Nerjan rannat: Calahonda

Tietoa Calahondan rannasta

Calahondan ranta eli Playa Calahonda on epäilemättä Nerjan ikonisin ranta. Calahonda komeileekin melkein jokaisessa Nerjan postikortissa ja kalenterissa. Se sijaitsee aivan Nerjan maamerkin Balcón de Europan alapuolella. 

Näköala Balcon de Europalta Calahondan rannalle Nerjassa

Tämä suhteellisen pieni poukama kallioiden suojassa on sijainniltaan aivan lyömätön. Se sijaitsee Nerjan keskeisimmällä paikalla. 

Kirkkaana päivänä Calahondalta avautuu upea näkymä rannikon muille rannoille. 

Calahondan ranta Nerjassa, Aurinkorannikolla

Vaikka putous alas Balcón de Europalta tuntuukin kovin jyrkältä, rannalle on kohtuullisen helppo kävellä. Rannalle vievät portaat sijaitsevat Balcón de Europalla sijaitsevan vesilähteen ja matkailupisteen vieressä. Nämä samat portaat vievät myös Caletillan rannalle.

Palvelut 

Ravintola El Papagayo sijaitsee aivan rannalla ja on erittäin suosittu lounas- ja illallispaikka Nerjassa. Ravintolan hinnat ovat kohtuulliset ja siellä järjestetään joskus iltaisin live-esiintymisiä ja flamenco-esityksiä. 

Aivan rannan vieressä kulkee Paseo de los Carabineros, joka aikaisemmin yhdisti Calahondan läheiseen Burrianan rantaan. Tie on nyt suljettu maanvyörymien vuoksi, mutta kaupunki suunnittelee tien osittaista avaamista heti kun tarvittavat turvatoimet on saatettu loppuun. Voit kyllä kävellä tietä eteenpäin, mutta omalla vastuulla. 

Mikäli nousuvesi sallii, voit lähteä tutustumaan läheisiin rantapoukamiin. Lähellä sijaitseva El Chorillon ranta on erinomainen rauhallisempaa rantapäivää halajaville. 

Calahondan rannalta löydät kaikki mahdolliset palvelut. Hengenpelastajat vartioivat rantaa kesällä ja sieltä löytyvät yleiset suihku- ja wc-tilat sekä aurinkovuoteiden vuokrauspisteet. 

Calahonda on aivan lyömättömällä paikalla aivan Nerjan keskustassa. Kaikki keskustan ravintolat ovat vain muutaman kymmenen metrin päässä. 

Kartta Calahondan rannasta

Jos kaipaat lisää tietoa alueen kauniista rannoista, katsasta Nerjan täydellinen matkaoppaamme.