Playa del Inglés, ei vain englantilaisten ranta

Kauan aikaa sitten Gran Canarian suurin kaupunki Las Palmas oli saarelle suuntaavien matkailijoiden suosikkikohde. Jossain vaiheessa matkailijat tulivat siihen tulokseen, että saaren eteläisemmällä puolella paistaa useammin aurinko, joka johti useiden lomakohteiden kehittymiseen saaren etelärannikolla. Yksi näistä sai nimen Playa del Inglés

Playa del Inglés eli englantilaisten ranta on yhden suosikki ja toisen inhokki. Mielipiteitä paikasta on moneksi, mutta yksi on varmaa: Playa del Inglésin ranta on todellinen auringonpalvojan paratiisi.  

Playa del Inglésin historia

Gran Canaria - Playa del Inglesin ranta

Playa del Inlgésin ranta sijaitsee Maspalomasin ranta-alueen itäisemmässä päässä. Nämä kaksi kiinni kasvanutta rantaa muodostavat upean, 5,6 kilometriä pitkän rantaviivan saaren eteläosassa. Playa del Inlgésin alue ulottuu Maspalomasin kärjestä aina San Augustínin lomakohteen rajalle asti. 

Playa del Inlgésiä alettiin rakentamaan nopeaan tahtiin 1960-luvun alussa, kun saaren viranomaiset ymmärsivät alueen matkailuarvon. Ennen tätä alueella viljeltiin maata jossa kasvatettiin pääasiassa vehnää, ohraa ja tomaattia. 

Playa del Inglésistä tuli hyvin nopeasti eurooppalaisten suosima matkakohde, joka tunnettiin aurinkoisesta säästään ja pitkästä, kultahiekkaisesta rantaviivastaan. 

Playa del Inlgésin ranta  

Playa del Inglesin ranta

Playa del Inlgésin ranta on 2700 metrin pituudellaan saaren kolmanneksi pisin ranta ja vain 10 metriä naapurirantaa Maspalomasia lyhyempi. Ranta on noin 100 metriä leveä, joten matkailijat harvoin joutuvat taistelemaan tilasta rannalla muiden auringonpalvojien kanssa. 

Playa del Inglésin rannasta on osa omistettu nudisteille. Tämä seksuaalivähemmistöjenkin suosikkikohta löytyy rannan läntisimmästä päästä, josta alkaa Maspalomasin rantaosuus. Rannalla on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheiluaktiviteettejä ja pelata erilaisia pallopelejä kuivalla maalla. Joskus rannalla järjestetään erilaisia musiikkikonsertteja, jotka houkuttelevat katsojia ympäri saaren. 

Playa del Inglésissä löytyy useita ostoskeskuksia ja matkailijat käyvät hakemassa keskiviikkoisin ja lauantaisin järjestettäviä San Fernandon markkinoita. Lähellä Playa del Inglésiä sijaitsee myös mielenkiintoinen Mundo Aborigen, jossa esitellään Kanariansaarten alkuasukkaiden historiaa. 

Tehtävää ja nähtävää Playa del Inglésissä

Playa del Ingles

Playa del Inglésissä on mahdollisuus osallistua erilaisille päiväretkille tai sitten suunnata omatoimisesti vaikka eteläisiin teemapuistoihin. Etelässä löytyy muun muassa kamelisafari, Sioux City (villin lännen tyylinen puisto), Aqualand-vesipuisto, Palmitos Park-lintupuisto ja krokotiilipuisto. Matkaajan kannattaa myös käydä ihmettelemässä lähellä sijaitsevia Maspalomasin hiekkadyynejä, jotka ulottuvat yli kymmenen metrin korkeuteen. 

Playa del Inglésissä on vajaat kymmenen suomalaisomisteista yritystä, joista saa palvelua selvällä suomen kielellä. Yrityksiä löytyy aina ruisleivän tuoksuisesta suomi-puodista erilaisiin ravintoloihin ja illanviettopaikkoihin. Kielimuurista ei siis tule estettä loistavan loman viettoon Playa del Inlgésissä. 

Maspalomasin karnevaalit

Karnevaalit Maspalomasissa

Joka vuosi Playa del Inlgésin kadut täyttyvät helmi-maaliskuun vaihteessa karnevaalikulkueista ja tanssahtelevista juhlijoista. Maspalomasin karnevaalit eivät mittakaavaltaan yllä samalle tasolle Teneriffan massiivisten karnevaalien kanssa, mutta joka vuosi valtava määrä matkailijoita saapuu Gran Canarialle nauttimaan tämän iloisen juhlan ikimuistoisesta tunnelmasta. 

Maspalomasin karnevaalien aikaan myös rannat ja hiekkadyynit täyttyvät hilpeistä, eri naamioasuihin pukeutuneista juhlijoista ja valtavista musiikkitapahtumista. Karnevaaliaikaan lomakohteet ovat hyvin ruuhkautuneita, joten heikkohermoisimpien kannattaa suunnitella loman ajankohta viisaasti. 

Vuonna 2016 Maspalomasin karnevaalit järjestettiin 19.-28. helmikuuta. 

Seksuaalivähemmistöt Playa del Inglésissä

Playa del Inglésin ranta

Playa del Inlgés on myös seksuaalivähemmistöjen suosiossa, jonka voi myös huomata siellä täällä liihottelevista sateenkaarilipuista. Playa del Inglésin matkailijoista vajaat 20 prosenttia kuuluvat seksuaalivähemmistöihin ja alueelta löytyy vajaat 20 majoituskohdetta jotka ilmoittavat majoittavansa pääasiassa seksluaalivähemmistöihin kuuluvia. 

Ensimmäinen gay-baari aukaisi ovensa Gran Canarian eteläpuolella jo vuonna 1978. Sen jälkeen saarelle rakennettiim myös maailman ensimmäinen seksuaalivähemmistöille suunnattu ostoskeskus C.C. Yumbo Centrum.