Nerjan rannat: Burriana

Tietoa Burrianan rannasta

Nerja tuo monille usein mieleen myös Burrianan. Burriana on alueen kaunein ja rakastetuin ranta, joka sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Nerjasta. 

Burriana on myös lomalaisten suosikkirantoja, jo kattavan palvelutasonsakin ansiosta. Rannan vieressä kulkee kaunis rantabulevardi, josta löytyy paljon erilaisia liikkeitä, ravintoloita ja baareja. 

Burrianan ranta Nerjassa

Burrianan vieressä kulkeva promenadi Paseo Maritimo Antonio Mercero, joka on saanut nimensä 1980-luvulla pyörineen, Nerjassa kuvatun espanjalaissarja Verano Azulin tuottajan mukaan. Sanotaan, että tämä rakastettu sarja nosti Nerjan vakaasti Espanjan matkailukartalle. 

Rannan palvelut

Burrianan valttikortteihin kuuluu sen kattava palvelujen valikoima. Rannalta löytyy yleisiä suihkutiloja, aurinkovuoteiden- ja tuolien vuokrauspisteitä, leikkikenttiä, lentopallokenttiä ja paljon erilaisia mahdollisuuksia vesiurheilulajien harrastamiseen. Rannalla on myös yleiset wc-tilat ja päivystäviä hengenpelastajia kesäaikaan.

Yksi suosikkilaji Burrianalla on melonta. Rannalta voi helposti meloa läheisille Maron ja La Caleta de Maron rannoille. Linkin takaa löytyy tietoa melonnasta Burrianan rannalla.

Burrianassa sijaitsevat myös Nerjan alueen parhaimmat chiringuitokset ja rannalla sijaitsee legendaarinen, yli 50 vuotta toiminut paellaravintola. 

Paellaa Burrianan rannalla Nerjassa

Parhaimpia ravintoloita ovat pellaravintola Ayon lisäksi La Barca, Merendero Montemar, Merendero Playa, Merendero Moreno ja Merendero Rincon de Pico. Kaikissa edellä mainituissa ravintoloissa on laaja terassi ja kohtuuhintainen ruokalista. 

Restaurante Ayo on edellä mainituista ravintoloista suosituin. Paikan omistaja ja kaikkien paikallisten tuntema herra Ayo valmistaa itse ravintolan paellat avotulella. Paikalliset kertovat tarinaa, jonka mukaan herra Ayo oli yksi niistä lapsista, jotka aikoinaan löysivät kuuluisat Nerjan luolat, tai ainakin oli paikalla aivan ensimmäisten joukossa. 

Paella on todella maukasta ja kohtuuhintaista (n. 7 euroa annos) ja lisää saa aina niin halutessaan. 

Saapuminen Burrianan rannalle

Parhaiten rannalle pääsee taksilla, sillä Nerjasta ei ole bussiyhteyttä Burrianalle. Keskustasta voi kävellä rannalle, mutta takaisintulo on ponnistus jyrkän rinteen takia. Burrianalle voi kävellä myös Carabeillon rantaa pitkin, jolloin matka on hieman lyhyempi. 

Burrianalle pääsee autolla Avenida de Pescialta, joka on päätie keskustasta länteen päin.  Liikenneympyrästä käännytään oikealle, jolloin saapuu rannalle vievälle Calle Filipinasin kadulle. Pysäköiminen alueella on haastavaa, muttei mahdotonta. 

Jos kiinnostuit lisää Nerjan rannoista, katsasta myös Nerjan rantaoppaamme. Vierailu Nerjan Burriana-rannalla ja Ayo´sissa on yksi parhaimmista aktiviteeteistä Nerjassa.

Kartta Burrianan rannasta