Aurinkorannikon parhaimpia nudistirantoja: Las Calas del Pino

Las Calas del Pinon ranta sijaitsee Málagan maakunnassa, eli se kuuluu vielä Aurinkorannikon alueeseen. Kuten muutkin Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo luonnonpuiston rannat, on Las Calas del Pinokin kuin oma maailmansa kaukana turistikohteiden vilinästä.

Las Calas del Pino Nerjassa, Aurinkorannikolla

Nudistiranta

Rannalla vaatetus on vapaaehtoista. Alastomuus on rannalla hyväksyttyä, mutta ei ehkä niin "pakollista" kuin esimerkiksi Cantarrijanin rannalla, Nudistit viihtyvät erityisesti kahden rannan halkaisevan kallionjyrkänteen juurella. 

Snorklausta Nerjassa

Kuten muutkin alueen rannat, Las Calas del Pinoakin ympäröi upea luonto ja vesi on erikoisen kirkasta. Snorklaus ja sukellus on erityisen suosittua alueella. Rannan kallionjyrkänteet piilottavat sisään upean vedenalaisen maailman, jota kannattaa lähteä tutkimaan mahdollisuuksien mukaan. 

Ranta on 350 metriä pitkä ja noin 10 metriä leveä. 

Las Calas del Pinon vedenalainen maailma

Tietoa Las Calas del Pinon rannasta

Las Calas del Pino sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Nerjasta itään. Nerjasta lähtevä tie Motriliin päin vie luonnonpuistoon ja rannalle. 

Sen kauneus on todellakin näkemisen arvoista. 

Verrattuna alueen muihin rantoihin, pääsy Las Calas del Pinolle ei ole helppoa. Rannalle asti ei voi ajaa autolla, eivätkä tänne kulje yleiset kulkuneuvot. Käveleminen on siis ainoa vaihtoehto. Tie ei ole kovinkaan pitkä (n. 200 metriä), mutta alas vievät polut ovat jyrkät ja kivikkoiset. Kannattaa siis varata mukaan hyvät kengät ja varoa erityisesti jos mukana on lapsia. Joka tapauksessa lapsiperheet viihtyvät rannalla todella paljon. 

Calas del Pinolle vievä polku Nerjassa, Aurinkorannikolla

Vaikka tie perille onkin ponnistelujen takana, pitää se huolen myös siitä että ranta ei edes kesäaikaan ruuhkaudu liikaa. 

Saapuminen rannalle 

Jos suuntaat rannalle Nerjasta, helpoin tie Las Calas del Pinoon käy Maron poistumistien kautta, jolle käännytään vanhalta rannikkotieltä N340 (suuntana Almuñécar/Motril).  

Ranta sijaitsee Alberquillasin rannan ja Torre del pinon välissä (kartta).

Kun ajat vanhaa rannikkotietä, käänny tienviitan "KM299" kohdalla, jossa näet myös Torre del Pinon vanhan vartiotornin. Voit jättää auton pysäköintialueelle ja valita jonkun rannalle vievistä poluista. Poluista ehkä helpoin lähtee aivan vartiotornin vierestä.