Nerjan parhaat rannat

Nerja on yksi Aurinkorannikon suosituimmista matkakohteista. Sen hyvin säilynyt kalastajakylän tunnelma on varmasti yksi syy tämän sympaattisen, hieman yli 20 000 asukkaan kylän viehätysvoimaan. 

Nerjan vetovoima piilee myös sen kauniissa rannoissa. Nerjan rannikko on valokuvauksellinen kontrastien kokonaisuus ja kannattaakin varata aikaa alueen perusteelliseen tutkiskeluun. Esimerkiksi upea ja pitkä El Playazo, urbaanimmat rannat Torrecilla ja Calahonda sekä majesteetilliset Burrianan ja Maron rannat ovat korkealla alueen upeimpien nähtävyyksien listalla. 

Vamos a la playa!

Nerja lomakohde Aurinkorannikolla

 Nerjan rantaoppaastamme löytyy kuvia, videoita, karttoja, ravintolasuosituksia ja käytännöllisiä vinkkejä alueen kauniille rannoille. Nerjan lomalla nähtävää on paljon ja osalle rannoista tulee saapua autolla tai linja-autolla. 

Nerjan alueen sisällä on yhteensä 12 rantaa, mutta olemme lisänneet listaan kolme muuta läheistä rantaa; Playa Alberquillasin, Las Calas del Pinon ja Playa El Cañuelon. Lähellä Maron rantaa sijaitsee upea Acantilados de Maron kansallispuisto, josta jotkut rannat kuuluvat koko Espanjan parhaimpiin. 

Nerjan valkoinen kylä sijaitsee aivan Sierra de Tejedan vuoriston juurella, Chillar-joen vieressä. Vedellä onkin ollut suuri vaikutus Nerjan historiaan ja Nerja on saanut nimensä arabialaisesta sanasta 'narixa,' joka tarkoittaa vehreää kevättä. 

Playa de Burriana 

Burriana ranta Nerjassa

Burriana on epäilemättä Nerjan tunnetuin ja rakastetuin ranta. Burriana on ollut hyvin suosittu sen jälkeen kun suosittu espanjalainen Verano Azul-sarja sijoitti sen Espanjan kartalle. 

Vesiurheilua, ravintoloita, baareja.. Rannalta löytyy kaikki tarpeellinen. Lähde tutustumaan Burrianan rantaan ja ihastu. 

Playa de Maron ranta

Maro ranta Nerjassa
Upea Playa de Maro on moneen kertaan rankattu yhdeksi koko Espanjan parhaimmista rannoista. Maron ranta on kyllä todellinen paratiisi. 

Maron rannoilla näkee upeita vesiputouksia, luolia ja sen kirkkaat vedet tekevät paikasta upean snorklaajille. Ja mikä parasta, paikka on vain muutaman kilometrin päässä Nerjasta. 

La Caleta de Maro

La Caleta de Maro ranta Nerjassa
Maron rannan pikkusisko, Caleta de Maro on hieman tuntemattomampi ja hiljaisempi pieni poukama aivan Maron rannan vieressä.

Ranta on myös nudistien suosiossa johtuen sen syrjäisemmästä sijainnista. 

Playa de Alberquillas

Alberquillas ranta Nerjassa
Playa de Alberquillas sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Nerjan keskustasta, mutta on silti kuin oma maailmansa. 

Myös tämä ranta on nudistien suosiossa. Alberquillasin upea, kirkkaiden vetten rauhallinen ranta sijaitsee Acantilados de Maron luonnonpuistossa. 

Las Calas del Pino

Calas del Pino ranta NerjassaLas Calas del Pino, eli mäntyjen poukama sijaitsee Acantilados de Maron luonnonpuiston sydämessä.

Las Calas del Pinon kristallinkirkas vesi, upeat snorklauspuitteet ja hieno hiekka houkuttelevat vierailijoita nauttimaan tästä kauniista paratiisirannasta. Rannalle saapuminen on tosin ponnistelujen takana sen vaikeakulkuisen tien vuoksi. 

Playa El Cañuelo

Playa el Canuelo ranta Nerjassa

Rannat eivät tästä kovinkaan paljon kauniimmaksi voisi muuttua. Playa El Cañuelo sijaitsee aivan Málagan ja Granadan rajalla. Ranta sopii erinomaisesti lapsiperheille. 

Playa El Cañuelo on upea snorklauspaikka ja siellä sijaitsevat alueen parhaimmat näköalat. 

Playa Playazo

Playa El Playazo ranta Nerjassa
Upea Playa Playazo on Nerjan suurin ja läntisin ranta. 

Jos haussa on urbaani ranta lähellä Nerjan keskustaa, kannattaa suunnata Playa Playazolle. Ranta on sen verran suuri, että rauhallisempiakin kohtia löytyy mukavasti. Rannalle voi myös kävellä keskustasta. 

Playa El Chucho

Playa El Chucho ranta Nerjassa
El Chuchon ranta sijaitsee Playazon ja Torrecillan rantojen välissä.

Chuchon rannalla on kaunis rantabulevardi ja se on vain lyhyen välimatkan päässä kaikista palveluista. Senkin vuoksi ranta on perheiden suosiossa, vaikka ranta ei olekaan matalimmasta päästä. 

Playa de Torrecilla 

Playa de Torrecilla ranta Nerjassa
Playa de Torrecilla on myös yksi Nerjan suosituimmista rannoista. Rannalta ja sen läheisyydestä löytyy kaikki toivottavat palvelut: baareja, ravintoloita ja pikkukauppoja. 

Torrecilla on myös kävelymatkan päässä Nerjan keskustasta.

Playa El Salón

El Salon ranta Nerjassa
Playa El Salón on pienempi ranta jossa erityisesti espanjalaiset perheet viihtyvät.

Ranta sijaiitsee aivan Balcón de Europan oikealla puolella. Rannan sisäänpääsytietä ei ole helppo löytää, ehkä senkin takia ranta on usein rauhallinen. 

Playa de la Caletilla

La Caletilla ranta Nerjassa
Playa de la Caletilla sijaitsee aivan Balcón de Europan alapuolella ja useat luulevat sitä yksityiseksi rannaksi. 

Caletilla on pienin ranta listallamme. Sen pituus on vain 50 metriä ja nousuveden aikaan koko ranta katoaa meren alle. 

Playa de Calahonda 

View of Calahonda ranta Nerjassa
Calahonda on yksi Nerjan ikonisimmista rannoista ja se näyttää koristavan joka ikistä Nerjan postikorttia ja kalenteria. 

Calahondan ranta sijaitsee aivan Balcón de Europan vasemmalla puolella, sen näkee suoraan näköalatasanteelta. 

Playa El Chorrillo

El Chorrillo ranta Nerjassa
Playa El Chorrillo on saanut nimensä rannalla sijaitsevien kolmen poukaman mukaan. 

Näissä pienissä poukamissa kelpaa paistatella päivää, vaikka ilman rihman kiertämää.

Playa de Carabeo

Carabeo ranta Nerjassa
Playa de Carabeo rauhallinen ja pienikokoinen ranta lähellä Nerjan keskustaa. 

Syynä rannan rauhaan ovat rannalle kulkevat vaikeakulkuiset portaat jotka suodattavat rannan kävijämäärää. 

Playa Carabeillo

Carabeillo ranta Nerjassa
Playa de Carabeillo on yksi valokuvauksellisimmista rannoista Nerjassa ja monen paikallisen ja matkailijan kestosuosikki. 

Carabeillo on hyvin vehreä, sen hiekka kultaista ja vesi hämmentävän kirkasta. Carabeillo on todellakin vierailun arvoinen, auringonpalvojan paratiisi. 

Kartta Nerjan rannoista