Nerjan rannat: Alberquillas

Alberquillasin ranta eli Playa de las Alberquillas sijaitsee 10 kilometrin päässä Nerjasta aivan Maron luonnonpuiston keskellä. Vaikka ranta ei ole kovinkaan kaukana kaupungin keskustasta, se tuntuu olevan kuin oma maailmansa, kaukana ruuhkaisemmista keskustan rannoista. 

Alberquillasin ranta on ei koskaan ruuhkaudu liikaa, ei edes kesäaikaan. Tämä ranta on täydellinen niille, jotka haluavat nauttia rantapäivästään rauhassa matkailijoiden valvovien silmien kantamattomissa. 

Alberquillasin poukama

Alberquillasin ranta Nerjassa, Aurinkorannikolla

Alberquillasin rantapoukama (La Cala de Alberquillas) on viitoitettu luonnonpuistossa hyvin. Alapuolella näet kuvan rannan yläpuolelta, josta avautuu upea näkymä Maron luonnonpuiston jyrkänteille ja naapurirannalle Las Calas del Pinon rannalle

Alberquillasin ranta Nerjassa, Aurinkorannikolla

Koska ranta sijaitsee aivan Paraje Natural Acantilados de Maro-Cerro Gordon luonnonpuistossa, vesi on todella kirkasta ja snorklaajien iloksi alueella parveilee paljon upeita kaloja. Snroklaus onkin rannan parhain aktiviteetti, rannalla on paljon mahtavia luolia ja kivimuodostelmia.  

Ranta on noin 400 metriä pitkä ja 20 metriä leveä. Ranta on nudistien suosiossa, ja vaatetus on siis vapaaehtoista. 

 

Mukavuudet

Koska kyseessa on luonnonpuisto, ei mukavuuksia löydy lähialueelta. Muista siis tuoda mukanasi eväät ja vettä. 

Shower on Alberquillas beach, Nerja

Rannan ylellisin mukavuus on ikivanha "suihku", johon johdetaan lähdevettä läheisiltä vuorilta. 

Vesi on erikoisen kirkasta, mutta myös todella jäätävää. Toisaalta suihkussa on mukavaa virkistäytyä kuumana kesäpäivänä. 

 

Saapuminen

Jos lähdet rannalle Málagasta, käänny poistumistieltä numero 295 tielle N-340a/Costa/Nerja/Maro. Tämä tie on vanha rannikkotie, joka suuntaa kohti Almeriaa. 

Kun näet tienviitan "KM299", käänny heti tieltä ja näet oikealla puolella pysäköintialueen. Tienviitta on helppo ohittaa, joten ole valppaana. Pysäköi autosi parkkipaikalle ja kävele polkua pitkin alas. 

Jos kaipaat lisää tietoa alueen kauniista rannoista, katsasta Nerjan täydellinen matkaoppaamme.

Alberquillasin rannan kartta