Viinimatkalla Rondassa

Viinimatkailusta on tullut yhä suositumpaa ympäri Eurooppaa. Yhdysvalloissa, Belgiassa, Saksassa ja Hollannissa tehty tutkimus osoitti että valtavat 82 miljoonaa ihmistä suunnittelee yhdistävänsä viinikierroksia seuraavaan lomamatkaansa. Yli 14 miljoonaa heistä luonnehtivat itseään "viinimatkailijoiksi".

Rondasta on kehkeytynyt yksi viinimatkailun keskipisteistä Espanjassa. Moni matkailija vuokraa loma-asunnon Rondasta ja viettää kokonaisen viikon tai pidemmän ajan tutkiskellen alueen upeita nähtävyyksiä. 

Espanja on viinimatkailun nousumaita, joka ei varmaankaan tule yllätyksenä sen ollessa maailman suurin viinintuottajamaa. La Rioja, Navarra, Ribera del Duero, Valdepeñas ja Jerez... Espanjan viinivalikoima on lähes loputon, kuten myös vuokrattavien loma-asuntojemme valikoima Costa del Solilla

Malagan maakunnassa sijaitseva Ronda on monelle viinimatkailijalle tuttua aluetta, jossa pienet ja viehättävät viinintuottajatilat tuottavat maan parhaimpiin kuuluvia viinejä. Ronda on myös kuuluisa arkkitehtuuristaan, historiastaan, gastronomiastaan ja kaupunkia ympäröivästä, upeasta maaseudusta. 

Rondan vuoristo on verrattain nuori viinimatkailualue ja siellä toteutettavat maistelukierrokset ovat nousseet hyvin suosituksi aktiviteetiksi Aurinkorannikolla. Upealla maaseudulla voi nauttia lomasta Andalusian upean maaseudun keskellä ja Serrania de Rondan loma-asuntojen valikoima on laaja. 

Vaikka Ronda on uusi tulokas viinimatkailukohteiden joukossa, on alueella pitkä viinintuotantohistoria, joka ulottuu satojen vuosien taakse. Rondan lähellä sijaitsevasta Acinipon ikivanhassa roomalaisessa kaupungissa on tehty arkeologisia löytöjä, jotka todistavat alueen viinintuotannon historian pitkät juuret. Acinipossa tuotettiin viiniä vietäväksi Roomaan asti ja sana Acinipo itsessään tarkoittaa 'viinin kaupunkia'. 

Rondan alueella tuotetut viinit ovat hyvin arvostettuja niin Espanjan rajojen sisällä kuin kansainvälisestikin. Siksi Ronda kuuluu Espanjan viinimatkailun upeimpiin alueisiin ja tarjoaa loistavat puitteet niille, jotka haluavat viettää erilaisen lomapäivän tai viikonloppuloman Etelä-Espanjan kauniilla maaseudulla. 

Korkkaamme seuraavaksi Rondan  upean viinikierroksen, valmistaudu aromikkaaseen matkaan viinien maailmaan!

Ronda - unelmien kaupunki

"Olen etsinyt unelmieni kaupunkia kauan, ja vihdoin löytänyt sen Rondasta,"
Rainer María Rilke

Acinipon kaupunki

Rondan mikroilmasto, geologinen monipuolisuus ja Välimeren läheisyys antaa alueen viineille niille ominaisen aromin. Paikalliset viinit kantavat 'La Denominación de Origenia' eli suojattua alkuperäleimaa nimeltään Málaga ja Sierras de Málaga. 

Suurin osa alueen viinintuottajatiloista sijaitsee aivan Rondan kaupungin lähellä. Viinitilalla vierailun lisäksi on suositeltavaa käydä tutustumassa upeaan Rondan kaupunkiin ja sen kuuluisaan Tajo-rotkoon. 

Syyskuu on parasta aikaa vierailla näillä viinitiloilla. Jokaisella vuodenajalla on oma viehätyksensä, mutta syyskuu on sadonkorjuukuukausi. Viinitilat ovat täynnä sadonkorjaajia, jotka keräävät mehukkaita rypäleitä valtaviin säkkeihin ja ilmassa on juhlan tunnelmaa. 

Rondan viinituotannon tulevaisuuteen on sijoittanut arvokkaita henkilöitä, kuten Saksan valtiomies Prinssi Hohenlohe, Griñonin markiisi ja kuuluisat viininviljelijät Juan Manuel Vetas, Frederick Schatz ja Matin Kieninger. 

Rondan maaperässä kasvaa valtava määrä erilaisia rypälelajeja, kuten Merlotia, Cabernet Francia, Pinot Noiria, Syrahia, Tempranilloa ja Garnachaa.

Viinikierros Rondassa

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä virallinen Rondan viinikierros kulki Rondan ja Arrietin kaupunkien kautta ja käsitti yhteensä 21 eri viinitilaa. 

Kun vierailet alueella, sinua ympäröi upeat Sierra de Grazaleman, Sierra de las Nievesin ja Alcornocalesin luonnonpuistot, jotka kuuluvae Espanjan upeimpiin. 

Esittelemme muutaman viinitilan jotka kuuluvat alueen viinimatkailijoiden kestosuosikkeihin. Voit vuokrata loma-asunnon Málagan maakunnasta ja lähteä sieltä käsin tutkimaan näitä viinimaailman helmiä. 

Bodegas Chinchillan viinitila

Bodegas Chinchillan viinitila

Tämä kaunis, pieni viinitila kantaa ylpeänä nimeään tilan päärakennuksen valtavalla seinällä. Chinchilla sijaitsee Ronda La Viejan alueella, lähellä ikivanhaa roomalaista Acinipon kaupunkia. 

Chinchillan viinitila oon perheyritys, jonka perusti Gema Alonso yhdessä miehensä José Maria Losantosin kanssa. Tila on yksi tunnetuimmista Rondan alueella ja se avaa ovensa mielellään myös yleisölle. Tilan omistajat pitävät hyvää huolta tilastaan ja käyttävät viimeisintä tekniikkaa viinien tuotannossa. Chinchilla on todellakin ansainnut paikkansa Andalusian arvostetuimpien viinitilojen listalla. 

Chinchillan viinit:

 • Rosé- valko- ja punaviini

Aktiviteetit: 

 • Opastettuja kierroksia tilalla, joiden aikana pääsee tutustumaan viinien tuotanto- ja kypsymisvaiheisiin. Kierros päättyy tapasten ja viinien maisteluun. 
 • Tilalla on ravintola.
 • Tilalla on mahdollisuus järjestää erilaisia tilaisuuksia. 
 • Tila järjestää viinimaisteluja. 
Yhteystiedot:
Gema Alonso
Puhelin: +34 951 166 033
Matkapuhelin: +34 606 945 937
 
Lisätietoja: http://www.chinchillawine.com/es/
 
Osoite:
 
Cordel del Puerto Alquejigal, s/n 
29400 Ronda 
Málaga, España
 
gps: 36°48'50.6"N 5°11'17.5"W

Bodegas Descalzos Viejosin viinitila

Descalzos Viejosn viinitila

Bodega Descalzos Viejosin viinitila on epäilemättä yksi Andalusian viehättävimmistä ja sen historian vuoksi myös yksi vierailluimmista. Tilan rakennuksessa toimi aikoinaan luostari ennen kuin se muutettiin viinitilaksi. Luostarissa toimi 'Los Trinitarios Descalzos' niminen yhteisö, joka nimesi luostarin Los Remediosiksi.  

Myöhemmin yhteisö joutui muuttamaan maajäristyksen tuhotessa luostarin elinkelvottomaksi. 

Salesin ja Retameron perheet ostivat rapistuneen rakennuksen vuonna 1998, entisöivät sen ja ryhtyivät pitämään siinä viinitilaa. Rakennuksen arvokas historia sai jatkoa. Tilan viiniviljelmät sijaitsevat Rondan Tajo-rotkossa ja maisemat tilalla ovat upeat. 

Nuori ja viininviljelijä Vincent Ina johtaa tilan työtä ja valvoo viinien huolellista tuotantoa aina alusta loppuun. 

Aktiviteetit:

 • Descalzos Viejosin viinitilalla ei ole yleisiä aukioloaikoja, vaan vierailut järjestetään tilauksesta. 
 • Tila ottaa vastaan yksittäisiä henkilöitä, pariskuntia ja alle 30 hengen ryhmiä tai suurempia tilauksesta. 

Viinit:

 • Valko-ja punaviinejä. Maista upeaa DV Minima-viiniä ja Botrytrisiä, jotka ovat Andalusian alueen upeimpia makeita viinejä.
Yhteystiedot:
 
Omistaja:
 
Flavio Salesi
Puh. +34 607 167 482
 
Lisätietoa: http://www.descalzosviejos.com/
 
Osoite:
 
Finca Descalzos Viejos
Pdo. de los Molinos s/n
Apartado de correos 365, 
29400 Ronda (Málaga) España
 
gps: 36°45'04.4"N 5°10'46.4"W 

Bodegas Vetasin tila

 

Vetasin viinitila

Bodegas Vetasin viinitila on listamme tiloista ehkä houkuttelevin. Tila on myös Rondan ja koko Andalusian pienin, mutta sen ainutlaatuinen viehätysvoima vetoaa viinimatkailijoihin kuin magneetti. 

Juan Manuel Vetas tuottaa ja markkinoi yhdessä vaimonsa Maria Elenan kanssa näitä viinejä, jotka kantavat heidän nimeään. Monelle Vetasin viinit ovat Andalusian parhaimpia. 

Muutaman hehtaariin alueella viljellään todellisia aarteita, 100% Petit Verdotia ja tilan omaa Vetas Selection-valikoimaa, joka on omistettu kaikille naisille (viinit ovat kuulemma niin vastustamattomia). 

Aktiviteetit: 

 • Viinikierros ja opastus viinien maailmaan tapahtuu omistajan Juan Vetasin johdolla.
Yhteystiedot:  
 
Maria Elena 
Puh. +34 687 863 306
 
Lisätietoa: http://www.bodegavetas.com/ 
 
Osoite:
 
"El Baco" - Camino Nador
29350 Arriate, Málaga - España
 
gps: 36°47'22.3"N 5°07'21.4"W 

Bodegas F-schatzin viinitila

bodegas Schatzin viinitila

Frederic Schatz ja Juan Manuel Vetas ovat molemmat viinintuotannon suuria visionäärejä. Schatzin perhe on alunperin kotoisin Pohjois-Italiasta. Frederic tiesi jo nuorena että halusi perustaa viinitilan ja löysi vuonna 1982 tämän tilan Rondasta. Schatzin viinitila sijaitsee Acinipon kaupungin läheisyydessä, jossa on paljon pieniä viinitiloja. 

Viinitila kantaa omistajansa nimeä ja se luottaa orgaanisiin ja biodynaamisiin viljelymenetelmiin tuotannossaan. Tila tuottaa hyvin erikoisia ja ainutlaatuisia viinejä, joiden maine on maankuulu.

Viinit:

Schatzit tuottavat puna-, valko- ja roséviinejä. Tilan kuuluisimpiin viineihin kuuluu Acinipo, joka on tehty sekoittamalla mukaan itävaltavaista Lembergerin rypälettä. 

Tilalla järjestetään mielenkiintoisia, opastettuja kierroksia, jossa selitetään orgaanisen ja biodynaamisen viljelyn metodeja. Kierros täytyy varata etukäteen ja niitä järjestetään vain lauantaisin. 

Yhteystiedot:

Puh. / Fax: +34 952 871 313

Matkapuhelin: +34 678 664 105

Lisätietoa: http://f-schatz.com/web

Osoite:

Apto. de Correos 131, E-29400

Ronda, Málaga

gps: 36°46'16.2"N 5°12'30.1"W

Bodegas Kieningerin viinitila

Kieningerin viinitila

Kukapa uskoisi että itävaltalainen ryhtyy viljelemään viiniä Rondassa? Näin kuitenkin on tapahtunut. Martin Kieninger on alunperin kotoisin Itävallan Riedistä. Hän muutti Rondaan vuonna 1998. 

Kieninger aloitti heti pitkän viininvalmistuksen perinteen tilalla istuttamalla tilalle yli 4000 itävaltalaista lajiketta, kuten Blaufraenkischiä ja Zweigeltiä. Tilalla tuotetaan kuitenkin myös espanjalaisia ja ranskalaisia viinilajikkeita. 

Myös Kieninger luottaa orgaaniseen, biodynaamiseen viljelymenetelmään. Hän kunnioittaa viljelemäänsä maata ja perinteisiä tuotantotapoja.

Viinit:

 • Punaviinejä

Aktiviteetit:

 • Opastettuja kierroksia viinitilalla, joiden aikana omistaja esittelee vieraille viinintuotannon eri vaiheita. 
 • Viinimaisteluja, joiden aikana tarjoillaan upeita paikallisia juustoja
 • Vierailun kesto on noin 1,5 tuntia
 • Ryhmän koko oltava enintään 20 henkilöä
Yhteystiedot:
 
Martin 
Puh: +34 952 879 554
 
Lisätietoa: http://www.bodegakieninger.com
 
Osoite: 
 
Huerta Corchero Los Frontones, 67 
29400 Ronda
 
gps: 36°47'50.7"N 5°09'55.4"W
 
Moottorilentoa

Rondan muut aktiviteetit:

Voit harrastaa Rondassa viinikierrosten lisäksi myös muita mielenkiintoisia aktiviteetteja, kuten:

 • Pyöräilyä
 • Melontaa
 • Kanjoni-kiipeilyä
 • Patikointia
 • Lintubongausta
 • Kuumailmapalloilua
 • Luolatutkimusta
 • Mönkijäretkiä
 • Osallistua Pedro Romeron juhlaan
 • Arriaten ja Rondan pyhät viikot

Ravintolat ja viinienmaistelupaikat:

 • Restaurante Pedro Romeron ravintola
  Calle Virgen de la Paz 18, 29400 Ronda
  Puh. 952 87 11 10
 • Restaurante Mesón El Sacristánin ravintola
  Plaza Duquesa de Parcent 14, 29400 Ronda
  Puh. 952 87 56 84
 • Almocábar
  Plaza Ruedo Alameda 5, 29400 Ronda
  Puh. 952 875 977
 • El Coto Alto
  Puh. Plaza Duquesa de Parcent 5, 29400 Ronda
  678819226
 • Enoteca Vinoteando
  Calle Lauría 6, 29400 Ronda
  Puh. 951 08 38 73

Saapuminen: Rondan kartta