Perheloma Costa Bravan Rosesissa

Jos suunnittelet perhelomaa Costa Bravalla, kannattaa tutustua paremmin Rosesin suosittuun lomakohteeseen. Tämä pieni, upeiden rantojen ja luonnon ympäröimä kaupunki on hiljattain valittu Katalonian perhelomakohteeksi sen loistavien aktiviteettien, palvelujen ja puhtaiden rantojen ansiosta. 
 
Perheloma Costa Bravalla
 
Kaupungin valttikortteihin kuuluu myös alueen rikas kulttuurihistoria nähtävyyksineen. Roses on täydellinen lomakohde juuri lapsiperheille, sillä kaupungista ei löydy pulaa kaikenikäisille suunnatuista aktiviteeteista ja perheille sopivista uimarannoista
 
Alla olevasta listasta löytyy kaikki parhaimmat aktiviteetit Rosesissa ja sen lähialueella.  

1. Aquabravan vesipuisto

Rosesista löytyy Gironan maakunnan paras vesipuisto, Aquabrava. Kuumana kesäpäivänä mikään ei virkistä niin hyvin kuin vauhdikas päivä vesipuistossa. 
 
Aquabravassa on jopa 19 vempainta ja vekotinta, joissa voi nauttia veden ja vauhdin huumasta koko päivän. Puistosta löytyy vauhdikkaita liukuja ja rentouttavia uima-altaita moneen makuun. Viime aikojen suurin hittivekotin on ollut Cobra, suljettu tuubiliukumäki jossa vauhti kasvaa päätähuimaaviin lukemiin!
 
Vesipuisto Aqua Brava
 
Aquabravan puistoa uusitaan ahkerasti ja joka vuosi uusia vekottimia vihitään käyttöön. Pienemmille lapsille löytyy puistosta 11 turvallista liukua sekä mini-aaltoallas, jossa voi telmiä lempeämmissä aalloissa. Puistossa on myös jännittävä merirosvolaiva, josta pienet vesipedot eivät näytä saavan tarpeeksi. Puistossa on suuri rentoutumisalue aurinkotuoleineen, ravintoloineen ja baareineen, jossa vanhemmat voivat viettää huoletonta aikaa lasten temmeltäessä.

 
Aqua Bravan vesipuisto
 
Aquabravasta löytyy myös koko Euroopan suurin keinotekoisten aaltojen allas ja vauhdikas voimakkaiden virtausten tukkijoki. 
 
Aukioloajat: kesäkuusta syyskuuhun klo 10 - 19.00
Hinnat: yli 120 cm pitkät lapset 30 euroa, alle 120 cm pitkät 19 euroa. Lapset, joiden pituus on alle 80 cm pääsevät puistoon ilmaiseksi. 
Osoite: Carretera de Cadaqués, Km1, Roses

2. Vauhdin hurmaa Karting Rosesin radalla

Jos kaipaa kunnon adrenaliinipiikkiä loman aikana, kannattaa lähteä koko perheen voimin viettämään vauhdikas päivä Rosesin karting-radalle. Rosesin aikuisten karting-rata on 850 metriä pitkä ja autot sinkoavat jopa 110 km:n tuntinopeuteen salamannopeasti. Radalla koko perhe voi ottaa leikkimielisesti toisistaan mittaa. 
 
Karting-radalla Costa Bravalla
 
Perheen pienimmille on oma, 5-10-vuotiaille rakennettu rata ja puistossa on myös sekä aikuisille että lapsille soveltuva rata. Ratojen varrella on nopeustaulukot, joista voi seurata vauhdin kehitystä ja ravintolan terassilta voi katsella ohi kiitäviä autoja virkistävän juoman äärellä. 
 
Hinnat: 10€/lippu
Kesän aukioloajat: heinäkuusta elokuuhun klo 11 - 24.00.
Talven aukioloajat: viikonloppuisin klo 15 - 19.00. Huhti-, touko-, kesä- ja syyskuussa puisto on auki klo 11 - 13.00 ja klo 15 - 21.00.

3. Rosesin Expres-juna

Rosesin matkailijajuna Expres kulkee kaupungissa eri reittejä pitkin ja kyydistä nauttii niin lapset kuin aikuisetkin. Kierroksia on viisi erilaista ja jokainen niistä on omalla tavallaan upea kokemus. 
 
Yksi suosikkireiteistämme vie Puig Romin kukkulan huipulle, josta voi ihailla upeaa näköalaa Alto Ampurdiánin laaksoon. Kirkkaalla säällä voi erottaa myös kauniin Aiguamolls del Empordàn luonnonpuiston kaukaisuudessa. 
 
Roses Expres matkailijajuna

Falconera-reitti taas tarjoaa ikimuistoisen maiseman Rosesin lahdelle ja läheisille Medesin saarille. Puig Altolle noustessa pääsee ihailemaan kuuluisan Cap de Creusin luonnonpuiston vehreitä maisemia ja Jóncolsin reitillä näkee alueen kauneimpia merenrantapoukamia ja hiekkarantoja. 
 
Matka junassa on rentouttava ja hauska kokemus koko perheelle ja se tarjoaa loistavan tavan tutustua alueen upeimpiin maisemiin ja nähtävyyksiin.  

4. Aurinkoisia rantapäiviä Costa Bravalla

Rosesin rannat ja sen vieressä sijaitseva Cap de Creusin luonnonpuisto ovat epäilemättä sen upeimpia nähtävyyksiä. Roses nauttii myös koko Espanjan aurinkoisimmista päivistä ja leuto ilmasto takaa rantaloman onnistumisen kesäkuusta pitkälle syksyyn. Varaa siis oitis loma-asuntosi Rosesissa ja vie perheesi ikimuistoiselle lomalle upealle Costa Bravalle!
 
Roses, Costa Brava


Rosesin perheille suunnatut aktiviteetit pitävät koko perheen viihdytettynä. Hauskan puuhan lisäksi kohteen lukuisat hiekkarannat ja pienet merenrantapoukamat tarjoavat mitä loistavimmat puitteet aurinkoisten rantapäivien viettoon. 

5. Hurvittelua Parc d’Atraccions Salatassa

Aivan Playa del Rastellin rannan vieressä sijaitsee pienempien matkailijoiden suosiossa oleva Minigolf Parc d’Atraccions Salata, josta löytyy minigolfauksen lisäksi myös muita huvittelumahdollisuuksia. 
 
Minigolfausta Rosesissa
 
Minigolf Parc d’Atraccions Salatan 18-reikäisellä radalla on erilaisia haasteita eri vaikeusasteiden mukaan. Radalla viihtyy koko perhe ja siellä vierähtää usein pidempikin tovi. Minigolfauksen lisäksi Minigolf Parc d’Atraccions Salatanin puistossa voi hurvitella vaikka mönkijöillä
 
Mikäli matkaseurueessa on pieniä syntympäpäiväsankareita, on vanhemmilla mahdollisuus järjestää juhlat tässä vauhdikkaassa puistossa.
 
MiniGolfia Costa Bravalla

6. Burricleta-sähköpyörän satulassa

Rosesia ympäröivä luonto maisemineen on niin upea, että sitä kannattaa lähteä tutkimaan paremmin vaikka sähköpyörän selästä käsin. Burricleta Alt Empordán retkienjärjestäjä tarjoaa erilaisia pyöräilyreittejä Alto Ampuriánin, Cap de Creusin ja Aiguamolls de l’Empordàn poikkeuksellisen kauniissa maisemissa.
 
Pyöräilyreitit kulkevat erillään suurista teistä kauniin luonnon keskellä, tarjoten mahdollisuuden tutustua lähemmin alueen harvinaiseen kasvistoon ja eläimiin. Sähköpyörän kyydissä ei tarvitse huolehtia omasta jaksamisesta ja samalla pääsee nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Sähköpyöriä löytyy kaikille yli 9-vuotiaille lapsille. 
 
Pyöräilyä Rosesissa
 
Pyörät on varustettu navigointilaitteilla jotka näyttävät vaivattomasti tien ja läheiset nähtävyydet kartalla. Vaihtoehtoisesti on mahdollista osallistua opastetuille retkille, jonka mukana kulkee alueeseen erikoistunut, ammattitaitoinen opas. 

7. Roses tutuksi Crazy Rollerilla

Toinen tapa tutustua Rosesiin tarjoutuu Crazy Roller-yritykseltä, joka vuokraa hauskoja polkuautoja kaikenikäisille. Crazy Roller sijaitsee Santa Margaritan rannalla lähellä keskustaa.
 
Polkuautojen lisäksi Crazy Rollerilta voi vuokrata pyöriä, rullaluistimia ja sähköautoja, joissa on vanhemmille oma kauko-ohjain.  

8. Seikkailuja veneellä ja veden alla

Rosesin satamasta ja Santa Margaritan rannalta lähtee lukuisia retkenjärjestäjiä kierroksille läheisille Medesin saarille ja Cap de Creusin luonnonpuisoon. Veneen kyydissä on mahdollisuus päästä ihailemaan alueen pieniä merenrantapoukamia ja pulahtaa turkoosiin veteen virkistäytymään. 
 
Sukellusta Costa Bravalla
 
Retkenjärjestäjät tarjoavat erilaisia reittejä, mutta ehdoton suosikkimme on upealle Cala Rostellan poukamalle vievä retki, jolloin pääsee snorklaamaan hämmentävän kirkkaisiin vesiin. Näihin syrjäisiin poukamiin on mahdollista lähteä retkeilemään myös kajakilla
 
Rosesin sukelluskeskus Roses Sub järjestää kursseja ja retkiä harjaantuneemmille sukeltajille. Yrityksellä on takanaan jopa 30 vuoden kokemus Rosesin vesistä, joten osallistujat voivat huoletta lähteä tutkimaan alueen vedenalaista maailmaa kokeneiden oppaiden mukana. 
 
Roses ei jätä ketään kylmäksi! Costa Bravan loma-asunnoissa on valinnanvaraa ja isommillekin perheille löytyy tilavia huviloita omalla uima-altaalla. 
 
Snorklausta Rosesissa
 
Rosesissa voi nauttia Välimeren rennosta ilmapiiristä, upeista merimaisemista ja täyttää lomapäivät toinen toistaan hauskemmilla aktiviteeteilla. Kaupunki sijaitsee myös lähellä Katalonian upeimpia päiväretkikohteita ja täältä on helppo suunnistaa päiväksi vaikka Barcelonan kesäisiin tapahtumiin.
 
Hurmaava Roses on todellinen Costa Bravan helmi, jonne palataan usein takaisin myös seuraavana kesänä!