Nerjan rannat: El Playazo

El Playazon ranta eli Playa El Playazo on Nerjan pisin ja läntisin ranta. Sen syrjäinen sijainti takaa sen rauhallisen ilmapiirin ja rannan läheisyydestäkään ei löydy paljoakaan suuria rakennuksia. 

El Playazo on erityisesti paikallisten perheiden suosikkirantoja. He saattavat tulla tänne koko suvun voimin aurinkotuoleineen, pöytineen ja varjoineen viettämään vapaapäivää. 

Sijainti takaa myös sen, että kesäikaankin löytää rannalta rauhallisen paikan rantapyyhkeelle. 

Tietoa El Playazon rannasta

Playazo on huikeat 1,7 kilometriä pitkä ja 30 metriä leveä. 

El Playazon ranta Nerjassa, Aurinkorannikolla

Playazon alue on todella syrjäinen, on vaikea kuvitella että Nerjan keskusta on lähellä. Rannan vieressä on maatiloja ja viljelmiä eikä melusta merkkiäkään. 

Nerjalla oli aikomus pidentää rantabulevardia aina El Playazoon asti, mutta laman tullen suunnitelmat jäädytettiin. Toisaalta El Playazo on onnistunut säilyttämään ainutlaatuisen kalastajakylän rannan ilmapiirinsä jo pitkään, jonka ei soisi muuttuvan. 

Rannan vieressä kulkee pieni kävelytie, jossa on mukava lenkkeillä ihaillen kaunista merinäkymää. 

El Playazon ranta Nerjassa, Aurinkorannikolla

Palvelut

Pysäköinti on helppoa El Playazon rannalla. Rannan pysäköintipaikkoja on noin 100 ja niiden hinta vain yhden euron paikkeilla. Rannalla olevat chiringuitokset tarjoavat asiakaspaikkoja, mutta rajoitetusti. 

Rannalta löytyvät yleiset wc- ja suihkutilat ja aurinkovuoteiden vuokrauspisteet kesäisin. Myös hengenpelastajat päivystävät rannalla kesäkuukausin. 

Rannalta löytyy tällä hetkellä neljä chiringuitosta, baaria tai ravintolaa: Chiringuito Mauri (puh. 630 550511), Merendero Pepe Mesa (puh. 600 513854), Oasis (puh.692 611607) and El Varadero (tel. 600 541304)Kaikki tarjoavat kala- ja liharuokia ja hintataso on Nerjan tasoa edullisempi. Kala-annokset pyörivät 6-8 euron tienoilla ja liharuuat 8 eurosta ylöspäin. Oasisksesta saa myös pizzaa. 

Saapuminen El Playazon rannalle

Jos ajat rannalle autolla Nerjasta, valitse tie N340 länteen kohti Torroxia. Nerjan kaupungin reunalla tulet liikenneympyrään, josta voit jatkaa suoraan kohti Torroxia. Kun ajat Repsol-bensiiniaseman ohi, käänny seuraavaksi vasemmalle Hotelli Marinas de Nerjan tienviitan kohdalla. Käänny seuraavasta risteyksestä vasemmalle, jolloin saavut pian rannalle. 

El Playazolle voi myös kävellä Nerjan keskustasta. Helpoin tie käy Paseo Maritimo-merenrantabulevardia pirkin kohti Torrecillan ja El Chuchon rantoja. Matka vie noin 25 minuuttia Balcón de Europalta. 

Jos kaipaat lisää tietoa alueen kauniista rannoista, tutustu Nerjan täydelliseen matkaoppaaseemme.

Map of El Playazo beach