Nerjan rannat: Carabeillo

Tietoa Carabeillon rannasta

Carabeillo kuuluu Nerjan täydellisen rantaoppaamme kauneimpiin rantoihin. Ranta on hyvin valokuvauksellinen: vehreä ympäristö, turkoosi vesi ja upeat kalliot tekevät näkymästä postikorttimaisen kauniin. 

Carabeillon ranta Nerjassa, Aurinkorannikolla

Carabeillo on pieni poukama, jota suojelee korkeat kalliot ja se on vain lyhyen kävelymatkan päässä Nerjan keskustasta. Näkymä on rannalla kuin trooppiselta saarelta, vaikka olemmekin hyvin vakaasti Euroopan maan kamaralla.  

Carabeillon ranta Nerjassa, Aurinkorannikolla

Palvelut

Pieni Carabeillon ranta on noin 70 metriä pitkä ja 10 metriä leveä. Rannalla voi löytää mukavia piilopaikkoja kallioiden suojassa, mikäli haet rauhallisempaa paikkaa.  

Paikalliset nuoret usein kiipeävät jyrkille kallioille ja hyppäävät sieltä veteen. Mikäli suunnittelet hyppäämistä, tarkista aina veden syvyys. Paikalla on sattunut paljon surullisia onnettomuuksia. 

Vaikka Carabeillo on pieni ja suojaisa ranta, tarjoaa se silti kohtuullisen hyvät palvelut. Kesäkuukausina rannalla päivystävät hengenpelastajat ja sieltä löytyy myös yleiset suihku- ja wc-tilat. Löydät paljon ravintoloita ja kahviloita lyhyen matkan päässä rannalta tai sitten läheiseltä Burrianan rannalta.

Saapuminen rannalle

Rannalle pääsee helposti kävellen Nerjan keskustasta. Seuraa Calle Carabeilloa ja suuntaa rannalle Mirador del Benditon näköalapaikan vieressä olevan portaikon kautta. Varoituksen sana: portaat ovat jyrkät eivätkä sovi liikuntaesteisille. Mikäli nousuvesi sen sallii, voi Carabeillolle kävellä myös läheiseltä Burrianan rannalta. 

Pysäköinti on alueella hyvin vaikeaa. Kaupungin keskustassa on paljon maksullisia paikkoja, josta voi kävellä helpommin alueelle. Kesäkuukausina maksullisetkin paikat ovat kiven alla.  

Kartta Carabeillon rannasta