Nerjan maamerkki: Balcón de Europa

Balcón de Europa on epäilemättä Aurinkorannikon sympaattisen Nerjan ikonisin maamerkki ja koko kaupungin keskipiste. Jokaisen matkustajan on käytävä Nerjan vierailullaan ihailemassa näköalatasanteelta avautuvaa upeaa maisemaa. 

Kuningas Alfonso XII sai aikoinaan kunnian nimetä tämän kauniin näköalapaikan. Kuningas saapui vuonna 1885 tarkastelemaan silloin aluetta ravistuttaneen maanjäristyksen jälkiä. Hän seisoi näköalatasanteella ihaillen maisemaa ja tokaisi vierustovereilleen: "Tämä paikka on Euroopan parveke."

Vaikka kuninkaan käynnin jälkeen löydettiin asiakirjoja joista käy ilmi että paikka oli nimetty Euroopan parvekkeeksi jo ennen kuninkaan vierailua, tarinaa kuninkaan nimeämästä paikasta kerrotaan vieläkin sukupolvilta toiselle. Lisäksi Nerja pystytti näköalapaikalle upean kuningas-patsaan tarinaa vahvistamaan, joka on myös yksi Nerjan kuvatuimpia monumentteja. 

Balcón de Europa on rakennettu vanhan linnoituksen ja sen tykkien päälle. Tykkejä säilytettiin valtavissa torneissa joita ripoteltiin pitkin rannikkoa suojelemaan sitä hyökkäyksiltä. Pääasiassa ranskalaiset käyttivät tykkejä Brittejä ja merirosvoja vastaan. 

Näköala Balcon de Europalta Nerjassa

Toukokuun 20. päivänä 1882 Brittien laivueet avoivat tulen ja tuhosivat Balcon de Europan silloisella paikalla sijainneen tykkilinnoituksen. Paikalle jäi jäljelle kaksi ruosteista tykkiä ja muutamia linnoituksen kivetyksiä. 

Tänä päivänä Balcón de Europa on koko Nerjan kaupungin keskus. Näköalatasanteen vieressä on kaupungin upein aukio, jota ympäröivät kaupungin kuuluisimmat kahvilat, trendibaarit ja ravintolat. 

Kesäaikaan paikalla järjestetään konsertteja ja esityksiä. Aukiolla ja siitä lähtevällä rantabulevardilla on ainainen ihmisvilinä. Nerjan juhlat alkavat ja loppuvat Balcón de Europalle. 

El Salvadorin kirkko

El Salvadorin kirkko Nerjassa, Aurinkorannikolla

Nerjassa sijaitsee myös toinen maamerkki: El Salvadorin kirkko, joka sijaitsee Balcón de Europan vieressä. Neo-barokkityylinen kirkko saatiin valmiiksi vuonna 1697, sen kellotorni vuonna 1724 ja sen lisäsiipi 1700-luvun loppupuolella. Lopullinen restaurointi saatiin valmiiksi vuonna 1997. 

Kirkko on hyvin suosittu nerjalaisten keskuudessa sen lyömättömän sijainnin vuoksi. Kirkolla on koko rannikon pisin vihkimisten odotuslista. 

Balcon de Europa Nerjassa, Aurinkorannikolla

Balcón de Europalta avautuva näköala on yksi Aurinkorannikon upeimmista ja tarjoaa lyömättömät näkymät Maro-Cerro Gordon luonnonpuistoon. Suoraan näköalatasanteelta vasemmalla sijaitsee kaupungin kuuluisin ranta, Calahonda. Samat portaat jotka vievät Calahondalle vievät myös toiselle rannalle: El Chorillolle. Kun katsot tasanteelta Málagaan päin näet La Caletillan, El Salónin ja Torrecillan rannat

Saapuminen Balcón de Europalle

On vaikea olla huomaamatta Balcón de Europaa ja paikka on myös hyvin viitoitettu Nerjassa. Kaikista helpoiten pääset alueelle jättämällä auton vaikka kaupungintalon alapuolella sijaitsevaan maksulliseen pysäköintihalliin ja kävelemällä tasanteelle. Voit myös kysyä vastaantulijoilta neuvoa, kaikki tuntevat paikan. 

Jos kaipaat lisää tietoa alueen kauniista rannoista, tutustu Nerjan täydelliseen matkaoppaaseemme.