Morairan rannat

Tietoa Morairan lomakohteesta

Pieni Morairan lomakohde sijaitsee Costa Blancan kauniilla rannikkoalueella, suosittujen Denian ja Benidormin lomakaupunkien välissä. Moraira on jo kauan ollut todellinen klassikkolomakohde Costa Blancalla, jonka vakiomatkailijakunta koostuu lähinnä pohjois-eurooppalaisista ja englantilaisista. Kaupunki on kuuluisa lämpöisestä ilmastostaan ja siellä mitataankin keskimäärin 300 aurinkoista päivää vuodessa. 

Morairasta löytyy rantoja moneen makuun. Rannikkoa reunustavien kallionjyrkänteiden juurilta lötyyy pieniä poukamia, joissa valkoinen hiekka, vihreä kasvisto ja turkoosi vesi luovat todellista postikorttimaisemaa sinistä taivasta vasten. Costa Blancan perhelomalaisille taas löytyy mukava valikoima täyden palvelun pitkiä hiekkarantoja

Portetin ranta

Portetin ranta Morairassa, Costa Blancalla

Portetia pidetään Morairan valokuvauksellisimpana rantana. Monet kauniit Morairan lomahuvilat sijaitsevat tällä alueella ja niistä avautuu upea näköala juuri tälle rannalle. Portetilla on rento ilmapiiri, jonka vahvimpia elementtejä ovat rannalle ankkuroituneet jahdit ja vedessä pulikoivat lapsiperheet. Juuri perheet suosivat tätä rantaa sen lempeiden aaltojen, päivystävien hengenpelastajien ja loistavien palvelujen ansiosta. 

Portetille voi kävellä helposti Morairan keskustasta sataman lähellä olevan puiston kautta. Matkalla on lukuisia portaita, joten rattailla on vaikea kulkea mutta rannan vieressä on myös tilava pysäköintialue.

Platgetesin ranta

Platgetesin ranta Morairassa, Costa Blancalla

Pieni Platgetes koostuu ropoisista kallioista ja kultahiekkaisesta rannasta. Vierailijat voivat snorklata kallioiden syvimmillä vesillä tai nauttia matalemmasta hiekkarannasta. Platgetes sijaitsee hieman syrjemmällä alueella kaupungin laitamalla, jonka vuoksi se harvemmin ruuhkautuu auringonpalvojista. Paikalliset tapaavat käydä kesän kuumimpina kuukausina virkistävällä aamu-uinnilla Platgetesin kirkkaissa vesissä. 

Platgetesin läheltä löytyy mukava valikoima palveluita ja pysäköintialue autoilijoille. Täällä alueella on myös loistava valikoima erilaisia ravintoloita niin perheillle kuin ruokamatkailijoillekin. 

Cala Moraigin poukama

Cala Moraigin poukama sijaitsee Benitatxellista Morairaan kulkevan kävelytien varrella. Cala Moraigin kristallinkirkas, turkoosi vesi ja valokuvauksellinen postikorttimaisema ovat nostaneet sen yhdeksi parhaista rannoista Costa Blancalla. Suojaisa poukama sijaitsee kalliomuodostelmien välissä ja se on erityisesti rauhallisempaa rantaa kaipaavien suosikkipaikkoja Morairassa. Rannan lähellä on parkkipaikka ja sitä suosivat myös lapsiperheet, sukeltajat ja kokonaisvaltaista rusketusta tavoittelevat nudistit. 

Cala Portitxoletin poukama

Cala Portitxoletin ranta Morairassa, Costa Blancalla

Pieni Portitxoletin poukama tyrmää luonnonkauneudellaan ja rauhallisella tunnelmallaan. Kallioinen pikkukiviranta sopii täydellisesti pariskunnille, uimareille ja snorklaajille. Rannalle johtavien portaiden lähellä on upea näköalaparveke, joka tarjoaa valokuvauksellisen maiseman avautuvalle Välimerelle. Portitxoletilla ei ole mitään palveluja, joten suosittelemme ottamaan mukaan runsaasti vettä ja omat eväät. 

Andragon ranta

Andrago on jälleen yksi Morairan romanttisista poukamista, joka koostuu lähinnä kallioista ja pikkukivistä. Kirstallinkirkas vesi tarjoaa runsaasti vedenalaista nähtävää snorklaajille ja maisema on kuivalla maallakin täydellisyyttä hipovan kaunis. Andragon lähellä on pysäköintialue sekä suosittu rantabaari Algas L´Andragó, jonne suunnataan myös pelkästään nauttimaan sen upeista, paikallisista herkuista ja kauniista maisemasta.  

Ampollan ranta

Ampollan ranta Morairassa, Costa Blancalla

Lempeiden aaltojen ja liidunvalkoisen hiekan Ampolla on täydellinen ranta perheille. Perheen pienimmät vesipedot viettävät ikimuistoisia päiviä Ampollan lämpimissä vesissä uiden ja hiekkalinnoja rakennellen. Rannalla on myös lentopalloverkko aktiivisimmille auringonpalvojille, hauska kiipeilyseinä sekä yleiset suihku- ja wc-tilat. Rannalle voi ottaa mukaan omat eväät tai vaihtoehtoisesti lounastaa El Castillon suositussa ravintolassa, joka tarjoaa upeiden näköalojen lisäksi loistavaa paellaa ja pizzaa. 

Apollo on Morairan pääranta ja ruuhkaisimpina kesäkuukausina se vilkastuu huomattavasti. Tilavalta rannalta löytyy kuitenkin aina tilaa ja se sijaitseee lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Muualta Morairasta loma-asunnon varanneet voivat jättää auton rannan vieressä kulkevalle bulevardille. 

Cala Cap Blancin poukama

Cala Cap Blancin ranta Morairassa, Costa Blancalla

Cala Cap Blancille saapuminen on todellista taidetta, mutta sille päästyään ei tohtisi lähteä pois ollenkaan. Karun kaunis, rennon rauhallinen Cap Blanc on yksi Morairan alueen upeimmista poukamista, jonne lähdetään rentoutumaan ja pakoon alueen vilkkaampaa rantaelämää. Cap Blanc on erityisen suosittu snorklaajien ja sukeltajien joukossa upean vedenalaisen maailmansa ansiosta. Tänne saavutaan autolla, jonka voi pysäköidä läheiselle tielle ja seikkailla kallionseinämää pitkin alas rannalle. 

Cala Llebeigin poukama

Tämä pikkuinen Cala löytyy sekin Benitatxellista Morairaan kulkevan rantakävelytien varrelta. Ranta sijaitsee huomaamattomassa poukamassa ja sinne pääsee ainoastaan kävellen. Llebeigin sympaattista tunnelmaa luo turkoosin veden ja helmenvalkoisen hiekan lisäksi kallioille rakennetut, vanhat kalastajatorpat. Tämä on mitä täydellisin paikka arjesta ja vilkkaiden lomakohteiden hälinästä irtaantumiseen. 

La Calan poukama

La Calan ranta Morairassa, Costa Blancalla

La Calan pieni poukama on suosittu uimareiden ja Morairan vedenalaista elämää arvostavien sukeltajien joukossa. Rannalle pääsee ainoastaan veneellä, kajakilla tai hieman vaikeakulkuista kivitietä pitkin läheiseltä Playa Portetin rannalta. La Calalle kannattaa lähteä ainoastaan laskuveden aikaan kun meri on tyyni. Rannalta on mukava seurata ohi lipuvia veneitä ja jahteja, jotka lipuvat kohti Morairan satamaa. 

Tässä muutama helmi Morairan nähtävyyksien listalta. Ei ihme, että kaupunki kuuluu monen suosikkikohteisiin Espanjassa. Costa Blancan sympaattisen lomakohteen hämmentävän turkoosi vesi, upeiden rantojen kokoelma, hyvät palvelut ja täydellinen ilmasto tekevät Morairasta varteenotettavan kohteen seuraavalle lomalle lämpimän Espanjan auringon alla. 

Morairan parhaimpien rantojen kartta