Perheaktiviteetit Costa Bravan Palsissa

Pals on viehättävä, kukkulan huipulla sijaitseva keskiaikaiskylä muutaman kilometrin päässä Costa Bravan rannikolta sisämaahan päin. Gironan maakunnan rantalomalaiset käyvät kylässä usein päiväretkellä nauttien kylän kauniista arkkitehtuurista, taidegallerioista, pikkuliikkeistä ja loistavasta ruuasta. Eikä tässä kaikki. 
 
Olemme koonneet listan parhaista aktiviteeteistä Palsissa ja lähialueella, jotta koko perhe pääsisi nauttimaan viihdyttävästä ja rentouttavasta lomasta Costa Bravan viehättävällä rannikolla. 

1. Päivä Palsin keskiaikaisessa kylässä

Palsin kylä Costa Bravalla


Palsin kylämiljööseen kannattaa lähteä tutustumaan hieman kauempaakin. Kuten myös läheinen Peratalladan pieni paikkakunta, myös Pals on kuuluisa arvokkaasta historiallisesta perinnöstään
 
Palsin keskustan arkkitehtuurissa näkyy vivahteita goottilaisesta, romaanisesta ja barokin tyylisuuntauksista ja rakennuksista voi löytää uskomattoman tarkkoja pieniä yksityiskohtia. Keskustan pikkuiset liikkeet, taidegalleriat ja terassit houkuttelevat matkailijoita viipymään kaupungissa pidempään. 
 
Palsin liikkeitä
 
Lapsiperheet suuntaavat usein Palsissa Torre Moran tornille. Kaupungin vanhan vartiotornin ympärillä on piknik-pöytiä, tuoleja ja viheralueita, joilla lapset voivat telmiä mäntypuiden varjossa. 
 
Jos nälkä yllättää, kannattaa kokeilla Palsin kuuluisaa Arròs de Pals a la Cassolaa, paellan tapaista riisiruokaa jota saa kaupungin ravintoloista ja erityisesti Pals y La Cocina de Arroz-kampanjan aikana, jota vietetään Palsissa yleensä huhti-toukokuussa. 
 
Pals - Plaça Majorin aukio

2. Rento rantapäivä Palsissa

Pals saattaa olla vain pieni kylä kukkulalla, mutta sen edessä avautuu koko Costa Bravan pisin ranta, Platja de Pals. Hienohiekkainen, 3,5 kilometriä pitkä ranta tarjoaa perheille paljon aktiviteetteja kuten lentopalloa, snorklausta ja muita vesiurheilumahdollisuuksia. Palsin ranta kuuluu alueen luonnonpuistoon ja läheltä löytyy loistavia patikkapolkuja koko perheen iloksi. 
 
Platja de Palsin ranta, Costa Brava
 
Rannalla on kaksi eri osaa ja niistä toinen, Platja del Grau, sopii parhaiten perheille matalan rantansa vuoksi. Platja Gran on taas nudistien suosiossa. Molemmista löytyy lisää tietoa Palsin rantaoppaastamme

3. Retki riisipelloille

Palsin luonto on niin monimuotoista, että maastossa kasvaa jopa riisipeltoja. Jopa viiden vuosisadan ajan kasvaneiden riisipeltojen vieressä kulkee patikkapolkuja, joita voi myös kulkea pyöräillen
 
Palsin riisipeltoja
 
Kesällä huhti-lokakuun aikana Palsin riisipelloilla kulkee matkailijajuna, jonka mukana pääsee tutustumaan paremmin näihin upeisiin maisemiin. Juna kulkee Montgrin vuoristomaisemien ja Palsin rannan ohi ja saapuu lopulta riisimyllylle. Myllyllä pääsee seuraamaan lähempää riisin valmistusprosessia ja tutustumaan riisinviljelyn historiaan Palsissa. Kierroksen jälkeen juna kuljettaa vierailijat takaisin Palsiin. 
 
Kierroksen kesto: noin 1,5 tuntia
Hinta: lapset 5 euroa ja aikuiset 10 euroa
Aikataulut ja lisää tietoa: http://www.elxiuletdepals.com/en/route-of-pals-rice/ puhelin +34 628 59 79 72.
Huom: Huhti- ja lokakuussa riisiviljelmillä ja myllyllä järjestetään erilaisia riisinviljelyyn liittyviä tapahtumia. Lisää tietoa kylän matkailupisteestä. 

4. Vierailu Montgrín luonnonpuistoon

Palsin rannan kosteikkoja Costa Bravalla

Palsin ranta kuuluu kauniiseen Montgrí Massifin, Medesin saarten ja Baix Terin luonnonpuistoon ja alueeseen voi lähteä tutustumaan paremmin kävellen, pyöräillen tai vaikka hevosen selässä.
 
Rannan vierestä löytyy riisipeltojen lisäksi upeita hiekkadyynejä ja kosteikkoja, jotka antavat oman lisänsä rannan kauniiseen maisemaan. Palsin ranta sopii kaikille, mutta erityisesti se on luonnonystävien, patikoitsijoiden ja perheiden suosiossa. Rannalla on myös näköalatorni jossa tapaa omistautuneita lintubongaajia. Palsin lomaan voi siis yhdistää kaikenlaisia luontoon liittyviä aktiviteetteja nähtävyyksien lisäksi. 

5. Seikkailuja yläilmoissa Parc Aventura Costa Bravan kiipeilypuistossa

Costa Brava Adventure Parc, Pals

Jos haluaa kokeilla jotain todella ainutlaatuista, voi lähteä perheen kanssa Parc Aventura Costa Bravan kiipeilypuistoon. 
 
Parc Aventurassa pääsee nauttimaan ikimuistoisista seikkailuelämyksistä yläilmoissa. Mäntymetsään rakennetussa radassa on yli 80 erilaista haastetta, kuten vaijeriliukuja, verkkoja, siltoja, tunneleita, tarzan-hyppyjä ja eri tasoisia köysiratoja. 
 
Costa Brava Adventure Parc kiipeilypuisto, Pals
 
Parc Aventuran kiipeilypuisto sijaitsee Platja d'Arolla, lähellä sympaattista L´Escalan lomakohdetta. Puisto tarjoaa huikeita seikkailuelämyksiä upean luonnon ympäröimänä eikä vaadi aiempaa kiipeilykokemusta. Perheen pienimmätkin nauttivat päivästä temmeltäen Parc Aventuran leikkipuistossa. 
 
Costa Brava Adventure Parc kiipeilypuisto, Pals
 
Parc Aventura Costa Bravan kiipeilypuisto sijaitsee vain 5 minuutin ajomatkan päässä Palsista.
Lisää tietoa puiston kotisivuilta: http://www.costabravaparcaventura.com.

6. Vesileikkejä ja vauhtia vesipuistoissa

Palsin vesipuisto
Perheen vesipedot viihtyvät Platja d’Arolla sijaitsevassa Aquadiverin vesipuistossa. Palsista 28 kilometrin päässä sijaitsevan Aquadiverin vesipuiston omistaa sama yritys, joka rakensi myös Lloret de Marissa sijaitsevan massiivisen Water Worldin vesipuiston.
 
Aquadiverissä on paljon kaiken ikäisiä kiehtovia liukuja ja altaita. Puisto on suunniteltu niin, että koko perhe voi viettää huolettoman ja hauskan päivän puiston palveluista ja  vauhtivempaimista nauttien. Aquadiver ja Water World järjestävät usein yhteiskampanjan, jolloin samalla lipulla pääsee tutustumaan molempiin puistoihin edullisesti. 
 
Palsin vesipuisto
Saapuminen Aquadiveriin: Palsista kulkee linja-autoyhteys suoraan Aquadiverin puistoon. Lisätietoja ja aikataulut puhelimitse: 972 82 82 83.
 
Aukioloajat: puisto on auki ainoastaan kesäaikaan 9.6. - 11.9., jolloin se on auki heinä-elokuussa klo 10 - 19.00 ja kesä- ja syyskuussa klo 10 - 18.30.
 
Palsin vesipuisto
Hinnat: alle 80 cm pitkät lapset pääsevät puistoon ilmaiseksi ja yli 120 cm pitkät (teini-ikäiset ja aikuiset) maksavat puistoon 33 euron sisäänpääsymaksun. 80-120 cm pitkien lasten sisäänpääsymaksu on 19 euroa, kuten myös eläkeläisten (yli 65-vuotiaat). 
 
Puisto tarjoaa myös erilaisia paketteja ja kampanjoita. Perhelippu (2 x +120cm lippu ja 2 x -120cm lippu) maksaa 85 euroa ja kahden päivän liput ja sesonkipassit ovat myös edullisempia. Myös Water Worldin ja Aquadiverin yhteislippu säästää perheille pitkän pennin. Lisää tietoa lippujen hinnoista löytyy puiston kotisivuilta (http://aquadiver.com/).
 
Lisää tietoa Water Worldin vesipuistosta Blanesin perheaktiviteettien oppaassamme. Blanes on kaunis rantalomakohde tunnin ajomatkan päässä Palsista. 

Palsin kartta