Opas Nerjan yöelämään

Costa del Solilla sijaitsevan Nerjan yöelämä houkuttelee juhlijoita kaupunkiin aina Málagasta asti. Yökiitäjät löytävät kaupungista vauhdikkaan yöelämän ja tasokkaan ravintolatarjonnan lisäksi kauniita rantoja ja hienoja nähtävyyksiä kuten upea Balcón de Europa. Nerjan yöelämä on vilkkaimmillaan kesäaikaan ja kaupungin vauhdikkaimmat juhlapaikat löytyvät keskustassa sijaitsevan Calle Antonio Millónin kadun ja Tutti Frutti-aukion lähettyviltä. 

Auringonlaskun jälkeen Nerja muuttuu Aurinkorannikon juhlijoiden leikkikentäksi eikä valinnasta ole pulaa. Olemme koonneet listan Nerjan yöelämän parhaimmista juhlapaikoista, joka toimii käytännöllisenä pikaoppaana seuraavan loman tehokkaaseen juhlasuunnitteluun.

Baarit ja yökerhot Nerjassa

Buddha Bar

Osoite: Calle Gloria 13

Cocktail-baari Nerjassa

Buddha Bar on todellinen eksoottisten drinkkien ystävän mekka. Rento Buddhan kattoterassi tarjoaa valtavan valikoiman tasokkaita cocktaileja ja muita juotavia, joita voi nauttia ihaillen huikeaa näköalaa Nerjaan. Täällä lämmin kesäilta alkaa mukavasti kaupungin ehkä parhaimman Mojiton parissa!

Teteria Zaidín

Osoite: Calle Granada 18

Teteria

Tetería Zaidín Nerjan vanhassakaupungissa sopii loistavasti niille, jotka suunnittelevat istuvansa rauhallisempaa iltaa ystävien tai perheen kesken. Tetería Zaidínin arabialaistyylinen sisustus rauhoittaa mukavasti mieltä ja ilmaa voi lähteä haukkaamaan paikan patiolle, jota ympäröi perusandalusialainen värikäs kukkaloisto. Myös Tetería Zaidín loistaa runsaalla annosten ja juotavien valikoimallaan ja herkullisten ruokien lisäksi tarjolla on kekseliäitä cocktaileja, tee- ja kahvimakuja, pirtelöitä ja suussa sulavia arabialaisia leivonnaisia. 

H2O

Osoite: Calle Filipinas 11

Cocktail-baari

H2O kuuluu Nerjan ilta- ja yöelämän ykköspaikkoihin ja se sijaitsee upealla paikalla kaupungin keskeisellä Burrianan rannalla. H2O:n valikoimasta löytyy lukuisia alkoholittomia drinkkejä, shampanjaa, maineikkaita paikallisia ja kansainvälisiä viinimerkkejä sekä pientä purtavaa juoman kaveriksi. Burrianalla rantapäivää viettäneistä suurin osa päättää päivän rentouttavaan hetkeen H2O:ssa auringonlaskun aikaan. Toiset taas suuntaavat H2O:n kautta kaupungin vauhdikkaisiin yökerhoihin. 

Elävää musiikkia Nerjassa

Cochran's

Osoite: Calle Salón 12

Cochran's Irish Pubi Nerjassa

Kuva: Cochran's Irish Pub

Cochran's on suosittu irlantilaisbaari lähellä Nerjan maamerkkiä Balcón de Europan näköalatasannetta ja Playa del Salónin rantaa. Cochran'sissa pääsee nauttimaan elävästä musiikista joka perjantai ja lauantai alkaen klo 10:30 aamulla. Mikäli haluaa nauttia auringonlaskusta Cochran'sin upealla terassilla, kannattaa saapua aikaisin varaamaan paras merinäköalapaikka seurueelleen. Cochran'sissa järjestetään myös erilaisia sporttitapahtumia urheilun ystävien iloksi. 

El Burro Blanco

Osoite: Calle Gloria 3

Flamenco show El Burro Blancossa

Kuva: El Burro Blanco

El Burro Blanco tarjoaa viihdettä aikuismaisempaan makuun. Loistavista flamenco-showstaan ja muista live-ohjelmistaan tunnettu baari kerää varsinkin kesäaikaan Nerjan lomalaisia yhteen nauttimaan iltaa paikallistunnelmassa. Burro Blancon hinnat ovat edulliset ja paikalla on osaavaa ja kielitaitoista henkilökuntaa varmistamassa vieraiden viihtyvyyden. Flamencoshow-iltoina saattaa joutua maksamaan 8 euron sisäänpääsymaksun, mutta siihen sisältyy juotava ja show on joka lantin arvoinen. 

El Molino

Osoite: Calle San José 4

Bar El Molino Nerjassa

Kuva: El Molino

El Molinossa saa niin ikään nauttia tasokkaasta flamenco-showsta ja kohtuuhintaisista drinkeistä. El Molinossa pääsee hyvin sisään Andalusian vaikuttavaan musiikki- ja tanssikulttuuriin sekä ihailemaan maakunalle tyypillistä, kodikasta sisustustyyliä. Molinossa on myös viihtyisä terassi, johon voi istahtaa nauttimaan perinteisiä tapas-annoksia. 

Centro Cultural Villa de Nerja

Osoite: Calle Granada 45

Jazz-klubi

Nerjan kulttuurikeskus rakennettiin 80-luvulla vanhan koulun paikalle ja se avasi ovensa virallisesti 16. toukokuuta 1998. Upeassa konserttitalossa on loistava akustiikka ja se tarjoaa paikat 355 katsojalle. Kulttuurikeskuksessa viihtyvät kaupungin tanssin, musiikin ja teatterin ystävät ja se tarjoaa alueen tasokkaimpia konsertteja ja esityksiä ympäri vuoden. Kulttuurikeskuksessa järjestetään vuosittain maankuuluja kulttuuritapahtumia kuten Nerjadanza, Nerjazz ja Festival Flamenco.

Myöhäisillan baarit ja klubit Nerjassa

Sala People & Sound Club

Osoite: Calle El Chaparil 18

Sala People & Sound Club Nerjassa

Kuva: Sala People & Sound Club

Vain minuutin kävelymatkan päässä Tutti Frutti-aukiosta sijaitseva Sala People & Sound Club tarjoaa loistavan paikan tanssilattian partaveitsille. Klubin monipuolinen musiikkitarjonta ja mukaansa tempaava tunnelma houkuttelevat tanssilattialle niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Klubin VIP-puolella on yksityinen baari ja täällä juhlitaan harva se päivä vauhdikkaita polttareita ja hääjuhlien jatkoja. 

Sala Rockefeller

Osoite: Calle El Chaparil 7

Sala Rockefeller, Nerja

Kuva: Sala Rockefeller

Sala Rockefeller sijaitsee sekin lähellä Turri Frutti-aukiota. Klubin musiikkitarjonta on pääasiassa latinoa, housea ja R&B:tä ja se järjestää erilaisia teemailtoja vuoden ympäri. Lauantaisin voi Rockefelleriin lähteä ihailemaan latino-illassa taidonnäytteitään esitteleviä salsaajia ja lähteä mukaan ammattitaitoisen opettajan ohjaamalle minikurssille. Sala Rockefellerissa järjestetään myös jazz-iltoja, jolloin lavalle nousee tasokkaita populaarimusiikin mestareita. 

Seven

Osoite: Plaza Tutti Frutti

Seven

Kuva: Bar Seven

Seven on sekin suosittu paari lähellä Tutti Fruttia. Baarin terassilla voi rentoutua drinkin tai vesipiipun äärellä tai lähteä valloittamaan Sevenin tanssilattiaa disco-, house- ja lattarimusiikin tahdissa. Myös Seven on suosittu polttaripaikka ja meno jatkuu vauhdikkaana aamun pikkutunneille asti. 

Pub Obelix Plaza

Osoite: Plaza Tutti Frutti, local 4

Pub Obelix Plaza

Kuva: S. Benitez, Pub Obelix Plaza

Samaisen Tutti Frutin lähellä sijaitsevassa Pub Obelixissa voi aloittaa illan biljardimatsilla ja myöhemmin siirtyä tanssilattian pyörteisiin muun juhlaväen mukaan. Mukaansa tempaava musiikki, ystävällinen ja osaava henkilökunta, kekseliäät cocktailit ja loistavat DJ:t takaavat viihtyisän tunnelman aina aamunkoittoon asti. 

Pub Tamareo

Osoite: Plaza Tutti Frutti

Pub Tamareo

Kuva: Pub Tamareo

Tutti Frutin suosituimpiin baareihin kuuluu myös paikallistenkin suosima Pub Tamareo. Tunnelma saa vauhtia keskiyön jälkeen ja tanssilattia ruuhkautuu lattari-, salsa- ja housemusiikin tahtiin jammailevista yökiitäjistä. Pub Tamareon valttikortteja ovat sen vauhdikas ja iloinen tunnelma sekä ystävällinen palvelu. 

Pub La Guarida

Osoite: Plaza Tutti Frutti

Pub La Guarida

Kuva: S. Benitez, Pub La Guarida

Tutti Frutin aukio ei päästä bilehileitä vaeltamaan kovinkaan pitkälle. Nerjan bilekorttelin sydämessä sijaitsevassa La Guaridassa drinkkien valikoima on loputon ja bileistä voi suunnistaa suoraan lähikuppilaan aamiaiselle. Perjantaisin La Guaridassa järjestetään suosittu salsa- ja bachatailta, johon voi lähteä harjoittelemaan lattarimuuveja tai vain ihailemaan La Guaridan eksoottisia tanssijoita. 

Fabrik Pub

Osoite: Calle El Chaparil 5a

Fabrik Pub

Kuva: Enfoque Studio, Fabrik Pub

Fabrik Pub on niin paikallisten kuin lomalaistenkin suosima baari Nerjan keskustassa. Klassikkococktailien ohella Fabrik tarjoilee makuhermoja herättäviä eksoottisempia mestaridrinkkejä. Erityisesti kesäaikaan Fabrikissa järjestetään vauhdikkaita teematapahtumia kuten komedia- ja karnevaali-iltoja.  

Agora VIP Club

Osoite: Plaza Tutti Frutti

Agora VIP Club

Kuva: S. Benitez, Agora VIP Club

Agora VIP Club on yksi Nerjan ylellisimmistä yökerhoista aivan kaupungin sydämessä. Hieman eliittisemmän ilmapiirin omaavan Agoran valttikortteja ovat pettämätön palvelu sekä tanssilattian villi, hillitsemätön meno joka jatkuu aamun pikkutunneille asti. 

Nerjan festivaalit

Chanquete World Music

Osoite: Playa El Playazo

Chanquete World Music Festivaali Nerjassa

Kuva: Chanquete World Music

Chanquete World Music on Nerjan ikioma musiikkifestivaali joka järjestetään kaupungin suositulla Playa El Playazon rannalla syyskuun puolen välin tienoolla. Chanqueten musiikkifestivaaleilla näkee älykkäitä musiikkielämyksiä etsiviä nautiskelijoita, jotka eivät välttämättä kaipaa isojen klubien hulinaan. Musiikkitarjonta on kattavaa ja lavalle kapuaa muun muassa rock-, fuusio- ja reggaetyylin edustajia. Festivaaleille on helppo päästä sitä varten järjestetyllä linja-autokuljetuksella. 

Nerjan gay-ystävällinen yöelämä

Nerjan seksuaalivähemmistöille suunnattu tarjonta ei ehkä yllä aivan Torremolinosin ja Marbellan tasolle, mutta siitä huolimatta kaupunkia pidetään gay-ystävällisenä matkailukohteena. Esimerkiksi Bogey Bar (osoite Calle Pintada 22) kantaa virallista gay-baarin leimaa Nerjasssa sekä Blanco&Negro (Calle Pintada 35) houkuttelee niin heteroita kuin gay-asiakkaita liihottamaan tanssilattialle uusien ja retrohittien tahtiin. 

Bar Blanco y Negro

Kuva: Blanco y Negro

Nerjan yöelämä tarjoaa vaihtoehtoja moneen makuun. Iltaa voi viettää riehakkaasti tanssien, bilistä pelaten, live-musiikin parissa tai vain drinkeistä ja herkullisista tapaksista nauttien. Nerjassa pienet baarit, suuret yökerhot ja teematapahtumat pitävät matkailijan viihdytettynä läpi vuoden. Juhlaväsymystä voi taas hoitaa rentoutuen Nerjan upeilla rannoilla lämpöisän Andalusian auringon alla.