäisen poukaman viehätys piilee sen suojaisessa sijainnissa, koskemattomassa luonnossa ja hämmentävän turkoosissa vedessä
 
Cala Rostellan lähelle pääsee autolla, mutta rannalle täytyy jatkaa kävellen (noin 15 minuuttia). Ranta on 110 metriä pitkä ja kivikkoinen ja sitä suojaa kaunis mäntypuiden rivi, joka myös estää suurempien tuulipuuskien pääsyn poukamaan. 
 
 
Costa Brava on todellinen paratiisirantojen oasis. Alueella on lukuisia luonnonpuistoja, joiden suojellut metsät ja jyrkänteet piilottavat syleilyynsä monta upeaa poukamaa ja rantaa. Rantarentoilun ja luontoelämysten lisäksi Rosesissa on myös paljon muutakin nähtävää ja tehtävää
 
Rosesista löytää ajankohdasta riippuen paljon majoitusmahdollisuuksia. Olemme koonneet kattavan listan Rosesin parhaista loma-asunnoista, jotka kannattaa ottaa huomioon loman suunnittelussa. Kesä tulee, oletko jo valmis?