Puerto Marina, Etelä-Espanjan upein satama

Puerto Marina on äänestetty kahteen kertaan koko maailman parhaimmaksi satamaksi. Benalmádenassa sijaitsevaa huvipursisatamaa on usein luonnehdittu Espanjan morderniksi Venetsiaksi. 
 
Puerto Marina on tehty keinotekoisten saarten päälle joita yhdistävät pienet sillat. Satamassa on paljon yksityisiä asuntoja, joiden vuokrauksesta löydät tietoa täältä. Asuntojen näköalat ovat päätä huimaavat!

Video Puerto Marinan satamasta Benalmádenassa

Puerto Marinan arkkitehtuurista suuntausta ei ole helppo määritellä. Tyylissä näkyy vivahteita niin intialaisesta, arabialaisesta ja perinteisestä andalusialaisesta tyylisuuntauksesta. 
 
Sataman läheisyydestä löytyy paljon erilaisia liikkeitä, kahviloita ja satamasta voi lähteä vaikka delfiinien bongausretkelle tai riippuliitämään
 
Mikäli seurassa on pienempiä matkaajia, Puerto Marinassa sijaitseva Sea Life Aquarium on varmasti heille mieleen. Benalmadenasta löytyy paljon muutakin mukavaa tekemistä lapsiperheille

Vierailu Benalmádenan Sea Life Aquariumissa

Puerto Marinan Sea Life Aquariumissa asustaa yli 2000 meren asukasta, mukaan lukien haikaloja, kilpikonnia ja rauskuja. 

Sea Life on erinomainen paikka kaikenikäisille lapsille. Akvaariossa on paljon nähtävää ja siellä järjestetään mm. kalojen ruokintanäytöksiä, joiden aikana eväkkäitä pääsee ihailemaan lähietäisyydeltä. 

Haikaloja ruokitaan kolme kertaa viikossa. 

Sea Life Aquarium Puerto Marinassa, Benalmadenassa

Sea Life on auki joka päivä klo 10-18.00. Aikuisten pääsymaksu on 15,50 euroa (12,50 euroa jos ostaa etukäteen verkosta) ja 12,50 euroa 3-9 vuotiailta lapsilta. 

Mikäli akvaarion vierailun jälkeen jää energiaa, voi käydä pelaamassa minigolfia akvaarion yläpuolella sijaitsevalla golfkentällä. 

Syöminen Puerto Marinassa

Puerto Marinassa ei ole pulaa ravintoloista. Satamassa on yhteensä 44 ravintolaa joista valita. Melkein kaikkien ravintoloiden ehdoton valtti erinomaisen ruuan lisäksi on upea näkymä huvisatamaan. 
 
Voit esimerkiksi käydä herkuttelemassa erinomaisilla hampurilaisilla Jack´s American Pubissa tai nauttia valtavan meksikolaisen aterian Amigos Mexican Grillissä. Ehdoton suosikkimme on kuitenkin Los Mellizos - El Mero, joka on erikoistunut kalaruokiin. El Meron ruokalistalta suosittelemme erityisesti ensalada templadaa, joka on lämmin katkarapu-sinihomejuusto-pekonisalaatti ja joka kuuluu talon erikoisuuksiin. Pidä silmät auki, voi olla että bongaat näyttelijä Antonio Banderaksen lounastamassa lempiravintolassaan. 
 
Puerto Marinan ravintoloita Benalmadenassa
 
Tässä muutamia ravintoloita Benalmádenan Puerto Marinassa:
- Itämainen ravintola Sakura
- Argentiinalainen liharavintola Angus
- Kreikkalainen ravintola El Greco
- Kiinalais-thaimaalainen ravintola La Marina
- Pizzaravintola La Parrolaccia
- Italialainen ravintola Pinocho
 
Jälkiruoka kannattaa nauttia Gelateria Di Porto Marinassa. Jäätelöannokset ovat uskomattoman herkullisia. 

Aktiviteetteja Puerto Marinassa

Lounaan jälkeen voit nauttia iltapäiväkahvisi jossain sataman kahvilassa ja sen jälkeen suunnata vaikka tutkimaan sataman ostosmahdollisuuksia. 
 
Puerto Marinassa järjestetään upeita delfiininbongausretkiä joille voi osallistua koko perheen voimin. Aurinkorannikko onkin tunnetusti erinomaista aluetta delfiinien katseluun.   
 
Veneretkiä Puerto Marinasta, Benalmadenassa
 
Voit myös käydä vierailemassa Colomaresin linnassa Benalmádena pueblossa. Linna on omistettu Kolumbuksen elämälle ja seikkailuille ja on hieno nähtävyys Aurinkorannikolla. 
 
Benalmádena ja Puerto Marina kuuluvat Aurinkorannikon parhaimpiin lenkkeilyalueisiin. Rannan tuntumassa kulkevalla rantabulevardilla näkeekin paljon ulkoilijoita. 
 
Voit myös lähteä tutustumaan naapurikaupungin Torremolinosin hienoon rantavalikoimaan.

Puerto Marinan yöelämä

Puerto Marinassa on erinomainen tarjonta yökyöpeleille. Puerto Marina onkin parhaimpia yöelämän keskuksia Benalmádenassa ja koko Aurinkorannikolla. 

Puerto Marinan yöelämää Benalmadenassa

Kun suuntaat Puerto Marinaan illalla, saat samalla ihailla sataman upeaa valaistusta. Upeat ökyjahdit pitävät paikkaa satamassa ja kaikkialla tuoksahtaa raha. 

Tässä muutamia vaihtoehtoja Puerto Marinan yölämään: 

Kaleidossa saat nauttia sataman upeasta näköalasta valtavalta ulkoilmaterassilta. Coctailit eivät ole halvimmasta päästä mutta sisäänpääsy on ilmainen. Paikka täyttyy erityisesti kesäaikaan. 

Mombasa on kaikenikäisten suosima yökerto Puerto Marinassa. Yleensä sisääntulijoille tarjotaan yksi ilmainen tervetulijaisdrinkki. 

Discoteca Maracas soittaa kansainvälistä pop-musiikkia ja saman ketjun yökerhoja löytyy myös Málagasta ja Torremolinoksesta.